مهندس ˈمسعود عتیقیˈ با اشاره به مقارنه ماه با سیاره حلقه بر گردن کیوان در روز یکشنبه 15 بهمن گفت: در بامداد این روز و پیش از طلوع خورشید علاقمندان می توانند سیاره زرد رنگ کیوان را به صورت جرمی ستاره مانند در جدایی زاویه ای سه درجه از ماه مشاهده کنند.
همچنین در این تاریخ، ماه در وضعیت تربیع آخر خواهد بود .
وی ادامه داد: پنجشنبه 19 بهمن، ماه به کمترین فاصله با زمین رسیده و تقریبا 363 هزار کیلومتر با زمین فاصله خواهد داشت.
به گفته مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران، جمعه 20 بهمن مقارنه زیبای دیگری از غزال تیزپای خورشیدی یعنی سیاره تیر با سیاره سرخ بهرام را شاهد خواهیم بود. سیاره تیر در سمت راست و سیاره بهرام در سمت چپ قدری درخشان تر مشاهده می شود.
عتیقی افزود: در شامگاه این روز دو سیاره مریخ و عطارد تنها و تنها 3/0 درجه جدایی خواهند داشت که این مقارنه ها فرصت خوبی را برای عکاسان نجومی فراهم خواهد کرد.
وی ادامه داد: در روز یکشنبه 22 بهمن، ماه در وضعیت محاق و یا همان ˈماه نوˈ خواهد بود که این رویداد ساعت 10:51 دقیقه و 14 ثانیه صبح این روز به وقت ایران خواهد بود.
عتیقی خاطر نشان کرد: بدیهی است در اولین شامگاه بعد از ماه نو یعنی غروب 22 بهمن شرایط برای رصد هلال ربیع ثانی فراهم نیست و بنابراین متوقع هستیم در شامگاه روز دوشنبه 23 بهمن کمان ابروی ربیع ثانی 1434 را رصد گران به سادگی مشاهده کنند.
وی ادامه داد: همچنین 23 بهمن، هلال زیبای ربیع ثانی 1434 هم نشین سیاره تیر خواهد بود که این دو جرم حدود پنج درجه با هم جدایی دارندو سیاره مذکور سمت چپ ماه واقع شده است.
به گفته مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران، چهارشنبه 25 بهمن، سیاره سبز آبی اورانوس هم نشین ماه خواهد شد .در این شب سیاره اورانوس با جدایی چهار درجه در شمال ماه واقع شده است که استفاده از یک دوربین دو چشمی کوچک نجومی برای مشاهده بهتر این همنشینی به رصدگران پیشنهاد می شود.
عتیقی افزود: شنبه 28 بهمن سیاره تیر به بیشترین کشیدگی شرقی خود نسبت به خورشید خواهد رسید و پس از این زمان به مرور در افق شامگاهی ارتفاع این سیاره کم و کمتر خواهد شد.
وی ادامه داد: در یک دقیقه و 44 ثانیه بامداد دوشنبه 30 بهمن، ماه به وضعیت تربیع اول رسیده و نیمی از ماه در معرض دید شیفتگان آسمان خواهد بود.
مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران با اشاره به آخرین رویداد بهمن گفت: هم نشینی مه و مشتری آخرین رویداد این ماه پر از مقارنه خواهد بود که برای رصد گران بسیار جذاب است.
عتیقی گفت: دوشنبه 30 بهمن ماه، قمر زمین با سیاره دور دست برجیس و یا همان مشتری معروف کمتر از یک درجه جدایی خواهد داشت که این فاصله های کم به علت هم راستا قرار گرفتن این دو جرم با فواصل مختلف در راستای چشم انسان است.