به گزارش مشرق به نقل از فارس، حمیدرضا فضلعلی رئیس ستاد برگزاری این نمایشگاه صبح امروز در یک نشست خبری به تشریح اهداف و ابعاد برگزاری این نمایشگاه پرداخت و گفت: بر اساس راهبرد تبدیل تهدید به فرصت در شرایط فعلی که کشورهای غربی تحریمهای بی سابقهای علیه مردم و کشورمان به راه انداختهاند و با توجه به نوسان نرخ ارز و تغییر ارزش پول ملی بهترین راهکار، تقویت رویکرد صادراتی محصولات تولید داخل است که باعث رونق تولید و در نهایت حمایت از کار و سرمایه ایرانی خواهد شد.
فضلعلی با یادآوری تاکیدات مقام معظم رهبری بر تولید صادرات محور افزود: کشورهای بزرگ صادرکننده در دنیا از برگزاری نمایشگاههای صادرات یا همان اکسپوهای ملی به عنوان دروازه صادرات به جهان استفاده میکنند، به طوری که کشوری مانند چین این نمایشگاه را سالی دوبار برگزار میکند.
وی افزود: اکنون در دورهای هستیم که بازرگانان و تجار بزرگ دنیا در اکسپوهای هر کشوری به دنبال کالا یا خدمات مورد نیاز خود میروند و بر همین اساس ایده برگزاری چنین نمایشگاهی در میان برخی فعالان بخش خصوصی به وجود آمد که با حمایت و دستور شخص رئیس جمهوری مواجه شد.
وی گفت: بر اساس مجوز سازمان توسعه تجارت ، این نمایشگاه از 18 تا 21 بهمن سال جاری در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار میشود.
به گفته فضلعلی تا کنون بیش از 200 شرکت بزرگ صادرکننده داخلی برای حضور در نخستین نمایشگاه بینالمللی توانمندیهای صادراتی ایران ثبت نام کردهاند که پیشبینی میشود، در فضایی نزدیک به 10 هزار متر مربع محصولات و خدمات خود را در معرض دید بازدیدکنندگان قرار دهند.
وی تاکید کرد: با توجه به نگرش مسئولان برگزاری ایران اکسپو به این نمایشگاه به عنوان دروازه صادرات ایران به جهان، نزدیک به 500 تاجر، بازرگان و مقام اقتصادی از 30 کشور جهان نیز به تهران دعوت شدهاند که میتواند به عنوان یک فرصت استثنایی برای صادرکنندگان و شرکت کنندگان این نمایشگاه نیز محسوب شود.
فضلعلی گفت: تا کنون هیاتهایی از کشورهای ایتالیا ، اسپانیا ، امریکا ،روسیه ، چین ، ژاپن، آرژانتین ، ترکیه ، ازبکستان ، عراق ، کویت ، پاکستان ، افغانستان ، آذربایجان ، مصر ، هند ، کره جنوبی ، لهستان ، کوبا ، ویتنام ، عمان و ساحل عاج برای حضور در ایران اکسپو درخواست رسمی داده اند. نکته جالب اینکه برخی درخواست کنندگان برای حضور در این نمایشگاه جزء کشورهایی هستند که خود طراح تحریمهای اقتصادی علیه ایران بودهاند، یا دست کم در اجرای آن همکاری داشتهاند.
وی به ارسال فراخوان نمایشگاه به تمام استانداریهای کشور نیز اشاره کرد و افزود: تا کنون حضور شرکتهایی از استانهای خراسان جنوبی ، کرمانشاه ، خوزستان ، سمنان ، سیستان و بلوچستان و بوشهر در این نمایشگاه قطعی شده است و درخواستهای دیگر استانها نیز به مرور زمان درحال دریافت است.
فضلعلی با تقدیر از همکاری و تلاشهای شخص وزیر صنعت ، معدن و تجارت برای اجرایی شدن دستور ریاست جمهوری و نیز دست اندرکاران سازمان توسعه تجارت و شرکت نمایشگاههای بین المللی تهران تاکید کرد: برخی ناهماهنگی و شائبهها درباره زمان برگزاری نمایشگاه توانمندیهای صادراتی وجود داشت که با توجه به دعوت از مهمانان خارجی تغییر و جابه جایی تقویم اجرایی ، زیبنده کشور و فضای صادراتی نبود و همین امر باعث شد، تا مسئولان اجرایی کشور بر برگزاری به موقع این نمایشگاه تاکید دوباره داشته باشند.
رئیس ستاد برگزاری نخستین نمایشگاه توانمندیهای صادراتی جمهوری اسلامی در حاشیه برگزاری این نمایشگاه نیز کارگاههای آموزشی بازاریابی در کشورهای هدف برای صادرکنندگان داخلی برگزار خواهد شد که در نوع خود حرکتی بدیع به شمار میرود. همچنین برگزاری جلسات مشترک بخش خصوصی و دولتی برای رفع برخی مشکلات در حوزه صادرات از دیگر برنامههای ایران اکسپو خواهد بود.