به گزارش مشرق، کاظم جلالی در گفتوگو با ایسنا، همچنین جلسات شبانه دولت و مجلس را فرصتی برای انجام بحثهای کارشناسی میان دولت و مجلس در باب مسائل مهم کشور همچون اجرای فاز دوم قانون هدفمندی با وجود تمامی اختلاف نظرها نسبت به اجرای آن عنوان کرد.
حاشیه سازی و ایجاد دعواهای داخلی روشی غلط برای سرپوش گذاشتن خطاهاست
رییس فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت مجلس تاکید کرد: حاشیهسازیها، ایجاد نقارها و دعواهای داخلی برای سرپوش گذاشتن بر روی برخی از ناتوانیها و ناکامیها روش غلطی است که در داخل کشور ما شکل گرفته است. در این شرایط برخی برای سرپوش گذاشتن روی ناکامیهای خود مسئولیتپذیری در مقابل اقداماتشان ندارند و تنها به برجستهسازی برخی از امور حاشیهای میپردازند،این در حالی است که نباید خیلی به امور حاشیهای پرداخت.
جلالی ضمن تاکید بر اینکه رسیدن به وحدت موضوعی ایدهآل برای جریان اصولگرایی به شمار میآید، با طرح این پرسش که آیا جریان اصولگرایی با این تشتت و اختلافنظرها میتواند در ماههای باقیمانده به انتخابات ریاستجمهوری به وحدت برسد؟گفت که در این رابطه تردید دارد.
بزرگان اصولگرا قبل از تفاهم بر روی اشخاص برنامهها را بررسی کنند
وی در ادامه افزود: در شرایط کنونی بزرگان جریان اصولگرایی قبل از رسیدن به تفاهم بر روی اشخاص باید میدان را طوری باز کنند که افراد مدعی کاندیداتوری برنامهها و چگونگی کارکرد بر روی سه موضوع را توضیح دهند.
جلالی ادامه داد: موضوع اول این است که کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری چه تحلیلی از شرایط فعلی کشور دارد، فکر میکند آینده کشور به چه سمت و سویی میرود و به عبارتی وضعیت ایدهآل چیست و حالت سوم نیز این است که این فرد برای حرکت کشور از وضعیت موجود و رفتن به وضعیت ایدهآل چه برنامه و چه تیمی را در نظر دارد. در چنین شرایطی است که میتوان به جمعبندی در مورد این کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری رسید.
برخی اصولگرایان با لابی جریانات دیگر را نادیده میگیرند
رییس مرکز پژوهشهای مجلس، با تاکید بر اینکه نگاه حذفی، انحصارگرایانه و تحقیر دیگران نگاه غلطی است، اظهار کرد: متاسفانه در حال حاضر این نوع برخوردها در بین برخی باب شده است. برخی از جریانات اصولگرایی با لابی، جریانات دیگر اصولگرایی را نادیده میگیرند که این با روح وحدت تنافر دارد.
جلالی خاطرنشان کرد: نمیتوان از وحدت و ائتلاف سخن گفت اما با ترفند سیاسی برخی از جریانات اصولگرایی را در بازی دخیل کرد و به آنها بیش از وزنشان بها داد، یا اینکه برخی از نحلههای دیگر اصولگرایی را کنار گذاشت و به حاشیه راند، این رویکردها با اصل روح تفاهم و ائتلاف سازگار نیست.
نباید سرمایههای بزرگ را به یغما برد؛عسگراولادی سرمایه کشور است
جلالی در خصوص اظهارات اخیر عسگراولادی و به دنبال آن نامهنگاریها و باز شدن باب گفتوگو در این رابطه، گفت: فلسفه و ضرورت طرح این مسائل را هنوز متوجه نشدهام، اما این را به خوبی میدانم که نباید سرمایههای بزرگ را به یغما برد؛آقای عسگراولادی برای کشور سرمایه است.
وی با اشاره به سوابق مبارزاتی و انقلابی عسگراولادی، گفت: آقای عسگراولادی از دوران جوانی وارد نهضت امام خمینی(ره) شد و مدت طولانی بالغ بر پانزده سال در زندان بود؛ او همواره در کنار امام(ره) و پشت سر مقام معظم رهبری حرکت کرده است. بر این اساس اینکه به فردی با این پیشینه به دلیل یک اظهارنظر این گونهشان حمله کرد، درست نیست.
رییس فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت مجلس با بیان اینکه بعد از طرح اظهارات آقای عسگراولادی، نگرشهای متفاوتی در سطح جامعه مطرح میشود،گفت: یک نگرش بر این موضوع معتقد است که ضرورتی برای طرح این مسائل در شرایط کنونی وجود ندارد البته شاید آقای عسگراولادی چنین ضرورتی را احساس کردهاند که چنین مطالبی را مطرح میکنند که باید با احترام از ایشان پرسید و بعد در خصوص آن اظهارنظر کرد.
جلالی ادامه داد: بنده نه دلیل طرح این مطالب را میدانم و نه اصلا ایشان را دیدهام که فلسفه طرح آن را بپرسم و بدانم که در ذهن ایشان چه میگذرد اما معتقدم که شخصیت آقای عسگراولادی قابل احترام است و نباید با ایشان اینگونه برخورد کرد.
رفتارها طوری نباشد که دریدگی سیاسی ایجاد شود
وی در مورد برخی اظهارنظرها در محافل بخصوص در حزب موتلفه در مورد طرح موضوع خروج عسگراولادی از حزب موتلفه، گفت: بنده فلسفه این اظهارات را نمیدانم و مطمئنا این اظهارات نیز قابل نقد است، اما فکر میکنم که نوع برخوردها باید الهی و اسلامی باشد. به هر حال ما مسلمان هستیم و نباید رفتارها به گونهای باشد که در عالم سیاست دریدگی سیاسی به وجود آید، باید حرمت بزرگترها را حفظ کرد.
جلالی توضیح داد: در حال حاضر بعد از تثبیت انقلاب، کشور از ظرفیتهای بسیار بالایی برخوردار شده است که صدای انقلاب در فرای مرزها شنیده میشود، از طرف دیگر کشور در کنار داشتن مشکلات اقتصادی، مشکلاتی در ارتباط با روابط خارجی، عرصه بینالملل و منطقهای دارد؛ در چنین وضعیتی تنها باید به مسائل اصلی کشور پرداخت.
وی در ادامه معیار توجه به مسائل اصلی کشور را سنگ محک کاندیداهای انتخابات ریاستجمهوری عنوان و اظهار کرد: باید در انتخابات ریاست جمهوری آینده به این موضوع اندیشید که چقدر آن فرد مسائل اصلی را میداند و به دنبال حل این مسائل است.
اصلاحطلبان با چهرههای مقبول همچون شریعتمداری وارد عرصه انتخابات شوند
وی در ادامه گفتوگو با ایسنا، در مورد چگونگی حضور اصلاحطلبان در انتخابات پیشرو ریاستجمهوری، گفت: اگر اصلاحطلبان با چهره و یا چهرههای متعادل عاقل وارد صحنه انتخابات شوند، زمینهی رقابت را دارند اما مشکل اصلی آنها بر سر آن است که نمیدانند چهرهشان برای ورود به انتخابات چه کسی است.
رییس فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت مجلس ادامه داد: برخی چهرههای اصلاحطلب همچون آقای شریعتمداری، وزیر وقت بازرگانی دولت اصلاحات و یا افراد همتیپ ایشان مقبول و معتدل هستند که طبعا اصلاحطلبان میتوانند با این چهرهها وارد عرصه انتخابات شوند.
وی در عین حال تاکید کرد که وجود چهرههای افراطگرا در دو جناح اصولگرا و اصلاحطلب با اقبال افکار عمومی مواجه نخواهد شد.
در جلسات شبانه دولت و مجلس در مورد چگونگی کاهش فشارهای اقتصادی بحث میشود
رییس مرکز پژوهشهای مجلس همچنین با اشاره به جلسات شبانه دولت و مجلس در مورد بررسی مسائل اقتصادی، گفت: در خصوص مسائل اقتصادی باید دو گام کوتاهمدت و بلندمدت برداشت؛ در گام کوتاهمدت باید به دنبال بهبود وضعیت زندگی مردم بود چرا که با توجه به حجم تورم و افزایش فشارها به مردم باید تلاش کرد که بخشی از این مشکلات از دوش مردم برداشته شود.
جلالی ادامه داد: گام بلندمدت، اتخاذ رویکردی برای افزایش تولید ملی و به دنبال آن رشد اشتغال و افزایش درآمد مردم و همچنین کاهش تورم است که در جلسات دولت و مجلس در این باب بحث میشود که از چه راههایی میتوان در کوتاه مدت و درازمدت وضع اقتصادی کشور را بهبود بخشید.
کشاندن تمامی مسائل به سطح جامعه پدیده مثبتی نیست
وی در توضیح دلایل رسانهای نشدن جلسات شبانه مجلس و دولت؟ اظهار کرد: یکی از مشکلات کشور ما این است که برخی از مسئولان ما خیلی زود مسائل را به رسانهها میکشند که پدیده مثبتی نیست. البته با همه احترامی که برای رسانهها قائلم باز هم معتقدم که آنها باید بدانند برخی از موضوعات باید در نهادهای حکومتی پرورانده شود و بعد به سطح جامعه منعکس گردد.
رییس مرکز پژوهشهای مجلس ادامه داد: به عنوان مثال شاید مناسبتر بود که موضوع افزایش یارانه به مردم پیش از اعلام در رسانهها، در مجلس مطرح میشد تا بعد از کار کارشناسی اقدام مناسبی درباره آن انجام شود. اکنون مسئولان در جلسات با یکدیگر کار کارشناسی انجام میدهند تا به تفاهم برسند. مطمئنا اگر این موارد به نتیجهای دست پیدا کند آنها به رسانهها منعکس میشود تا آنها نیز این موارد را به مردم منتقل کنند.
جلالی همچنین تاکید کرد: اینکه افراد هر چه به ذهنشان میرسد بلافاصله با رسانهها در میان بگذارند رویکرد خوبی نیست چرا که موارد باید ابتدا پخته و بعد به سطح جامعه منعکس شود.
یکی از موضوعات در جلسه مشترک دولت و مجلس اجرای فاز دوم هدفمندی است
این نماینده مجلس نهم در پایان گفت که در جلسات مشترک دولت و مجلس یکی از موضوعات مطرح میتواند در مورد اجرای فاز دوم قانون هدفمند کردن یارانهها باشد که البته در این رابطه اختلافنظر بسیار زیاد است.