کد خبر 188380
تاریخ انتشار: ۴ بهمن ۱۳۹۱ - ۱۵:۱۰

شورای صنفی نمایش در جدیدترین جلسه‌ی خود تصمیم گرفته تا حواله‌های سینما «آزادی» را تا 15 اسفندماه صادر کند تا حوزه هنری هم خسارت فیلم‌هایی که از روی پرده‌ی سینماهایش برداشته را پرداخت کند اما مدیر سینما «آزادی» شرایط توافق شده را به شکل دیگری تشریح می‌کند و می‌گوید که پرداخت خسارت باید دو طرفه انجام شود.

به گزارش مشرق، حبیب کاوش، سخنگوی شورای صنفی نمایش، در گفت‌وگویی با ایسنا، درباره آخرین وضعیت صدور حواله‌های سینما «آزادی»، گفت: چهارم بهمن‌ماه جلسه‌ی فوق‌العاده‌ای بین روسای سه صنف تهیه‌کنندگان،‌ پخش‌کنندگان و سینماداران و همچنین شورای صنفی نمایش برگزار شد، در این جلسه روسای سه صنف طی نامه‌ای از شورای صنفی نمایش خواستند که حواله‌های سینما «آزادی» در یک بازه زمانی 40 روزه به دلایل مختلف صادر شود.

وی در ادامه توضیح داد:‌ اولا ما اکنون در آستانه‌ی دهه فجر هستیم که به خودی خود یک جشن ملی برای ما ایرانی‌ها است. همچنین در این دهه بزرگترین و با شکوه‌ترین جشن سینمایی کشور برگزار می‌شود و ما به خودمان اجازه نمی‌دهیم که کام این جشن را تلخ کنیم. دلیل دوم روسای صنوف برای چنین درخواستی از شورای صنفی نمایش این بود که حوزه هنری و وزارت ارشاد پذیرفته‌اند که هر چه زودتر خسارت چند فیلمی که خسارت‌ دیده‌اند را به تهیه کنندگان‌شان پرداخت کنند به همین دلیل تصمیم گرفتیم که تا 15 اسفند‌ماه به سینمای «آزادی» (به عنوان شاخص‌ترین سینمای متعلق به حوزه هنری) فرجه داده و حواله‌های اکران را صادر کنیم.

سخنگوی شورای صنفی نمایش در پاسخ به این پرسش که اگر خسارت‌ها تا 15 اسفند‌ماه توسط حوزه هنری پرداخت نشود، چه اتفاقی می‌افتد؟ بیان کرد: با توجه به قولی که حوزه هنری و وزارت ارشاد داده‌اند ما امیدواریم که این اتفاق بیافتد اما در غیر این صورت مجبور خواهیم شد پس از 15 اسفند‌ماه مجددا سینما آزادی را تحریم کنیم.

کمیته‌ی نظارت و بازرسی به‌زودی به اتهام آن سه‌نفر رسیدگی می‌کند

حبیب کاوش همچنین در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت تشکیل جلسه‌ی کمیته نظارت و بازرسی سه صنف تهیه‌کنندگان، پخش‌کنندگان و سینماداران که با واکنش معاون سازمان سینمایی روبه‌رو شد، تاکید کرد: ضمن احترام به نظر آقای عظیمی و اشاره به ماده قانون‌هایی که درباره آیین‌نامه شورای صنفی نمایش داشتند و کاملا درست است، عرض می‌کنم که این کمیته نظارت و بازرسی مربوط به شورای صنفی نیست و این کمیته توسط روسای سه صنف تشکیل شده است بنابراین کمیته نظارت و بازرسی ما کار خود را انجام داده و به زودی تشکیل جلسه می‌دهد و در این جلسه به اتهام سه فردی که در اخبار قبلی به آن اشاره کرده بودیم، رسیدگی خواهد کرد.

سعیدی‌پور تشریح کرد؛ وضعیت خسارت چهار فیلمی که توسط سینما «آزادی» اکران نشدند

در پی این موضوع رضا سعیدی‌پور - مدیر سینما «آزادی» - در گفت‌وگویی با خبرنگار ایسنا، ضمن تشکر از حسن نیت شورای صنفی نمایش یادآور شد: امروز حواله «دزدان خیابان جردن» توسط شورای صنفی نمایش برای سینما «آزادی» صادر شد که فکر می‌کنم اگر این اتفاق نمی‌افتاد حواله توسط وزارت ارشاد صادر می‌شد. در هر صورت از حسن نیت این شورا که خودشان برابر قانون حواله‌ها را صادر کردند، تشکر ویژه‌ای می‌کنم.

او در پاسخ به پرسشی درباره تعیین مهلت توسط شورای صنفی نمایش برای پرداخت خسارت به فیلم‌هایی که خسارت‌هایی را بابت اکران متحمل شده‌اند، گفت: چهار فیلم از ابتدای امسال بودند که به نظر شورای صنفی نمایش ما باید به آنها خسارت پرداخت کنیم که وضعیت هر کدام به توضیحاتی نیاز دارد.

مدیر سینما «آزادی» درباره پرداخت خسارت به دو فیلم «گشت ارشاد» و «زندگی خصوصی» بیان کرد: این دو فیلم از 14 روزی که با ما قرار داشتند 11 روز روی پرده بودند و تنها سه روز اکران نشد. با این حال زمانی که با پخش‌کنندگان هر دو فیلم (فیلمیران و پویا فیلم) تسویه حساب کردیم از آنها رسید قانونی گرفتیم که تمام مطالبات‌شان را دریافت کرده‌اند.

وی درباره فیلم «همه چی آرومه» افزود: ما از پخش‌کننده این فیلم در حضور رییس شورای صنفی نمایش و در محل این شورا، رضایت‌نامه کتبی برای اکران نکردن فیلم گرفتیم و کپی آن رضایت‌نامه را به نماینده حقوقی وزارت ارشاد تحویل داده‌ایم.

سعید‌ی‌پور سپس به فیلم «پس کوچه‌های شمرون» اشاره کرد و گفت: ما برای اکران این فیلم با «پویا فیلم» قراردادی را امضاء کردیم که قرار بود این قرارداد تا زمانی که حوزه هنری نظرش را نسبت به فیلم اعلام کند به شورای صنفی نمایش ارائه نشود و در واقع نسخه‌ای از قرارداد به امانت در اختیار پخش‌کننده بود، اما در هر صورت اگر آنها این قرارداد را به شورای صنفی ارائه داده و ادعایی درباره آن دارند ما تمام و کمال خسارتی را که وزارت ارشاد تعیین کند، می‌پردازیم.

اسنادمان را به وزارت ارشاد تحویل دادیم

مدیر سینما «آزادی» در عین حال با اشاره به خسارت‌هایی که در این مدت به این سینما وارد آمده است،‌ اظهار کرد: ما به دایره حقوقی وزارت ارشاد اعلام کرده‌ایم که با سه فیلم «پله آخر» (هدایت فیلم)، «تهران 1500» (فیلمیران) و «ملکه» (فارابی) قرارداد سرگروهی داشتیم که این قراردادها ثبت شده بود اما شورا حواله اکران آنها را صادر نکرده و باعث ضرر و زیان فراوان به این مجموعه شده است.

وی ادامه داد: در زیر گروهی هم ما با فیلم‌هایی مانند «زندگی خصوصی آقا و خانم میم» و ... قرارداد اکران داشتیم که این قرارداد‌ها ثبت شده بود اما باز هم شورای صنفی حواله اکران‌شان را صادر نکرد.

رضا سعید‌ی‌پور در پایان سخنانش با استقبال از سخنان حبیب کاوش برای محاسبه خسارت‌های وارد آمده به دو طرف، گفت: ما از این که وزارت ارشاد تا 15 اسفند‌ماه بدهکاری‌ها و طلبکاری‌های دو طرف را محاسبه کرده و نسبت به پرداخت آنها تصمیم بگیرد، استقبال می‌کنیم. تاکید می‌کنم که ما تابع هر تصمیمی که در این زمینه اداره کل نظارت بر ارزشیابی وزارت ارشاد بگیرد، هستیم و امیدواریم همه برابر آیین‌نامه رفتار کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس