روزهای سختی در انتظار ائتلاف سه نفره اصولگرایان است. خاطرات تلخ ائتلاف ناکام کاندیداهای اصولگرا در سال 84، نحوه بازی آیت‌الله هاشمی بهرمانی(رفسنجانی) در انتخابات پیش رو و اینکه او کاندیدا می‌شود یا از کس دیگری حمایت خواهد کرد و نیز سازهای مخالف برخی رقبای ائتلاف سه نفره که از هم ‌اکنون ملودی آن به گوش می‌رسد، همه و همه گویای این است که ائتلاف سه‌نفره باید مرد و مردانه پای قول و قرارهای خود بماند.

گروه سیاسی مشرق ــ اواخر آذرماه بود که غلامعلی حداد عادل، مرد فلسفه‌دان و همیشه آرام اصولگرایان، در کرمان و در جمع اصولگرایان این استان بالاخره بر خبرهای محرمانه جسته و گریخته درباره رایزنی‌های انتخاباتی‌اش با علی‌اکبر ولایتی و محمدباقر قالیباف، صحّه گذاشت و خبر تشکیل ائتلاف سه‌گانه را اعلام کرد.

او گفته بود: آقايان ولايتي و قاليباف و من با هم رقابت نخواهيم كرد و هر سه وارد عرصه نخواهيم شد، بلكه ساز و كاري را طراحي مي‌كنيم كه بر اساس مشروعيت و مقبوليت و كارآمدي، هركس مناسب است بيايد و تعدد كانديدا اتفاق نيفتد.

خبر تا آن اندازه داغ بود که از همان ابتدای امر انواع واکنش‌های دامنه‌دار نسبت به آن قابل پیش‌بینی باشد.

واکنش‌هایی هم در جبهه اصولگرایان و همه در میان اصلاح‌طلبان.

*آغاز انتقادات از وحدت کاندیداهای اصولگرا

چهره‌های وابسته به محسن رضایی بلافاصله به صحنه آمده و نام "2+1" را برای این ائتلاف مطرح کردند.


این چهره‌ها همچنانکه بعدها نیز در صحبت‌های رضایی مورد تأکید واقع شد؛ از ابتدا شروع به انتقادات شدیدالحنی علیه شورای سه نفره کردند.

رضایی ائتلاف سه نفره اصولگرایان را اینگونه مورد تفقد قرار داد که نه تنها به ائتلاف نمی‌پیوندم بلکه ائتلاف باید بر اساس یک منطق باشد، یک تعداد 300 یا 400 نفری از نخبگان بنشینند برنامه های افراد را ببینند و نمره دهند، اینکه 2 یا 3 نفر رأی دهند، منطقی نیست.

یک چهره دیگر اصولگرا نیز که خبرهایی مبنی بر کاندیداتوری وی وجود دارد طی چندین مصاحبه؛ انتقاد خود از شورای سه نفره را اینگونه مطرح کرده است که در صورت وجود خطر تشکیل این ائتلاف امری پسندیده است اما اگر خطر خاصی وجود نداشته باشد، ما رقابت بین کاندیداهای اصولگرا و تکثر آنها را توصیه می‌کنیم.

افرادی همچون پورمحمدی، شریعتمداری، باهنر و ... اما ترجیح دادند در این زمینه حرکتی سایه‌وار داشته باشند و نسبت به آن موضعی صریح مبنی بر انتقاد یا همراهی اتخاذ نکنند.

اصلاح‌طلبان نیز که در این زمینه رایحه وحدت را از جبهه اصولگرایان استشمام کرده بودند به طرح انتقاداتی در ظاهر بی تفاوت اما مخرّب علیه ائتلاف سه‌‌گانه پرداختند.

*حرکت در سکوت

ائتلاف سه نفره‌ای که حداد عادل به خبر وجود آن رسمیت بخشیده بود اما به کار خود در سکوت ادامه داد.

از سه عضو ائتلافی‌ها نیز حداد عادل بیشتر از دو نفر دیگر در صحنه بود و گهگدار خبرهایی را درباره وحدتی که با قالیباف و ولایتی دارد به رسانه‌ها اعلام می‌کرد.

ولایتی نیز کمتر از حداد اما گاهی به عرصه رسانه‌ها آمد و صحبت‌هایی را درباره وحدت خود با محمدباقر قالیباف و حداد عادل مطرح کرد.

او در مقطعی در این باره گفت: بنای ما سه نفر در این ائتلاف این است که در انتخابات آینده به صورت یک تیم همراه، هماهنگ و همدل خودمان را عرضه کنیم و در حقیقت مردم را برای رای دادن به یک تیم وارد صحنه انتخابات كنيم.

دیپلمات اصولگرا البته چندی بعد با شبکه المیادین نیز صحبت کرد و درباره شورای سه‌گانه اینچنین گفت: ما با دو نفر دیگر از دوستانمان یعنی آقایان محمدباقر قالیباف و غلامعلی حداد عادل قراری گذاشته ایم که به اتفاق هم در جهت وحدت اصولگرایان تلاش کنیم. بر این اساس قرار ما بر این است که در نهایت یک نفر از بین ما انتخاب و کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری 92  شود و دو نفر دیگر از او حمایت کنند.

از بین ولایتی و حداد عادل اما قالیباف 52 ساله از ابتدا ترجیح داد که در پشت پرده بماند و چیزی نگوید.

مسلکی که البته فرمانده سابق لشکر 5 نصر خراسان و کاپیتان فعلی برخی پروازهای ایران ایر، تاکنون نیز به آن پایبند مانده است و معلوم نیست چه زمانی از سکوت بیرون خواهد آمد؟

گفته شد که سه ضلع ائتلاف سه نفره تصمیم گرفته‌اند مرد تعاملی مسلک اصولگرایان، یعنی "حسین مظفر" سمت ریاست این ائتلاف را بر عهده بگیرد.

سمتی که ناگفته پیدا بود وظیفه آن هماهنگی اجرایی امور ائتلاف و پیش برندگی کارهای اجرایی آنست.



مظفر نیز بر سمت ریاست ائتلاف تکیه زد و همانند سلف خود مرد سکوت! شد. مردی سکوتی که اگرچه مدتی بعد بصورت سرد به خبرنگار مشرق اینطور گفت که مصاحبه نمی‌کنم اما اخیراً نخستین مصاحبه خود را با خبرگزاری تازه تأسیس تسنیم انجام داد و طی آن اینطور تأکید کرد که ائتلاف سه نفره قرارگاه فرهنگی و اقتصادی اصولگرایان است و منافع شخصی در آن دخیل نیست.

او همچنین گفته بود: من به مردم اطمینان می دهم که هدف اصلی اعضای این ائتلاف، ایجاد وفاق و انسجام در اصولگرایان و ایجاد شرایط برای بهره گیری از ظرفیت عظیم اصولگرایان در سطح کشور است.

*شوک وحدت به گروه‌های اصلاح‌طلب

حال و اوضاع اصلاح‌طلبان نیز پس از اعلام خبر ائتلاف سه‌گانه کاندیداهای اصولگرا به تندی تغییر کرد. جمع‌بندی کلی از مواضع آنها پیرامون وحدت شکل گرفته در درون جبهه اصولگرایی چندان غیر قابل پیش‌بینی نبود.

اصلاح‌طلبان از ابتدای امر، ساز تخریب و تخطئه را علیه شورای سه نفره کوک کردند. تخریب‌هایی که البته در ظاهر بی‌تفاوتی به مهمترین خبر انتخاباتی جبهه اصولگرایان گاهی رخ می‌نمایند.

رسانه‌های اصلاح‌طلب تأکید فراوانی را بر روی مفهوم ناصحیح "2+1" به جای ائتلاف سه نفره از خود نشان می‌دهند. روزنامه شرق ترجیح می‌دهد در ستون طنز خود به این ائتلاف بپردازد. یکی از رسانه‌های اصلاح‌طلب مدعی می‌شود که میزان اقبال عمومی به حداد، ولایتی و قالیباف؛ جمعاً 17 درصد! است نه 60 درصدی که اعلام شده و صادق زیباکلام نیز در روزنامه اصلاح‌طلب آرمان روابط عمومی اینطور می‌نویسد که نمی‌داند منطق ریاضی هم‌افزایی آرای سه عضو شورای سه نفره و رسیدن آن به 60 درصد در چیست؟!

این در حالی است که از ماه‌ها قبل این پیش‌بینی وجود داشت که قدرت رأی آوری کاندیداهای بالقوه‌ای همچون حداد عادل، ولایتی و قالیباف بیش از سایر اسامی لیست کاندیداتوری اصولگرایان و اصلاح‌طلبان است.


حسن روحانی نیز دیگر چهره اردوگاه اصلاح‌طلبان بود که در گفت‌وگو با ایسنا پیرامون ائتلاف سه‌گانه اینطور واکنش نشان داد: همواره در هنگام برگزاري انتخابات چنين ائتلاف‌هايي صورت مي‌گيرد اما آن چيزي که مهم است اين است که بايد در جهت پيشرفت اهداف کشور و برگزاري يک انتخابات پرشور گام برداريم.

*3 نفر بمانیم یا بیشتر شویم؟ مسئله اینست

به گزارش مشرق، سؤال اساسی که از روز اول پیرامون ائتلاف سه نفره وجود داشت این بود که آیا این ائتلاف فراگیر خواهد بود یا اینکه سه عضو آن در راهبردی جداگانه با سایر اصولگرایان به موسم انتخابات خواهند رسید؟

پاسخ را حداد عادل در حوالی 19 دیماه داد و گفت که چنین چیزی نیست و ائتلاف سه نفره می‌تواند 4 و یا حتی 5 نفره نیز باشد.

او در عین حال تأکید کرده بود که خودش، ولایتی و قالیباف هیچگاه قسم نخورده‌اند که کسی به آنها اضافه نشود بلکه توافق کرده‌اند تا از بین آن سه نفر، فقط یک‌نفر بعنوان کاندیدا پا به انتخابات بگذارد و دو نفر دیگر از او حمایت کنند.

البته پس از مدتی نیز خبری به محافل سیاسی راه یافت مبنی بر اینکه این سه نفر در دیدار با آیت‌الله مهدوی کنی و در پاسخ به این سؤال ایشان که اگر کسی قویتر و مقبول‌تر از شما به میدان بیاید؛ آیا حاضرید به نفع او کنار بروید؟ جواب مثبت داده‌اند.

در این زمینه اما ولایتی نیز به صحنه آمد و اینطور به باشگاه خبرنگاران جوان گفت که "هسته مرکزی ائتلاف سه‌گانه با بعضی از افراد دیدار داشته است که بهتر است لفظ داوطلب انتخابات ریاست‌جمهوری را به  این افراد اطلاق نکنیم چون اگر قرار باشد این دامنه باز باشد 20 نفر به عنوان گزینه انتخابات ریاست‌جمهوری مطرح می‌شوند در این صورت دیگر ایجاد اتحاد میان افراد مدعی ریاست‌جمهوری کار آسانی نیست به طوری که در گذشته نیز این موضوع اتفاق افتاده و تجربه موفقی نبوده است. دعوت ما از تمامی افراد مورد اعتماد مردم و نظام که داوطلب مشارکت در دولت آینده هستند این است که با صحبت و رسیدن به تفاهم وارد این ائتلاف شوند."

اخیراً نیز گفته شد که ولایتی و قالیباف با پورمحمدی و لاریجانی گفت‌وگوهایی داشته‌اند. گفت‌وگویی که قاعدتاً یکی از نتایج آن می‌تواند افزوده شدن دیگرانی به شورای سه نفره اصولگرایان و حتی به لیست کاندیداهای آنها باشد.

خبرگزاری ایسنا در عین حال طی مصاحبه‌ای با یکی از نمایندگان اصولگرای مجلس اینطور گزارش داد که جامعه روحانیت مبارز و جامعه مدرسین حوزه علمیه قم نیز شورای سه‌گانه را قبول دارند.

این نماینده مجلس در ادامه نیز پیشنهاد داده بود که محسن رضایی، سعیدی کیا و حجت‌الاسلام پورمحمدی هم می‌توانند به این ائتلاف افزوده شوند.

*فرجام بد یا فرجام خوب

قرار است ائتلاف سه گانه اصولگرایان فعالیت رسمی خود را از دهه فجر آغاز کند. ائتلافی که گفته می‌شود علاوه بر انتخابات ریاست جمهوری دولت یازدهم در انتخابات چهارمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا نیز فعال است و لیست منتخب خود را به مردم ارائه می‌کند.



با این حال باید اذعان کرد که روزهای سختی در انتظار ائتلاف سه نفره اصولگرایان است.

خاطرات تلخ ائتلاف ناکام کاندیداهای اصولگرا در سال 84، نحوه بازی آیت‌الله هاشمی بهرمانی(رفسنجانی) در انتخابات پیش رو و اینکه او کاندیدا می‌شود یا از کس دیگری حمایت خواهد کرد و نیز سازهای مخالف برخی رقبای ائتلاف سه نفره که از هم ‌اکنون ملودی آن به گوش می‌رسد، همه و همه گویای این است که ائتلاف سه‌نفره باید مرد و مردانه پای قول و قرارهای خود بماند.


قول و قرارهایی که در سال 84 چهره‌هایی همچون "حسین شریعتمداری"، "احمد توکلی" و چند تن دیگر بعنوان تنها کسانی که تا آخر بر سر عهد خود مبنی بر حمایت از وحدت مانده بودند؛ بر آنها تأکیدات فراوانی داشتند و هزینه‌هایی را نیز در این راه پرداختند اما به دلایل مختلفی که شاید نیاز به بازخوانی داشته باشد محقق نشدند.

شورای سه نفره اصولگرایان که قرار است در کنار کاندیدای نهایی خود، لیست تیم کابینه احتمالی وی را نیز ارائه کند باید منتظر تلاطم‌های بیشتر و شدیدتری در روزهای آینده باشد.

تلاطمی که عیار تمام حرف‌های این روزهای سه ضلع ائتلاف مبنی بر قول و قرار و عمل بر مبنای رضای خدا را در پیشگاه مردم خواهد گداخت و به مظان قضاوت خواهد گذاشت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 25
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • سید ۰۸:۳۴ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۳
    0 0
    به نظر بنده آقای ولایتی اصلح تر هستن چون ایشون هرجا و در هر مقامی که بودن فقط مشغول خدمتگذاری بودن مطئنم که با آمدن ایشون تحولی جدید در کشور رخ خواهد داد
  • حامیان ولایت ۰۸:۴۳ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۳
    0 0
    رای ما محسن رضایی قهرمان روزهای سخت ایران سرباز خمینی کبیر مشاور امین رهبری زنده باد محسن رضایی ناجی اقتصادی ایران
  • حسین ۰۸:۵۹ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۳
    0 0
    دکتر سعید جلیلی
  • عرشيا ۰۹:۲۰ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۳
    0 0
    مثل روز روشن است كه دو نفر از اين ائتلاف از همه كساني كه تاكنون عزم قدرت كرده اند صلاحيت بيشتري دارند و به اميد خدا با درايت مردم مسير صحيح به ساختار كشور باز خواهد گشت.
  • ۰۹:۳۱ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۳
    0 0
    اگر با جلیلی هم ائتلاف کنند دیگه 100% پیروز می شوند این هارت و پورت اصلاح طلبان هم نشون میده خودشون می دونند که این 3 نفر رای بسیار بالایی دارند یکم صبر کنید موقعش برسه ما هم مواردی داریم که برای اونوری ها مثل کابوس میمونه
  • ۱۰:۵۹ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۳
    0 0
    واقعا ؟!!!
  • علی ۱۱:۰۱ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۳
    0 0
    مشرق جان ! چرا از جبهه پایداری هیچ حرفی نزدی؟!!! به نظر میرسه اگه اونها به گزینه اصلح خودشون غیر از این جمع برسن اونوقت رقابت خوبی بوجود بیاد
  • حسيني ۱۱:۰۳ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۳
    0 0
    براساس تجربيات مشخص است دكترولايتي محبوب همه ايرانيان است چون درمسئوليتهاي خود موفق بوده ومطيع امرولايت است ومثل بعضي ...
  • حمید ۱۲:۳۰ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۳
    0 0
    فقط خاتمی
  • علی تنکابنی ۱۲:۴۷ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۳
    0 0
    اسامی کاندیداهای مورد حمایت جبهه پایداری در انتخابات ریاست جمهوری در وبلاگ جوانان حامی سعید جلیلی http://jalili-saeid.blogfa.com/
  • كبودوند ۱۴:۲۰ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۳
    0 0
    با اضافه شدن اقايان ابوترابى . جليلى . رضايى و پور محمدى مى توان اميدوار بود تركيب اين ائتلاف ، جامع تمامى اصولگرايان باشد و در اين صورت مى توان به موفقيت اصولگرايان در انتخابات رياست جمهورى اميدوار بود
  • حقیقت ۱۶:۳۲ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۳
    0 0
    انشالله دکتر علی اکبر ولایتی رای می آورند چون اگر ایشان رای بیاورند میدانیم که دیگر انحرافی وجود نخواهد داشت و پیرو خط مقام معظم رهبریست دکتر علی اکبر ولایتی از بین قالیباف و حداد نیز اصلح تر است سایت صراط نوشته بود که ولایتی تا حالا سمت مهمی را نداشته جز وزارت امور خارجه بله ایشان 16 سال وزیر امور خارجه ایران بوده در تمام کشور های دنیا مقام بعد از رئیس جمهور تقریبا وزیر امور خارجه است مثل آمریکا که بعد از اوباما اسم هیلاری کلینتون را می شنیدیم نخست وزیر انتخابی آقای خامنه ای بجای میر حسین موسوی در دوران ریاست جمهوریشان دکتر ولایتی بودند آقای خامنه ای با انتخاب ولایتی به عنوان مشاور خود باز هم علاقه اش را به ایشان نشان داده
  • ۲۳:۲۰ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۳
    0 0
    ولایتی ولایتی تره
  • عمار بصیر ۲۳:۳۸ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۳
    0 0
    جلیلی خودش کاندیداست. اگر حاج سعید جلیلی با دکتر باقری لنکرانی ائتلاف کنند،با عنایت خداوند متعال ،یقیینن ملت ایران رو پیروز عرصه انتخابات می کنند.
  • ۲۳:۳۹ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۳
    0 0
    فقط جلیلی و لنکرانی؛ یا علی برادر،یاعلی فقط چشم.
  • ۲۳:۴۳ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۳
    0 0
    جلیلی-لنکرانی ائتلاف عمار گونه و با بصیرت رای ما انشاء الله این خواهد بود.
  • ۲۳:۴۴ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۳
    0 0
    دکتر ولایتی این دفعه کنار نکشه؟
  • ۲۳:۴۶ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۳
    0 0
    دکتر جلیلی و دکتر لنکرانی انشا الله با گفتمان انقلاب کاندیدا میشند و ملت ایران را پیروز انتخابات خواهند کرد،انشاءا... . میشود و می توانیم.
  • دانشجو ۱۲:۴۴ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۴
    0 0
    فقط دکتر جلیلی
  • ۲۰:۴۷ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۴
    0 0
    دکتر جلیلی
  • ۰۷:۴۳ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۵
    0 0
    این سعید جلیلی کیه ؟ لطفاً معرفی نمائید.
  • ۰۷:۴۵ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۵
    0 0
    لطفاً این آقایان جلیلی و باقری را بیشتر معرفی نمائید ما که آنها را نمیشناسیم .
  • ۱۳:۰۹ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۵
    0 0
    قالیباف
  • ۱۶:۳۵ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۵
    0 0
    ولایتی ولایتی
  • قلی ۲۳:۰۹ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۵
    0 0
    شــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــو خی نکن

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس