کد خبر 185003
تاریخ انتشار: ۲۰ دی ۱۳۹۱ - ۱۳:۱۵

به گفته یک متخصص طب‌فیزیکی، قرار دادن مداوم گوشی تلفن میان گوش و گردن خطر بروز دیسک گردن را افزایش می دهد.

به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، بنا برتوصیه استادیار گروه طب‌فیزیکی دانشگاه علومپزشکی مشهد، افراد نباید به صورت خشک و بی‌حرکت بنشینند یا بایستند.

دکتر وحید گنجه‌ای‌فر درباره نحوه مناسب نشستن، خوابیدن و کار با رایانه، گفت: یک قانون ساده وجود دارد اینکه در هیچ حالتی ناحیه گردن و کمر بصورت انحنا به سمت راست یا چپ نباشد. برای نمونه هنگام صحبت با تلفن، بدترین حالت ممکن برای ایجاد دیسک و دردهای مزمن این است که گوشی را بین گوش و گردن قرار دهیم.

وی افزود: برخی حین تماشای تلویزیون و یا کار با رایانه، گردن را خم می‌کنند در حالی که مانیتور باید در راستای دید چشمان فرد یعنی نه خیلی بالا باشد و نه خیلی پایین و بصورت مستقیم به صفحه آن نگاه کرد.

دکتر گنجه‌ای‌فر ادامه داد: زاویه‌ای که ناحیه آرنج یا لگن و زانو حین نشستن ایجاد می‌کنند باید بین 90 تا 120درجه باشد و موقعیت انتخابی نباید منجر به خستگی فرد شود،چون در غیر اینصورت به ناحیه گردن آسیب وارد می‌شود.

وی گفت: حین کار با رایانه،زاویه مچ دست بطور معمول باید خنثی باشد،بطوری که دست بالا می‌آید و انگشتان به سمت پایین می‌آیند.

خوشخواب‌های امروزی مضر هستند

این متخصص طب‌فیزیکی همچنین درباره نحوه صحیح خوابیدن اظهار کرد: متأسفانه خوشخواب‌هایی که امروزه خیلی هم مد شده با فرهنگ ما همخوانی ندارد؛ضمن این که انحناهای طبیعی را هنگام خوابیدن از بین می‌برند و فوق‌العاده مضر هستند و همان تشک‌های قدیمی که خیلی نرم و سفت نیستند، بهترین گزینه هستند.همچنین در رابطه با بالش مناسب توصیه ساده این است که گودی گردن و پشت سر روی بالش باید مانند حالت ایستاده باشد؛نه خیلی بالا باشد و نه خیلی پایین و تنها گودی گردن را پر کند.

وی هشدار داد: با توجه به این که درمان دردهای مزمن 3 تا 6ماه طول می‌کشد و سخت و زمان‌بر است،فرد نباید بگذارد دردش تکرار شونده شود.

سن ابتلا به دیسک‌ کمر کاهش یافته است

دکتر گنجه‌ای‌فر گفت: متأسفانه سن ابتلا به دیسک‌های ناحیه کمر به نوجوانی و جوانی کاهش یافته و این مسأله بسیار حایزاهمیت است و خیلی بستگی به موقعیت‌های انتخابی فرد برای نشستن، خوابیدن و راه رفتن دارد.

براساس گزارش وبدا، وی از پیاده‌روی به عنوان ورزشی کم‌هزینه و در عین حال بسیار مفید نام برد و تأکید کرد: باید فرهنگ استفاده از خودروهای شخصی حذف شود و افراد در حد امکان از وسائط نقلیه عمومی و قطار شهری استفاده کنند و تحرک لازم را داشته باشند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس