گمانه‌زنی‌های مختلفی پیرامون مقوله "وحدت اصولگرایان" وجود دارد. گمانه‌زنی‌هایی که اگرچه اشاره‌های دقیقی به امکان تغییر زمین بازی در ماه‌های مانده تا انتخابات ریاست جمهوری دارند اما جملگی بر یک نکته متفق‌اند و آن اینکه وحدت اصولگرایان شدنیست و امکان فراوانی برای وقوع دارد.

گروه سیاسی مشرق ــ حدود پنج ماه به موعد برگزاري انتخابات رياست‌جمهوري باقي مانده است و آنچه اين روزها بيشتر از پيش بين اصولگرايان رونق گرفته وحدت است. وحدت اصولگرايان مسئله‌اي است كه هر چند تازگي ندارد ولي ضرورت آن در آستانه دور يازدهم انتخابات رياست‌جمهوري و با توجه به مسائل بين‌المللي بيش از پيش مورد تاكيد است.

به گزارش تهران امروز، گروه‌ها و تشكل‌هاي اصولگرا از مدت‌ها پيش در صدد بر آمدند سازوكاري طراحي شود تا از مرحله «تعدد و تكثر نامزدها» عبور كرده و به سمت «وحدت» و ائتلاف بر سر يك نامزد پيش بروند. در اين بين مذاكرات و گفت‌وگوهايي با محوريت وحدت حول ولایت در جريان است. اصولگرایان تلاش دارند حول محور ولایت که همگی به آن متفق القول هستند وحدت کنند تا در انتخابات آینده به نتیجه قابل قبولی برسند. چهره های سیاسی در گفت وگو با تهران امروز بر ضرورت وحدت اصولگرایان حول محور ولایت تاکید کردند.

تاكيد هميشگي امام و رهبري بر وحدت

حجت‌الاسلام حسين ابراهيمي عضو شوراي مركزي جامعه روحانيت مبارز در گفت‌وگو با تهران امروز با تاكيد بر ضرورت وحدت بين اصولگرايان گفت: وحدت همواره ستوده است. خداوند در قرآن وعده داده است اگر نزاع كرده و با يكديگر اختلاف كنيد و نتوانيد با يكديگر كنار بياييد فشل شده و در نهايت قدرت شما مضمحل خواهد شد. بنابراين وحدت يك امر ستودني است و در هر كجا باشد به نفع آن جريان است. وي با اشاره به تاكيدات دين اسلام بر وحدت، تصريح كرد: در نظام جمهوري اسلامي ايران، همواره حضرت امام(ره) و مقام معظم رهبري ما را به وحدت دعوت كرده‌اند.

اين نماينده سابق مجلس با بيان اينكه وحدت نيازمند محور است گفت: اصولگرایان باید حول محور ولایت وحدت کنند. همچنين فردي بايد باشد كه بتواند جمع را دور هم گرد آورده و مقبوليت اجتماعي در حدي كه حرف او را گوش كنند داشته باشد.
وي گفت: وحدتي كه امروز مورد نياز جامعه است اين است كه افرادي كه اصول نظام يعني ‌اسلاميت،‌انقلاب، امام(ره) و مقام معظم رهبري را قبول دارند سزاوار‌ترين افراد براي وحدت با همديگر هستند. ابراهيمي با بيان اينكه شخصيت‌هايي كه در نظام مورد قبول هستند مي‌توانند محور وحدت بين اصولگرايان باشند افزود: از جمله اين شخصيت‌ها آيت‌الله‌مهدوي‌كني است كه هم بين خواص و هم بين توده‌هاي مردم مورد قبول هستند. ايشان شخصيتي هستند كه از ابتداي انقلاب خدمت كرده و مي‌كنند. تعبير حضرت امام درباره آقاي مهدوي‌كني اين است كه ما به ايشان ارادت داشته،‌داريم و خواهيم داشت. مقام معظم رهبري نيز براي آقاي مهدوي‌كني احترام خاصي قائل هستند.

وي ادامه داد: بالاتر از اين حرف‌ها اينكه آيت‌الله مهدوي‌كني رئيس مجلس خبرگان رهبري هستند و از اين بابت مورد احترام همه هستند. بنابراين آيت‌الله مهدوي‌كني بهترين فرد براي توليت وحدت بين اصولگرايان و علاقه‌مندان به نظام هستند. ايشان تلاش دارند كه اصولگرايان اگر هم به وحدت نرسيدند حداقل يك نامزد داشته باشند و همّ و غم خود را بر حفظ نظام متمركز كنند.

ساير علما به وحدت كمك كنند

اين عضو شوراي مركزي جامعه روحانيت مبارز با اشاره به برخي تفاوت ديدگاه‌ها بين اصولگرايان بر سر وحدت گفت: واقعيت امر اين است كه در طول تاريخ هرگاه يك عالم و شخصيت قابل قبول پرچمي را بر مي‌داشت ساير علما و خواص آن را مغتنم مي‌شمرده و كمك مي‌كردند تا اين اتفاق بيفتد. ابراهيمي ادامه داد: امروز هم بر اين باورم كه آيت‌الله مهدوي‌كني يك چهره متدين و مخلص و انقلابي است و با سوابقي كه در انقلاب دارد تجربيات گران‌قيمتي در سياست دارند و فردي هستند كه جامعه شهادت مي‌دهند كه هوي و هوسي در ايشان نيست و قصد و نيت شان خدمت به انقلاب و اسلام است. اگر ايشان پرچم وحدت بين اصولگرايان را برداشته است بايد ساير آقايان كمك كرده و تلاش كنند اين وحدت اگر به‌طور كامل محقق نشود حداقل ائتلاف صورت بگيرد. اگر آقايان كمك كنند وحدت شدني است ولي اگر بخواهند كمك نكنند،‌ رويكرد وحدت تضعيف شده و محقق نمي‌شود.

وي گفت: بخشي از اصلاح‌طلبان در فتنه 88 كار را به جايي رساندند كه تقريبا انسان نمي‌تواند بگويد كه آيا قصدشان كمك به انقلاب بوده يا نفوذ و ضربه به نظام است. فتنه 88 چهره بدي از اصلاح‌طلبان به جامعه معرفي كرد كه به سادگي هم قابل مرتفع شدن نيست. لذا قابل اعتماد نيستند.

وحدت باعث حل مشكلات جامعه مي‌شود

اين نماينده مجلس هشتم با اشاره به اشتباه بودن اين سخن كه چون اصلاح‌طلبان در انتخابات رياست‌جمهوري آينده رقيب جدي براي اصولگرايان محسوب نمي‌شوند،‌ بحث وحدت وجهي ندارد، گفت: اصولگرايان در هر شرايط نيازمند وحدت هستند. اختلاف در هيچ شرايطي به نفع ما نيست. بنابراين چه اصلاح‌طلبان به صورت جدي وارد عرصه انتخابات شوند و چه نشوند،‌اگر اصولگرايان وحدت كنند برد بيشتري خواهند داشت. چرا كه انسجام، وحدت و هماهنگي باعث هم افزايي و هم‌افزايي باعث رفع مشكلات كشور مي‌شود. ابراهيمي خاطرنشان كرد: چنانچه اصولگرايان بتوانند با يك نامزد واحد وارد انتخابات شوند مانع توزيع سبد راي اصولگرايان شده و رئيس‌جمهوري انتخاب خواهد شد كه حائز اكثريت آرا خواهد بود. اگر وحدت حاصل شد و مشاركت مردم بيشتر شد، دولت آينده از مشروعيت بيشتري برخوردار خواهد بود.

شكست اصولگرايان بدون وحدت

حبيب‌الله بوربور دبيركل جمعيت وفاداران انقلاب اسلامي در گفت‌وگو با تهران امروز با بيان اينكه «معتقدم هر گروهي كه وحدت كند موفق است،‌گفت: اما هر گروهي كه وحدت نكند حتي اگر موفق نيز شود موفقيت‌اش با شكست مواجه مي‌شود كه در گذشته شاهد وقوع اين اتفاق بوديم. وي گفت: ما اصولگرايان معتقد هستيم كه بايد حول محور ولايت با هم وحدت داشته باشيم. چنانچه اگر اصلاح‌طلبان با هم وحدت داشته باشند به موفقيت نسبي مي‌رسند. بنابراين وحدت يك امر طبيعي است.

اين فعال سياسي خاطرنشان كرد: ما و جمعيت ما اعتقاد دارند كه بايستي اصولگرايان براي دور بعدي انتخابات برنامه داشته باشند و بر اساس آن برنامه، نقد دروني داشته و روي نيروهايي كه فكر مي‌كنند توانايي اجراي اين برنامه‌ها را دارند كار كارشناسي كرده و نهايتا با يك وحدت عمومي بين خودشان شاخص ارائه داده و بر اساس آن شاخص افرادي را انتخاب كنند. بعد از اين مرحله از بين افراد منتخب نظر سنجي كرده و بر اساس راي مردم، مقبول صالح را انتخاب كنند. بوربور افزود: در انتخاب نامزدهاي احتمالي بايد به خواست مردم تن داد. ممكن است فردي اصلح باشد ولي چون با اقبال عمومي مواجه نيست نمي‌تواند انتخاب شود. بايد نظر مردم را درباره نامزدها دانست و به نظر آنان احترام گذاشت. اگر بر اساس ديد جمعي اصولگرايان فردي را انتخاب كنيم كه خوب صحبت كند و مردم نيز قبولش داشته باشند ولي توان اجراي برنامه را نداشته باشد نتيجه نهايي حاصل نمي‌شود.

جامعتين محور وحدت باشند

دبيركل جمعيت وفاداران انقلاب اسلامي با اشاره به سازوكار وحدت بين اصولگرايان گفت: اگر جامعه مدرسين حوزه‌هاي علميه قم و جامعه روحانيت مبارز با هم به جمع‌بندي و توافق نسبي برسند و بعد احزاب اصولگرا با اين دو تشكل روحاني مرجع همراه شوند، آنچه كه بخواهند اتفاق مي‌افتد. ولي اگر اين اتفاق نيفتد و جامعه مدرسين بخواهد يك فرد را تاييد كند، جامعه روحانيت نيز فرد ديگر را تاييد كند و بعد تشكل‌هاي اصولگرا در قالب جبهه پيروان خط امام و رهبري نيز بخواهد فرد ديگر را حمايت كنند و از هم متفرق شوند ممكن است اشتباهات قبلي اصولگرايان در سال 84 تكرار شود. وي ادامه داد: اما اگر اصولگرايان وحدت كنند،‌با همه سختي‌ها،‌تحريم‌ها و فشارهاي خارجي ملت به اين گروه راي داده و نتيجه خوبي نيز حاصل مي‌شود.



وي عدم ورود جدي اصلاح‌طلبان به انتخابات را تاكتيك دانست و گفت: اصلاح‌طلبان هميشه اين حرف را مي‌زنند ولي در نهايت يك نفر را انتخاب كرده و از او حمايت كرده و راي مي‌دهند. اما بعد اگر اين فرد در انتخابات راي آورد، خواهند گفت انتخابات عادلانه بوده و مردم درست انتخاب كرده‌اند. اما اگر نامزد مورد نظر اصلاح‌طلبان در انتخابات پيروز نشود مي‌گويند ما كه در انتخابات شركت نكرده‌ايم. انتخابات هم درست برگزار نشده است.

اتحاد اصولگرايان الزامي است

آيت‌الله محمدحسن ممدوحي عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم در گفت‌وگو با تهران امروز بر ضرورت وحدت بين اصولگرايان تاكيد كرده و مي‌گويد: وحدت حول محور ولايت لازمه موفقيت اصولگرايان در انتخابات رياست‌جمهوري سال آينده است. چرا كه طرف ديگر ميدان اين رقابت اصلاح‌طلبان و جريان انحرافي در حال مذاكره هستند تا به صورت واحد وارد انتخابات شوند. وي با بيان اينكه پيش‌بيني مي‌شود اصلاح‌طلبان و جريان انحرافي در انتخابات رياست‌جمهوري از يك نامزد حمايت كنند، گفت: اگر جريان اصلاحات و جريان انحرافي وحدت كنند ميزان راي شان قابل توجه خواهد بود اما اگر اصولگرايان وحدت نكنند، راي شان بين نامزدهاي متعدد تقسيم مي‌شود و در نهايت اگر اصولگرايان وحدت نكنند كرسي رياست‌جمهوري را از دست خواهند داد.
اين عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم با بيان اينكه اصولگرايان چاره‌اي ندارند جز اينكه همه با هم وحدت كرده و يكپارچه وارد انتخابات رياست‌جمهوري شوند،‌گفت: اصولگرايان بايد سر يك يا دو نفر وحدت كرده و بعد وارد انتخابات شوند. اگر اين كار نشود قطعا اصولگرايان عرصه انتخابات را به رقيب واگذار خواهند كرد.

تلاش جامعتين براي وحدت اصولگرايان

ممدوحي معتقد است: اصلاح‌طلبان همچنان چراغ خاموش فعاليت‌هاي انتخاباتي خود را در دستور كار دارند. اينكه گفته شود اصلاح‌طلبان رقيب جدي براي اصولگرايان محسوب نمي‌شوند،‌كاملا اشتباه است.

وي با بيان اينكه جامعتين مي‌توانند محور وحدت اصولگرايان باشد، گفت: جامعه مدرسين و جامعه روحانيت مبارز تمام عيار در راه وحدت تلاش كرده و اصولگرايان را به وحدت توصيه مي‌كنند. جامعتين سعي مي‌كند اجازه ندهد بين اصولگرايان تشتت و اختلاف ايجاد شود.
نماينده مردم استان كرمانشاه در مجلس خبرگان رهبري مجددا تاكيد كرد كه اگر اصولگرايان وحدت نكنند شكست شان حتمي است.

وحدت بين اصولگرايان را از هر زماني عملي‌تر مي‌دانيم

حجت‌الاسلام علی بنایی عضو شوراي مركزي حزب موتلفه اسلامي در گفت‌وگو با تهران امروز درباره لزوم وحدت بين اصولگرايان گفت: اساسا بنده معتقدم بايد يك قدم فراتر از وحدت بين اصولگرايان رفته و به وحدت ملي نگاه ويژه‌تري داشته باشيم.
وي ادامه داد: آنچه در آستانه انتخابات با آن مواجه هستيم به لحاظ اينكه انتخابات‌ها همواره با چالش‌هاي خاص خود روبه‌رو بودند مي‌طلبد ملت با اتحاد و انسجام بيشتري وارد عرصه شوند. اگر بتوانيم در سطح عالي انسجام را كاملا حفظ كرده و راه را بر رخنه دشمن ببنديم و اجازه ندهيم دشمن نقشه‌هاي خود را عملياتي كند راه براي عملياتي شدن وحدت بين اصولگرايان نيز هموار خواهد شد.
مشاور پارلماني رئيس قوه قضائيه با بيان اينكه وحدت اصولگرايان حول محور ولايت پرتوي از وحدت ملي است،‌خاطرنشان كرد: به عبارت ديگر اگر ما مي‌خواهيم براي انتخابات رياست‌جمهوري آماده شويم نيازمند يك همدلي و هم افزايي كاملا جدي و مهربانانه‌اي هستيم كه در پرتو آن اصولگرايان با درك شرايط خاص با هم وحدت كنند.

وي با رد اين حرف كه وحدت بين اصولگرايان عملي نيست، گفت: وحدت بين اصولگرايان را از هر زماني عملي‌تر مي‌دانيم. چون پيش‌تر انواع اين وحدت را در برهه‌هاي مختلف تجربه كرده‌ايم. ما از وحدت يك اصل مشترك و چتر واحد مي‌خواهيم كه صداهاي مان را پژواك دهيم. دبیرکل مجمع هماهنگی پیروان امام و رهبری استان قم با اشاره به اينكه جامعتين مي‌توانند محور وحدت اصولگرايان شوند،‌گفت: با توجه به مقبوليت روحانيت و مرجعيت نزد گروه‌ها و نحله‌هاي مختلف كه نقطه مشترك شان اصولگرا بودن است،‌همه اصولگرايان بر اين وحدت تمكين كرده و اتفاق نظر دارند.

مخالفين وحدت خود را اصولگراتر مي‌دانند

بنايي با بيان اينكه نقطه حركت اصولگرايان يك كار جمعي است‌، گفت: جامعه مدرسين و جامعه روحانيت كه محور وحدت اصولگرايان هستند داعيه‌اي براي خود ندارند. به همين خاطر نقطه مقابل اينها كساني هستند كه مي‌خواهند به‌صورت انفرادي كار كرده و خودشان را اصولگراتر از ساير اصولگرايان يا تافته جدا بافته مي‌دانند.

وي با بيان اينكه همه كساني كه اصولگرايي را قبول دارند علمداري جامعتين براي وحدت ميان اصولگرايان را قبول دارند،‌گفت: بايد به مخالفان ايجاد وحدت گفت چه معنا دارد درون خانواده اصولگرايي خودمان خودزني كنيم و به اختلافات بپردازيم. اصل بر اين است كه درون خودمان به استحكام پرداخته و اگر مشكلي است به زمين رقيب پرتاب كنيم. نه اينكه خودمان به مشكلات خود دامن بزنيم.

عضو شوراي مركزي حزب موتلفه خاطرنشان كرد: در انتخابات مجلس نهم هم بر سر وحدت ميان اصولگرايان بحث وجود داشت. اما سخن ما با طرف مقابل اين بود كه نبايد اصولگرايان به اختلافات خود دامن زده و نسبت به همديگر بداخلاقي داشته باشند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس