به گزارش مشرق به نقل از مهر، هیأت انتخاب سیویکمین جشنواره فیلم فجر پس از پایان بازبینی آثار در نخستین جلسه جمعبندی به توافق رسیدند و در اولین فرصت ممکن نظر خود را درباره 95 فیلم متقاضی حضور در جشنواره اعلام کردند؛ نظری که بر اساس آن از این تعداد تنها 22 فیلم استاندارد لازم برای حضور در بخش اصلی جشنواره را دارا بودند.
آثار دیگر هم یا اصلاً برای بازبینی به دست هیأت انتخاب نرسیدند یا از نظر این هیات متشکل از مصطفی شایسته، مهدی صباغزاده، علی معلم، جلیل عرفانمنش، مهدی عظیمی، محمدحسین نیرومند و بهمن حبشی، حائز کیفیت لازم برای حضور در بخشهای اصلی جشنواره نبودهاند. این اما پایان داستان نیست؛ برخی از غایبان هنوز سودای سیمرغ در سر دارند!
طبیعتاً با اعلام اسامی فیلمهای حاضر در بخشهای اصلی جشنواره خبرها و حاشیههای این رویداد تا چند روز تحتالشعاع اظهارات مرتبط با حاضران و غایبان این فهرست خواهد بود، اما سعی میکنیم لااقل در این بخش، دیگر اخبار رسمی جشنواره را هم از قلم نیاندازیم. اخباری که اگرچه به سنت هرساله از سوی روابط عمومی برای رسانهها ارسال میشود و بیهیچ کمکاستی روی خروجیها قرار میگیرد اما اگر کمی تأمل کنیم حائز نکات قابل تأملی هستند.
اگر چه حضور مستندی با عنوان "حاج کاظم" (به کارگردانی مسعود نجفی و با حضور پرویز پرستویی) با نیمنگاهی به فیلم ماندگار "آژانس شیشهای" در جشنواره فجر امسال کافیست تا شاهد ردی از دغدغههای سالهای نهچندان دور ابراهیم حاتمیکیا در جشن امسال سینمای ایران باشیم اما حکایت "چ" و غیبت آن از فهرست نهایی فیلمهای حاضر در بخش اصلی جشنواره حکایتی متفاوت است.
"به مسألهدار بودن فیلمها توجهی نکردیم بلکه معیارمان تنها کیفیت بود." این مهمترین اظهارنظر یکی از اعضا هیأت انتخاب ساعتی پس از انتشار فهرست نهایی فیلمها است. علی معلم در گفتوگویی کوتاه با خبرگزاری نسیم ضمن اشاره به این نکته تأکید کرده "مطمئنا آثار خوب وارد جشنواره شده و هر فیلمی هم کنار رفته به دلیل کیفیت پائین آن بوده است." برای قضاوت درباره این گفته باید صبر کنیم و پس از تماشای فیلمهای "راهیافته" و صدالبته فیلمهای "انتخاب نشده" اعلام نظر کنیم اما صحبتهای این تهیهکننده سینما بخش قابل توجه دیگری هم دارد که تأیید کننده برخی گمانهزنیهاست.
وعدهها؛ جشنواره معطل نمیماند!
براساس این گزارش پوریا آذربایجانی سال 1385 فیلم بلند "روایتهای ناتمام" را ساخت و در جشنواره فیلم فجر شرکت داشت و مورد توجه قرار گرفت. فیلم بلند دوم آذربایجانی به نام "آب و آینه" برای تلویزیون ساخته شد اما به بخش مسابقه ویدئوسینمای بیستوهفتمین جشنواره فجر راه یافت و جایزه بهترین کارگردانی گرفت. فیلم سومش "عاشقانهای برای سرباز وظیفه رحمت" در جشنواره بیستونهم نامزد چند جایزه بخش مسابقه ویدئوسینما بود. جالب اینکه "روایتهای ناتمام" فیلم اول آذربایجانی برنده جایزه بهترین فیلم اول جشنواره فجر بیستوپنجم هم شدهاست. سال گذشته دبیرخانه جشنواره فجر "تجریش ناتمام" را به دلیل داشتن پروانه نمایش ویدیویی نپذیرفت، اما امسال همین فیلم در بخش فیلمهای اول حضور دارد!