تذکر آئیننامهای کوچک زاده به اظهار نظرهای فردی پیرامون مرگ بهشتی/میخواهند گزارش را زیر سؤال ببرند
مهدی کوچکزاده نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (یکشنبه) در تذکری آئیننامهای با اشاره به گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی درباره فوت ستار بهشتی اظهار داشت: متأسفانه کسی که از طرف این کمیسیون مأموریت داشته درباره فوت ستار بهشتی تحقیق و اطلاعاتی را جمعآوری کند، در مصاحبهای که در برخی رسانهها منعکس شده، گفته که گزارش کمیسیون امنیت ملی با حذف یک پاراگراف، قرائت میشود.
وی افزود: این سخن موجهی نیست که آقای دواتگری مطرح کرده است، وقتی گزارش از ابتدا شروع به جمعآوری میشود، قطعا نواقص متن اولیه رفع و همچنین اضافات آن جمع میشود.
کوچکزاده با بیان اینکه آقای دواتگری حق اظهارنظر فردی در این زمینه ندارد، تصریح کرد: با این سخنان تمام این گزارش زیر سؤال میرود و یکی از مراتب حفظ شأن مجلس این است که افراد حق اظهار نظر فردی درباره موضوعی ندارند و باید هیئت رئیسه اعلام کند که آقای دواتگری در این باره، نظر فردی خود را مطرح کرده است.
در ادامه علی لاریجانی رئیس مجلس در خصوص تذکر کوچکزاده گفت: گزارش را باید کمیسیون مربوطه تقدیم هیئت رئیسه کند، آنچه در دستور کار مجلس قرار میگیرد، گزارش کمیسیون است، بنابراین اصل و متن کار گزارش ارائه شده توسط کمیسیون مربوطه است.
قرائت گزارش مرگ بهشتی در جلسه علنی مجلس
گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در اجرای ماده 49 آئیننامه داخلی مجلس، در زمینه فوت ستار بهشتی وبلاگ نویس در جلسه علنی امروز(یکشنبه) پارلمان توسط سید حسین نقوی نماینده ورامین و سخنگوی کمیسیون مزبور قرائت شد.
در بخشی از این گزارش آمده است: دستگیری اولیه متهم متوفی ستار بهشتی، تفهیم اتهام، صدور قرار تامین و در نهایت بازداشت وی ناشی از عجز از تودیع وثیقه در چارچوب موازین قانونی بوده است.
این گزارش میافزاید: حسب ماده 24 آئیننامه اجرایی سازمان زندانها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور، از جمله وظایف رئیس بازداشتگاه، اجرای قوانین، مقررات و آئیننامههای وضع شده، محافظت و مراقبت کامل از متهمان به وسیله عوامل در اختیار و پیش بینی تمهیدات لازم برای جلوگیری از فرار آنان، همچنین مراقبت در نحوه رفتار مأموران با محکومان و متهمان و اعمال نظارت و بازرسی مداوم و کسب اطلاعات لازم از وضعیت عمومی و فردی متهمان بوده که در ما نحن و فیه، صرف نظر از اینکه تحت نظرگاه پلیس فتای تهران بزرگ «بازداشتگاه» تلقی نمیشود و نگهداری متهم متوفی در تحت نظرگاه پلیس فتای تهران بزرگ توجیه قانونی نداشته، حتی رئیس پلیس فتای تهران بزرگ نیز مراقبت،نظارت و بازرسی از نحوه رفتار مأموران در اختیار با متهم متوفی نداشته است.
این گزارش میافزاید: ایضا تحت نظرگاه از حداقل استانداردهای قانونی از جمله نصب دوربین مدار بسته برخوردار نبوده و افسر نگهبان وقت نیز مراقبت از وضعیت عمومی و فردی متهم متوفی نداشته است. شاهد امر این که حسب نظریه پزشک اورژانس و پزشکی قانونی، زمان فوت متهم چند ساعت پیش از زمان مراجعه افسر نگهبان به تحت نظرگاه و توجه به فوت متهم بوده است.
در بخش دیگری از این گزارش درج شده است: با توجه به ماده 500 قانون مجازات اسلامی و با عنایت به اقرار صریح متهم متوفی به ارتکاب بزه انتصابی، تفهیم اتهام و صدور قرار تامین، موجبی برای اعمال فشارهای فیزیکی و روانی خودسرانه به متهم وجود نداشته و فاقد مجوز قانونی بوده است و اقدام دادسرای عمومی و انقلاب تهران در تعقیب افسران پرونده و مراقبین تحت نظرگاه پلیس فتای تهران بزرگ، همچنین همکاری مجدانه نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران در همین راستا، تأکیدی بر رعایت قانون و ضرورت رعایت حقوق شهروندی در نظام جمهوری اسلامی ایران دارد.
در بخش دیگری از گزارش کمیسیون امنیت ملی در زمینه فوت ستار بهشتی وبلاگ نویس تصریح شده است: با تأکید بر جایگاه مهم نیروی انتظامی در تأمین نظم و امنیت عمومی کشور و ضرورت حمایت از کلیت نیرو در انجام مأموریتهای وسیع خود، اقدام دادسرای عمومی و انقلاب تهران در تعقیب مأموران پلیس فتای تهران بزرگ که هم اکنون 3 نفر از آنها در بازداشت به سر میبرند، با تأکید بر حرمت نفوس و دماء شهروندان، در چارچوب موازین قانونی بوده است.
کمیسیون امنیت ملی همچنین در بخش دیگری از این گزارش پیشنهاداتی را مطرح کرده و میافزاید: با عنایت به ضرورت حفظ حقوق انسانی در جامعه اسلامی، لازم است دستگاههای مسئول به ویژه قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران نسبت به این حوادث تلخ با نظارت و جدیت بیشتری برخورد کرده و پرونده فوت مرحوم ستار بهشتی به صورت ویژه مورد بررسی قرار گیرد و متخلفان آن دقیقا شناسایی شوند و با آنها برخورد قضایی انجام شود.
در پیشنهاد دیگری آمده است: فرماندهی محترم نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران با صدور بخشنامهای به همه واحدهای انتظامی ابلاغ کند تا اولا متهمان صرفا در بازداشتگاههای تحت نظارت سازمان زندانها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور نگهداری شوند و ثانیا مسئولان بازداشتگاهها به منظور جلوگیری از بروز مجدد اقدامات خودسرانه، نسبت به اجرای دقیق ماده 24 آئیننامه اجرایی سازمان زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور اقدام کنند و همه بازداشتگاهها را به دوربین مدار بسته مجهز کنند و به وضعیت عمومی و فردی متهمان بازداشتی نظارت و بازرسی مداوم کنند و اطلاعات لازم را کسب کنند.
پس از پایان قرائت گزارش مذکور علی لاریجانی رئیس مجلس با تشکر از کمیسیون امنیت ملی به خاطر بررسی دقیق این موضوع، از قوه قضائیه و نیروی انتظامی خواست که با توجه به پیشنهادات مطرح شده توسط کمیسیون امنیت ملی، رسیدگی جدی به این پیشنهادات داشته باشند.
انقلت علی مطهری به گزارش قرائت شده/تحقیقات من میگوید مأموران برای دستگیری حُکم نداشتند
علی مطهری نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی امروز طی تذکری با استناد به بند 11 ماده 24 آئیننامه داخلی مجلس در صحن علنی اظهار داشت: جا دارد که از کمیسیون امنیت ملی، مجلس و آقای دواتگری برای تهیه گزارش فوت ستار بهشتی تقدیر و تشکر داشته باشیم، اما آن پاراگرافی که مورد نظر بود در گزارش وجود نداشت.
وی افزود: در ملاقاتی که بنده با خانواده ستار بهشتی داشتم، خواهر و مادرش به من گفتند که در زمان دستگیری ستار، مأموران حکم قضایی نداشتند و وقتی که ما از آنها حکم خواستیم با نشان دادن اسلحه ستار را دستگیر کردند و این در حالی است که در گزارش آمده بود که دستگیری ستار با حکم قضایی صورت گرفته است.
لاریجانی خطاب به مطهری گفت: این طور نمیشود که چون خواهر و مادرش گفتهاند حکم قضایی وجود نداشته ما به آن استناد کنیم.
مطهری هم در پاسخ به لاریجانی گفت: البته خودم هم در این زمینه تحقیق کردهام.
به گزارش فارس علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به مطهری گفت: گزارش کمیسیون امنیت ملی مجلس درباره فوت ستار بهشتی تهیه و در صحن علنی مجلس هم قرائت شد.
مخالفت مجلس با تفحص از نحوه گزینش و اعزام معلمان به خارج
مجلسیها در جلسه امروز همچنین با تحقیق و تفحص از عملکرد آموزش و پرورش در زمینه نحوه گزینش و اعزام معلمان به خارج از کشور مخالفت کردند.
وکلای ملت با 93 رأی موافق، 108 رأی مخالف و 21 رأی ممتنع از 245 نماینده حاضر در جلسه، با این تقاضا مخالفت کردند.
تقاضا تحقیق و تفحص عدهای از نمایندگان مجلس از عملکرد آموزش و پرورش درباره نحوه گزینش و اعزام معلمان به خارج از کشور پیش از این در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس مورد رسیدگی قرار گرفته بود و کمیسیون مذکور این تقاضا را رد و با آن مخالفت کرده بود.
در این جلسه پس از سخنرانی مقتدایی به عنوان سخنگوی کمیسیون و نادر قاضیپور نماینده ارومیه به عنوان تقاضاکننده تحقیق و تفحص، اصل این تقاضابه رأی وکلای ملت گذاشته شد که نمایندگان به آن رأی منفی دادند.
تابش: چرا گزارش را در موعد مقرر قرائت نکردید؟/لاریجانی: ما که کارآگاه نیستیم
محمدرضا تابش نماینده مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی نیز امروز طی تذکری در صحن علنی مجلس اظهار داشت: هیئت رئیسه مجلس سوگند یاد کرده که با رعایت بیطرفی انجام وظیفه کند، ظاهرا بحث شهروندی درجه یک و دو که در جامعه به شوخی یا جدی مطرح میشود، در مجلس هم نماینده درجه یک و دو داریم.
لاریجانی خطاب به تابش گفت: این را هم شوخی میگویید دیگر؟
تابش در ادامه گفت: متأسفانه برخی آقایان که تذکر اخطار داشتند، مسائلشان را بیان کردند ولی من که از ابتدای جلسه دکمه را زدهام به من توجهی نشده است.
وی به اصول 32، 38، 39 و 67 قانون اساسی و همچنین مواد 18 و 24 آئیننامه داخلی مجلس استناد کرد و گفت: اصل 32 میگوید که هیچ کس نمیتواند دستگیر شود مگر با حکم قانون، اصل 38 هم ممنوعیت شکنجه برای گرفتن اقرار را مطرح میکند، اصل 39 هم به هتک حرمت کسی که به حکم قانون بازداشت، زندانی یا تعبید شده، اشاره دارد و اصل 67 هم میگوید همه ما سوگند یاد کردهایم که حافظ حقوق ملت باشیم.
تابش اظهار داشت: مجلس جزئی از حاکمیت است و طبیعی است که حافظ حقوق ملت و قانون اساسی باشد.
نماینده مردم اردکان ادامه داد: در بحث تفکیک قوا ما نماینده ملت هستیم و وظیفه داریم که از حقوق موکلان دفاع کنیم.
این نماینده مجلس گفت: گزارش کمیسیون امنیت ملی در مورد فوت ستار بهشتی بعد از تأخیر چند هفتهای با توجه به اهمیت موضوع و ابعاد رسانهای قرار بود روز یکشنبه تاریخ 3/10/91 قرائت شود و در دستور جلسه هم آمده بود ولی قرائت آن موکول به روز چهارشنبه تاریخ 6/10/91 شد، اما متأسفانه در آن روز هم قرائت نشد.
تابش ادامه داد: امروز یک گزارش قرائت شد مطابق با گزارش توزیع شده روز یکشنبه نبود و یک پاراگراف از آن حذف شده بود که آقای مطهری هم به آن اشاره کرد.
وی از هیئت رئیسه مجلس خواست تا به این موضوع رسیدگی کند و اضافه کرد: گزارش فوت ستار بهشتی در زمان مقرر قرائت نشد.
لاریجانی خطاب به تابش گفت: من از شما تعجب میکنم، چراکه نماینده باسابقهای هستید، آنچه باید در دستور قرار بگیرد گزارش کمیسیون است و حذف شدن یا نشدن آن موضوعیت ندارد و در حال حاضر هم گزارش قرائت شده است.
تابش خاطرنشان کرد: اگر گزارش تحریف یا حذف شده و در مجلس برخلاف این گفته میشود، آیا رئیس مجلس مسئولیت ندارد که در این مورد گزارش دهد. لاریجانی خطاب به تابش گفت: خیر من از شما و آقای مطهری تعجب میکنم، آقای مطهری گفت: بر من ثابت شده که یک مسئله رخ داده در حالی که این طور نمیشود در مجلس اخطار یا تذکر داد، تذکر یا اخطار مربوط به روش اداره مجلس است.
رئیس مجلس افزود: کمیسیون گزارشی را تهیه کرده که ما آن را در دستور گذاشتیم و قرائت کردیم و خلافی رخ نداده است.
تابش خطاب به لاریجانی گفت: چرا با وجود اینکه گزارش دردستور کار هفته پیش چاپ شده بود قرائت نشد.
لاریجانی به تابش گفت: به این دلیل بود که کمیسیون نظر نداده بود، تابش هم خطاب به لاریجانی گفت: یک نفر تأید کرده این گزارش به چاپ رسیده است.
لاریجانی بار دیگر به تابش گفت: آقای دواتگری گزارش را تهیه کرده ولی کمیسیون گفت که ما هنوز نظر ندادهایم.
تابش خطاب به لاریجانی بیان داشت: اما گزارش به اسم کمیسیون به چاپ رسیده بود و لاریجانی هم گفت فرض میکنیم که کمیسیون خواسته تا در گزارش تجدید نظر کند، اشکالش چیست.
رئیس مجلس ادامه داد: اینکه میگوییم یک پاراگراف حذف شده آقای نقوی با صراحت گفت که پاراگرافی حذف نشده است، همچنین آقای مطهری گفت که بدون حکم دادگاه یک نفر دستگیر شده که باز هم آقای نقوی گفت که ما بررسی کردیم و دیدیم که بازداشت با حکم دادگاه صورت گرفته است.
لاریجانی گفت: ما در مقام کارآگاه نیستیم که بخواهیم در صحن علنی این موارد را مطرح کنیم.
انتقاد رسایی از عدم انتشار دستور هفتگی مجلس
حجتالاسلام حمید رسایی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز(یکشنبه) پارلمان در تذکری با استناد به ماده 104 آئیننامه داخلی مجلس، اظهار داشت: چندین بار در مورد دستور هفتگی صحن علنی مراجعه کردم و به صورت خصوصی نیز به شما گفتم که دستور هفتگی به دست نمایندگان نرسیده است.
وی افزود: شما میگویید، چهارشنبهها دستور هفتگی روی سایت مجلس قرار میگیرد ولی دیروز هم دستور هفتگی روی سایت مجلس نبود.
حجتالاسلام رسایی در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: این موضوع بار اول نیست که اتفاق میافتد، لازم است دستور هفتگی زودتر در اختیار نمایندگان قرار گیرد تا وقتی روزهای یکشنبه به مجلس آمدیم، درباره موضوع جلسه در جریان باشیم و بتوانیم صحبت کنیم.
علی لاریجانی رئیس مجلس در پاسخ به تذکر حمید رسایی گفت: ما به این موضوع رسیدگی میکنیم ولی به ما هم گفته بودند که چهارشنبهها روی سایت مجلس قرار میگیرد.
تصویب کلیات طرح ممنوعیت کارمندان از عضویت در هیئتهای مدیره
نمایندگان مجلس در جلسه امروز علاوه بر بحث و بررسی پیرامون پرونده مرگ ستار بهشتی یک اقدام جالب دیگر هم انجام دادند.
آنها گزارش کمیسیون اجتماعی در مورد طرح ممنوعیت کارمندان و مدیران دستگاههای اجرایی در هیئتهای مدیره و مدیریت عامل را بررسی کردند.
به گزارش فارس کلیات طرح مذکور که یک فوریتش پیش از این به تصویب بهارستاننشینان رسیده بود، در جلسه علنی امروز به تأیید نمایندگان رسید و بعد از اینکه موافقان و مخالفان این طرح نظرات خود را ارائه دادند در نهایت نمایندگان مجلس با 193 رأی موافق، 22 رأی مخالف و 12 رأی ممتنع از مجموع 239 نماینده حاضر در مجلس به کلیات این طرح رای مثبت دادند.
هیچکس نمیتواند حتی با شعار «امام زمان» مقابل ولایت فقیه بایستد
حجتالاسلام سیدعلی طاهری، نماینده مردم گرگان اما از کسانی بود که امروز صحبتهایی جنجالی را در نطق میان دستورش مطرح کرد.
او در صحبتهای خود گفت: حضور پرشور امت حزبالله در پاسداشت سالروز حماسه 9 دی نشان داد که آن خیانت بزرگ و رفتارهای براندازانه ایادی استکبار در فتنه 88 هرگز از یاد ما نمیرود.
وی افزود: متأسفانه هنوز با گذشت 3 سال از فتنه 88 برخی خواص حاضر نیستند از اشتباه خود عذرخواهی کرده و حتی آن را یک فتنه بزرگ بدانند.
طاهری خاطرنشان کرد: درس دیگر همایش ملی 9 دی در آستانه انتخابات 92 این بود که دشمنان بدانند این ملت بصیر، راه درست را تشخیص داده و حاضر نیست لحظهای از اسلام و نظام اسلامی و امام و رهبری دست بردارد.
وی ادامه داد: بدخواهان بدانند که پیوند این ملت با امام راحل و امام حاضر ناگسستنی است و هر شخص و جریانی اگر بخواهد حتی با شعار مقدس امام زمان (عج) مقابل ولایت فقیه بایستد، با مشت آهنین امت حزبالله روبهرو خواهد شد.
نماینده گرگان در مجلس نهم اضافه کرد: به فضل الهی و در سایه بصیرت ملت بزرگ ایران، انتخابات آینده پرشورترین انتخابات و نتیجه آن تداوم گفتمان امام و ارزشهای انقلاب اسلامی و تحقق منویات مقام معظم رهبری خواهد بود.
طاهری افزود: پس از حماسه 9 دی 88 و بازتاب جهانی آن که سبب بیداری اسلامی در منطقه و جنبش وال استریت در غرب شد، دشمنان بیش از پیش به نقش بیبدیل ارتباط امام و امت پی برده و حمله به ولایت فقیه و فشار بر ملت را شدت بخشیدند.
وی با اشاره به تشدید تحریمها در سال جاری گفت: «در چنین فضایی خادمان ملت باید با افزایش تعامل و وحدت، از بگومگوهای بیحاصل و مچگیریهای کودکانه بپرهیزند و برای خدمت هر چه بیشتر به ملت کمر همت بندند.
نماینده گرگان در مجلس هشدار داد: دامن زدن به اختلافات و کمرنگ کردن خدمترسانی به مردم، خیانتی نابخشودنی و در مقابل، تلاش برای رفع مشکلات جامعه از عبادات بسیار بزرگ است.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس بر همین اساس به طرح مشکلات حوزه انتخابیهاش پرداخت و خواستار تقویت شاخصهای بودجهای استان برای رفع محرومیتهای گذشته، تسریع در راهاندازی پتروشیمی گلستان و افزایش اعتبارات شهرکهای صنعتی و فعال کردن منطقه ویژه اقتصادی در این منطقه شد.
«تأمین نهادهها برای کشت زمستانه و بهارانه و پرداخت خسارات به کشاورزان، تکمیل و تجهیز بیمارستانها و تقویت شبکه درمان استان، آغاز پروژه راهآهن گرگان ـ مشهد، تکمیل شبکه آب شرب استان و تسریع در ثبت جهانی دیوار دفاعی گرگان» از دیگر مطالبات نماینده گرگان از مسئولان اجرایی بود.
افتتاح نمایشگاه در حاشیه جلسه مجلس
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی نیز در حاشیه جلسه علنی امروز یکشنبه پارلمان از نمایشگاه دستاوردهای جامعةالمصطفی العالمیه بازدید و آن را افتتاح کرد.
این نمایشگاه در محل نمایشگاههای خانه ملت برگزار شده بود.
جامعةالمصطفی العالمیه، نهادی ملی و بینالمللی با هویت حوزوی است که با هدف گسترش علوم اسلامی و انسانی و با رویکرد آموزش، پژوهش و تربیت، انبوهی از داوطلبان را از سراسر گیتی زیرپوشش قرار داده و فرصت کمنظیری را برای تشنگان زلال معارف اسلامی و هدایت قرآنی در سراسر جهان فراهم کرده است.
برای دفع تهدیدات بیگانه اختلافات خانگی را کنار بگذاریم
مهدی سنایی نماینده مردم نهاوند در مجلس شورای اسلامی پیش از ظهر امروز طی نطق میان دستور در صحن علنی مجلس اظهارداشت: در شرایطی که جمهوری اسلامی از سویی به عنوان یک قدرت منطقهای و مؤثر در حال ایفای نقش است، از سوی دیگر آماج تیرهای تهدید از نوع سخت و نرم قرار گرفته است.
وی افزود: حفظ وحدت نه تنها عمل کردن به توصیه شرع مقدس است، در شرایط کنونی نیز که تهدیدات خارجی به اوج خود رسیده است، وحدت، همدلی همه گروههای وفادار به انقلاب اسلامی و قانون اساسی، همبستگی و انسجام ملی حکم میکند که برای دفع تهدیدات بیگانه اختلافات خانگی را کنار بگذاریم و به حداقل برسانیم.
عضو کمیسیون امنیت ملی یادآور شد: در این شرایط انتظار میرود فریادهایی که از بزرگان برای وحدت و همدلی سر داده میشود، بلندتر شنیده شود و کسانی که گمان میکنند، تنها راه فعالیت سیاسی، اقدامات سلبی تخریب و آلوده کردن فضاست و تنها طریق دستیابی به اهدافشان سرکوب و له کردن دیگران است، در روشهای خود تجدیدنظر کنند.
سنایی ادامه داد: در این شرایط بیشتر از بستهبندیهای سیاسی که به قوم و قبیلهگریهای سیاسی شبیه است، تبیین دیدگاهها و نظریات ضرورت دارد.
نماینده نهاوند تصریح کرد: متأسفانه برخی مرزبندیهای سیاسی بیشتر از آنکه بر تعریف دقیق از باورها و انگارههای سیاسی و اجتماعی مبتنی باشد، بر عهد و پیمانها و رفاقتهای گروهی استوار است.
وی گفت: امروز که بیش از 3 دهه از عمر پربرکت انقلاب اسلامی به عنوان تجربه جدیدی از مردمسالاری سپری شده و به برکت مجاهدتها و در سایه دوراندیشیهای امام راحل و تدابیر مقام معظم رهبری دستاوردهای بسیاری داشته است که انتظار میرود یک بار برای همیشه فرموده امام علی (ع) را نصبالعین قرار دهیم که در قضاوت بین افراد و سخنانشان بیش از گوینده به اصل سخن توجه کنیم، چراکه این مهم سبب میشود تا آزمونها و خطاهای مکرر در فضای سیاسی را کاهش دهیم و ارزشها و اصول ملاک قرار گیرند.
سنایی همچنین به برخی از مسائل در زمینه اقتصادی اشاره کرد و بیان داشت: نوسان جدی در زمینه قیمت کالاهای اساسی ایجاد شده و در روزهای اخیر در برخی مناطق کشور به ویژه همدان به شکل تصنعی یا واقعی برخی از این کالاها به صورت مقطعی کمیاب و نایاب شدهاند و قیمتها طی چند هفته افزایش باور نکردنی داشتهاند.
نماینده نهاوند در پایان با اشاره به برخی از مسائل و مشکلات حوزه انتخابیهاش خواستار رسیدگی به آنها شد.
راهیابی حساسیتها پیرامون کلیدواژه "انتخابات آزاد" به مجلس
احمد علی مقیمی نماینده مردم بهشهر در مجلس شورای اسلامی پیش از ظهر امروز در نطق میان دستور خود در صحن علنی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری درباره ضرورت توجه به اقتصاد مقاومتی اظهار داشت: معظم له ضمن اینکه امسال را به نام سال تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی نامگذاری کردهاند، توجه به اقتصاد مقاومتی با هدف ایستادگی در مقابل تحریمها و فشارهای دشمن را تأکید فرمودهاند.
وی افزود: در این راه دولت باید به تعهدات خود در بخش حمایت از تولید پایبند بوده و با مشارکت مردم راههای مردمی کردن اقتصاد را از جمله فعال کردن بخش خصوصی را مدنظر قرار دهد.
عضو کمیسیون عمران مجلس خاطرنشان کرد: از سویی دیگر دولت نباید در این شرایط بحرانی اقدامی را انجام دهد که تورم لجام گسیخته افزایش یابد و قویا از دولت خواستارم که به هیچ عنوان سنگر اقتصاد مقاومتی را ترک نکنند، چراکه راه برون رفت از فشارها و تحریمها از جمله در دوران جنگ تحمیلی مقاومت و ایستادگی بوده است.
مقیمی در ادامه با اشاره به بحث در پیش بودن انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: نظام جمهوری اسلامی ایران از جمله نظامهای استثنایی در دنیا به شمار میرود و در طول 33 سال عمر این نظام هر سال مردم در مورد این نظام نظر میدهند.
نماینده بهشهر اضافه کرد: شما کدام انقلابی را در جهان میشناسید که در طول عمر اندک خود به این اندازه خود را در معرض قضاوت مردم قرار میدهد، در ثانی به برکت رهبری و بصیرت مردم همه انتخاباتها با حضور حداکثری مردم همراه بوده است و این جرأت و شهامت ویژه انقلاب اسلامی است که نشان از پایههای قوی اعتقادی مردم است.
مقیمی ادامه داد: زیرساختها و بنیه نظام اسلامی آنچنان نیرومند است که هیچ واهمهای از تهدیدات و یاوهگوییها ندارد و یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در کلیت خود از این قاعده مستثنی نیست.
عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران ریاست جمهوری از جایگاه رفیعی برخوردار است و همواره این جایگاه در معرض طمع ورزی دشمنان خواهد بود.
وی افزود: پیشبینی میشود دشمنان این آب و خاک فتنه سبز شماره 2 را با کلید واژه انتخابات آزاد در پیش داشته باشند و از سویی دیگر جریان انحرافی به دلیل دور شدن از گفتمان اصولگرایی و تبدیل به باجه خدمات نظام سلطه بعید نمیرسد جریان نفاق با استفاده از فتنه و انحراف بار دیگر در مقابل انقلاب نایستد.
نماینده مردم بهشهر در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: جریان اصلاحات نیز با دو رویکرد در حال آرایش انتخاباتی است، گروه اول گروه فتنه و برانداز هستند که به دلیل عدم امکان حضور در انتخابات شعار تحریم انتخاباتی را سر میدهند و گروه دوم که با فتح سنگر به سنگر معتقد است که برای اینکه همچنان در فضای سیاسی کشور حضور داشته باشد، باید در صحنه انتخابات حضور داشته باشد.
مقیمی بیان داشت: این جریان اصلاحات، نفاقی خطرناک با هدف جمعآوری هیزم در انتظار فرصت مناسب است، از این رو از متولیان اجرایی از جمله شورای نگهبان پایش عمیق این جریانات را خواستارم.
نماینده مردم بهشهر در مجلس ادامه داد: یادمان نمیرود برخی از افراد این جریان چنان نعره سر میدادند که پایان خط امام نزدیک است و پایان دوره اسلام نزدیک است.
مقیمی گفت: آنها با وقاحت تمام اعلام میکردند که معصومین (ع) باید تحت نظر باشند و یک طرفه دستاورد بزرگ ملت ایران را یک طرفه به حالت تعلیق درآوردند.
وی افزود: مگر آمریکا و نظام سلطه چه میخواهد با حضور آنها دیگر نیازی به تحریم نیست و در این موقعیت خاص از دوستان اصولگرا وحدت نظری و عملی را خواستار هستم.
عضو کمیسیون عمران مجلس با اشاره به گزارش غیرعلنی باهنر در جلسه روز یکشنبه خاطرنشان کرد: ریاست مجلس عدم واریز وجه ناشی از اختلاف ارز را باید به صورت جدی پیگیری کرد و در ثانی ما به تصور خود جلوی اجرای فاز دوم هدفمندی قانون انتخابات را گرفتهایم، غافل از اینکه قانون فوق در حال اجرا میشود.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه دولت ارز مبادلهای را 2 هزار و 450 عرضه میکند بدون هیچ محاسبهای میزان قیمت کالاها دوبرابر خواهد شد و با توجه به بحث قیمت حمل و نقل نیز قیمت کالاها میتواند بیشتر افزایش یابد.
نماینده مردم بهشهر در مجلس ادامه داد: قطعا بخشی از گرانیها ناشی از تحریمهاست اما بخش دیگری از آن ناشی از ناکارآمدی مدیران است که باید اقدامات فوری انجام شود و شاید بعضیها میخواهند که اینگونه باشد و اعتراضات مردمی صورت گیرد تا به هدف و برنامه خود برسد.
مقیمی در ادامه بیان داشت: آقای رئیس جمهور با توجه به شرایط حساس داخلی و خارجی مراقبت و عقلانیت بیش از پیش از جنابعالی مورد انتظار است و باید این مسئولیت را به دولت بعدی منتقل کنیم.
عضو کمیسیون عمران مجلس افزود: صدور مجوز استخدامهای بیرویه با توجه به اینکه عده زیادی در قالب قراردادهای متعدد در نوبت هستند غیر قابل قبول است.
نماینده مردم بهشهر با اشاره به حادثه سیل بهشهر که منجر به فوت و مجروح شدن 41 نفر شد، بیان داشت: از کارگروه دولت محترم در این باره میخواهم که نسبت به اجرای مصوبات دولت اقدام کنند.
مقیمی در پایان یادآور شد: از دولت محترم تقاضا دارم نسبت به تسریع پروژههای ملی و عمرانی در منطقه بهشهر اقدام کنند.
صحبتهای موافقان طرح ممنوعیت عضویت کارمندان در هیئتهای مدیره
نمایندگان مجلس امروز در حالی طرح ممنوعیت عضویت کارمندان در هیئتهای مدیره را به تصویب رساندند که موافقان این تصویب نیز صحبتهای جالبی و قابل تأملی را در مجلس مطرح کردند.
قوامی، نماینده مردم اسفراین در مجلس در این باره گفته بود: وقتی یک نفر درگیر چند کار است در جلسات هیئت مدیره چرت میزند.
افضلیفرد، نماینده مردم اردبیل نیز گفت: عضویت مدیران و کارمندان در هیئت مدیره خلاف برنامه پنجم است.
او همچنین تصریح کرد: چگونه میتوان به اجرای برنامه پنجم امیدوار بود، در حالی که کارمندان با حضور در هیئت مدیره وقت خود را صرف سودمحوری میکنند.
عبدالرضا مصری، نماینده مردم کرمانشاه در مجلس نیز در موافقت با این تصویب از فعالیت شبکه اختاپوسی ۱۸۰ نفره برای انحصار عضویت در هیئت مدیره خبر داد.
نماینده دولت اما مخالف تصویب این طرح بود.
ابراهیم ابراهیمی در جلسه مجلس در این رابطه گفت: مواد مندرج در طرح ممنوعیت عضویت کارمندان در هیئتهای مدیره در قوانین وجود دارد.
وی تصریح کرد: در حال حاضر تقریباً همه موضوعاتی که در طرح آمده در قوانین ما هم موجود است و تصویب این طرح تنها حجم قوانین را اضافه میکند، بر همین اساس دولت با این طرح مخالف است.
دولت با جابهجایی مدیران سبب تعطیلی و رکود کارها نشود
جعفر قادری نماینده مردم شیراز دیگر ناطق میان دستوری امروز مجلس بود که در سخنانی اظهار داشت: با توجه به اینکه چند ماهی بیشتر به پایان کار دولت دهم نمانده است، استفاده از نیروهای جدید در مسئولیتها فرصت و مجال برای تسلط بر حوزه کاری را فراهم نمیکند و انتظار بر این است که دولت از تغییر و جابهجایی مدیران اجتناب کرده و سبب تعطیلی و رکود در کارها نشود.
وی افزود: هر چند حضور دولت برای افتتاح طرحها و پروژهها مفید اما در شرایط فعلی که کشور درگیر تحریم بوده و بنگاههای اقتصادی گرفتار مشکلات هستند انتظار بر این است که دولت برای حل مشکلات این واحدها توان کافی صرف کند و بیشتر وقت خود برای ایجاد هماهنگی میان وزارتخانهها به منظور حمایت از تولید صرف کند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس خاطرنشان کرد: در سال حمایت از تولید ملی کمترین انتظار از دولت رفع موانع اداری بر سر راه تولید و کمک به بهبود فضای کسب و کار است.
قادری ادامه داد: انتخاب استراتژی اقتصاد مقاومتی برای برونرفت از فشار تحریمها ایجاب میکند که بهای بیشتری به مردمی شدن اقتصاد و حذف موانع اداری در این ارتباط داده شود و در این راستا پیشنهاد میشود شورای عالی اداری برای حذف رویههای اداری غیرضروری اقدام و دولت برای اجرایی شدن قوانین و حذف موانع پیش روی تولیدکنندگان لایحه ارائه کند.
نماینده شیراز بیان داشت: در سال جاری و سال آینده که با محدودیت منابع درآمد نفتی مواجه هستیم راهی جز جستجوی روشهای مبتکرانه و جدید برای تأمین منابع مالی طرحهای عمرانی نداریم و انتظار بر این است که دولت برای استفاده از روشهای جدید تمام توان کارشناسی و تخصصی کشور را مورد استفاده قرار دهد.
قادری ادامه داد: در شرایطی که دولت توان مالی لازم برای پرداخت حقوق و اضافهکاری کارکنان را ندارد، استخدام بیش از 120 هزار نفر حتی اگر قانونی باشد منابع مالی آن از کجا تأمین میشود، آیا بهتر نیست به جای توسعه تشکیلاتی فکری برای اصلاح سیستم اداری و کوچک شدن بدنه دولت برداشته شود.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در پایان با اشاره به مشکلات حوزه انتخابیه خود از مسئولان خواستار رفع این مشکلات شد که از جمله آن میتوان به اجرایی نشدن مصوبات سفر سه سال پیش مقام معظم رهبری به استان فارس اشاره کرد که ارزش ریالی آن دو و نیم درصد مصوبات سفر رهبری با کرمانشاه است.
۳ نفر از حادثهدیدگان پیرانشهر باید به خارج اعزام شوند
نمایندگان مجلس امروز به مشکلات حادثه دیدگان مدرسه پیرانشهر نیز پرداختند.
نادر قاضیپور نماینده مردم ارومیه در این زمینه طی اخطاری به اصل سوم قانون اساسی در صحن علنی مجلس استناد کرد و اظهار داشت: حال سه نفر از کسانی که در حادثه پیرانشهر دچار سوختگی شدند، خراب است.
وی افزود: این افراد باید برای مداوا به خارج از کشور اعزام شوند.
قاضیپور از لاریجانی خواست تا هماهنگیهای لازم را با وزارت بهداشت و آموزش و پرورش برای اعزام سه دختر پیرانشهری به خارج از کشور به منظور مداوا انجام دهد.
دومین اخطار مجلس به حسینی/ فاصله وزیر اقتصاد تا استیضاح تنها یک کارت زرد دیگر
نمایندگان مجلس شورای اسلامی همچنین در جلسه علنی صبح امروز (یکشنبه) پارلمان، سؤال ملی احمد امیرآبادی نماینده قم از سید شمسالدین حسینی وزیر امور اقتصادی و دارایی را مورد بحث و بررسی قرار دادند.
این سؤال پیش از این در کمیسیون اقتصادی مجلس بررسی شده بود اما به دلیل عدم اقناع نماینده سؤالکننده از پاسخهای وزیر برای رسیدگی بیشتر به صحن علنی موکول شد.
خلاصه سؤال بدین شرح است:
علل عدم اخذ معوقات بانکی به خصوص از افرادی که تسهیلات سنگینی دریافت داشته و از زمان پرداخت آن میگذرد، چیست؟
در این جلسه پس از ارائه توضیحات توسط وزیر اقتصاد به پرسش مطروحه و همچنین سخنرانی امیرآبادی درباره سؤالش از وزیر اقتصاد، نماینده قم مجددا در صحن علنی اعلام کرد که از پاسخهای وزیر اقتصاد قانع نشده و خواستار رأیگیری در این زمینه از صحن علنی شد.
وکلای ملت نیز با 81 رأی موافق، 103 رأی مخالف و 30 رأی ممتنع از 226 نماینده حاضر در جلسه، اعلام کردند که پاسخهای وزیر اقتصاد به این سؤال را قانعکننده ندانستند و بدین ترتیب حسینی دومین کارت زرد خود را از مجلس نهم دریافت کرد.
وزیر اقتصاد پیش از این نیز در پاسخ به سؤال یک نماینده، یک کارت زرد دیگر دریافت کرده بود.
طبق آئیننامه داخلی پارلمان در صورتی که تعداد اخطارهای مجلس به وزیری به عدد 3 برسد، زمینه استیضاح آن وزیر در مجلس فراهم میشود.
تقدیر 160 نماینده مجلس از زحمات دستجردی و باقر لاریجانی
مجلسیها همچنین در جلسه امروز با امضای نامهای، از زحمات مرضیه وحید دستجردی وزیر سابق بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و همچنین باقر لاریجانی رئیس سابق دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تهران تقدیر و تشکر کردند.
و ابوترابی زنگ پایان جلسه علنی مجلس را به صدا درآورد
حجتالاسلام سیدحسن ابوترابی فرد نایب رئیس مجلس شورای اسلامی که ریاست دقایق پایانی جلسه علنی امروز (یکشنبه) مجلس شورای اسلامی را بر عهده داشت، در حوالی ساعت 12:15 زنگ پایان جلسه امروز مجلس را به صدا در آورد.
ابوترابیفرد گفت: جلسه بعدی مجلس روز سهشنبه 19 دی ماه رأس ساعت 8 صبح و با دستور ادامه رسیدگی به دستور هفتگی مجلس برگزار میشود.
*منبع اخبار: خبرگزاری فارس