وزير امور خارجه آمريکا در مقاله‌اي تأکيد کرد که ديپلماسي و توسعه برنامه آينده وزارت امور خارجه آمريکا براي ادامه رهبري بر جهان است.

به گزارش خبرنگار ديپلماسي عمومي مشرق به نقل از فارس، "هيلاري کلينتون "، وزير امور خارجه آمريکا در مقاله‌اي که در دو ماهنامه "فارين افرز " ارگان "شوراي روابط خارجي آمريکا " منتشر شده، به بررسي سياست‌ خارجي آمريکا و چالش‌هاي رهبري اين کشور در جهان پرداخته است.

وي در ادامه بررسي سياست‌هاي وزارت امور خارجه کشورش برخلاف اعتقاد اکثر دولت‌ها و مردم دنيا که معتقدند آمريکا به بهانه‌هاي مختلف در امور کشورهاي ديگر دخالت مي‌کند، اين‌چنين مي‌نويسد: بازبيني چهارسالانه ديپلماسي و توسعه موسوم به QDDR از امر توسعه به‌عنوان روندي خود اتکا در پيشبرد منافع و ارزش‌هاي آمريکايي ياد مي‌کند.

وزير امور خارجه آمريکا تصريح کرده است: يک کشور در حال توسعه بايد مسئول و تدوين کننده اهداف خود براي رفع نيازهاي مردم آن کشور باشد، دولت آمريکا در اينجا به عنوان يک شريک پا به عرصه مي‌گذارد نه به‌عنوان يک ولي‌نعمت، منابع و تخصص‌ را در اختيار آن کشور مي‌گذارد و در نهايت خود از امور اين کشور ميزبان در شرايطي خارج مي شود که کشور مذکور بتواند روي پاي خود بايستد.

کلينتون در ادامه مقاله خود نوشته است: امروزه، دولت اوباما چنين الگوي شراکتي را طي دو طرح ابتکاري که طي سال گذشته اعلام شدند، به مرحله عمل مي‌آورد، اين طرح‌ها عبارتند از "ابتکار بهداشت جهاني " و طرح "تغذيه فردا " که بخشي از ابتکار عمل بزرگتر دولت آمريکا براي تامين امنيت غذايي جهاني است.

وزير امور خارجه آمريکا همچنين ادعا کرد: برداشت ابتکار بهداشت جهاني اين است که دورنماي امر بهداشت در بسياري از کشورهاي در حال توسعه طي سال‌هاي گذشته بهبود يافته است و اين امر مرهون طرح اضطراري "جرج بوش "، رئيس جمهوري پيشين آمريکا در ارائه امداد براي بيماران ايدز موسوم به PEPFAR و همچنين ابتکار مقابله با مالاريا موسوم به PMI و مشارکت‌هاي آمريکا در ديگر کشورها و سازمان‌ها بوده است اما چنين افقي لزوماً نتايج بهداشتي را به‌طور کارآمد و براي بلندمدت بهبود نمي‌بخشد.

به نوشته کلينتون، هدف بنيادي ابتکار بهداشت جهاني پايان دادن به درمان‌هاي پراکنده و خاص از طريق‌ مرتبط و متصل کردن هر يک از برنامه‌هاي بهداشتي جداگانه‌اي که تاکنون اجرا شده‌اند مانند طرح اضطراري امداد بيماران ايدزي، ابتکار مقابله با مالاريا و برنامه‌هاي مرتبط با بهداشت مادران باردار و کودکان، طرح‌هاي کنترل خانواده، بيماري‌هاي حاره‌اي که تاکنون مورد رسيدگي قرار نگرفته‌اند و ديگر حوزه‌هاي حياتي بهداشتي و ارتباط اين طرح‌ها با کشورهاي هدف به شکل يکپارچه و هماهنگ و به صورت سيستم پايدار بهداشتي است.

در ادامه اين مقاله آمده است: ابتکار عمل "تغذيه فردا " نيز بر پايه همين اصول بنا نهاده شده است، به‌عنوان مثال بنگلادش در حال توسعه طرح سرمايه‌گذاري امنيت غذايي خود بر اساس مشورت‌هايي است که بخشي از آنها را از مجمعي دريافت مي‌کند که در آن بيش از 500 نماينده از جامعه مدني، دانشگاهي، مراکز مطالعاتي و بخش‌هاي خصوصي حضور دارند.

اين مقاله مي افزايد: راهبرد اين کشور توسط کارشناسان فني و مستقل مورد بازبيني قرار گرفته و از سوي سران کشور و ديگر کارشناسان بهبود يافته است، دولت آمريکا هم‌اکنون در حال توسعه يک طرح سرمايه‌گذاري در حمايت از راهبرد دولت بنگلادش است و اين کار با همکاري کامل با ديگر دولت‌ها و اهداء کنندگان بين‌المللي صورت مي‌گيرد.

هيلاري کلينتون بر خلاف واقعيت‌هاي موجود ادعا مي‌کند که هيچ‌گونه دخالتي در امور داخلي کشورها نکرده بلکه با کشورها مشارکت مي‌کند، "اين همان مشارکت در عمل است. دولت‌هاي شريک به‌طور حتم اين اختيار را دارند که امور را با روشي متفاوت از آن چه ايالات متحده به‌کار مي‌بندد، انجام دهند. يا اينکه اين کشورها ممکن است اولويت‌هاي متفاوتي را در پيش گيرند.

در ادامه اين مقاله تأکيد شده است: مرحله بررسي و سرمايه‌گذاري در طرح‌هاي اين دولت‌ها ممکن است وقت بيشتري نسبت به اين که خود ما اين خدمات را ارائه دهيم، بگيرد. اما نتيجه کار راهبرد پايداري را به‌ همراه دارد که حتي بعد از خاتمه مساعدت و همياري از سوي آمريکا ادامه پيدا مي‌کند. "

وي در ادامه تأکيد مي کند: بازبيني چهارسالانه ديپلماسي و توسعه همچنين به جنبه ديپلماتيک سياست موثر توسعه‌اي تمرکز دارد و خواستار ايجاد ارتباط قوي‌تر و نظام‌مند ميان وزارت امور خارجه و آژانس توسعه بين‌المللي آمريکا هم در واشنگتن و هم در حوزه‌هاي عمل شده است.

کلينتون سپس به نقش مؤثر ديپلماسي در امر توسعه اشاره داشته و مي‌نويسد: ديپلماسي مي‌تواند از جنبه‌هاي متفاوت، از سياست توسعه حمايت کند، مهمترين تلاش‌هاي ديپلماتيک ايالات متحده آمريکا در سال‌هاي اخير يعني گفت‌وگوهاي راهبردي و اقتصادي، شامل مباحثاتي بوده است که در سطوح عالي‌رتبه درباره توسعه و همچنين معني اين گفت ‌و گوها براي تلاش‌هاي جامع و خاص اين دو کشور در آفريقا و ديگر نقاط جهان، صورت گرفته‌اند.

وي مي افزايد: تعاملات در سطوح مقامات عالي‌رتبه مملکتي با دولت‌هاي شريک که قبل از نشست سال 2009 گروه هشت کشور صنعتي جهان در شهر "آکيلا " ايتاليا، انجام شد به ايالات متحده اين امکان را داد تا 20 ميليارد دلار تعهد بين‌المللي براي ارتقاي امنيت غذايي دريافت داشته و ائتلافي از خواست کشورهاي براي مشارکت، تشکيل دهد. در نشست سران کشورهاي آمريکايي در سال 2009، نيز باراک اوباما توانست مشارکت کشورهاي آمريکايي در زمينه انرژي و آب‌وهوا را تشکيل داده و همه دولت‌هاي ديپلماتيک اين نيم‌کره را براي همکاري در زمينه هدف مشترک منابع پاک، تجديدپذير و ارزان انرژي گردهم آورد.

در ادامه اين مقاله آمده است: آمريکا و برزيل به عنوان بخشي از اين تلاش در حال کمک به هفت کشور فقير منطقه آمريکاي لاتين در زمينه سوخت‌هاي بيولوژيکي هستند. اين امر به ارتقاي توسعه اقتصادي پايدار و يکپارچگي منطقه‌اي منجر مي‌شود و وابستگي اين کشورها به نفتي را که از ونزوئلا وارد مي‌کنند را کم مي‌کند.

کلينتون در ادامه تأکيد کرده است: ديپلماسي و توسعه همچنين مي‌توانند تقويت کننده يکديگر باشند اگر دولت آمريکا بتواند خود را با اين برنامه هماهنگ سازد. قدم اول عبور از هدر رفت آژانس توسعه بين‌المللي و استفاده از همه استعدادهاي نو تخصص‌هاي دولت فدرال است. به‌عنوان مثال، ابتکار بهداشت جهاني تلاش مشترک مدير آژانس USAID، هماهنگ‌کننده برنامه جهاني مبارزه با ايدز آمريکا و مدير مراکز کنترل و پيشگيري از بيماري است. اين نهادها، در کنار سازمان بهداشت و خدمات انساني، موسسه ملي بهداشت و "سازمان آموزشي " (Peace Corps) تحت راهنمايي و هدايت کلي وزير امور خارجه آمريکا همکاري مي‌کنند. اين ساختار منحصر به فرد هدايت و رهبري، هماهنگي در همه سطوح از کاخ سفيد گرفته تا نهادهاي زيرمجموعه را تقويت مي‌سازد.

به اعتقاد کلينتون، بازبيني چهارسالانه ديپلماسي و توسعه انجام اصلاحات خاص داخلي در آژانس توسعه بين‌المللي آمريکا را پيشنهاد مي‌دهد که برخي از اين اصلاحات هم‌اکنون آغاز شده‌اند. "رجيو شاه " مدير آژانس توسعه پوياي بين‌المللي اولويت‌هاي عملياتي را پيشنهاد داده که "پيشبري آژانس توسعه بين‌المللي آمريکا " نام دارد.

وي افزوده است: اين اولويت‌ها براي کارآمدتر کردن، پاسخگو و شفاف‌سازي بيشتر در اين آژانس طراحي شده‌اند. طرح پيش‌برد آژانس توسعه، با هماهنگي با ديگر پيشنهادهايي که از سوي بازبيني چهارسالانه ارايه شده‌اند، تمرکز کار را بر تدارکات، افراد و سياست‌ها قرار داده است.

وزير امور خارجه آمريکا در ادامه نوشته است: در مورد اصلاح سياست‌ها، آژانس توسعه بين‌المللي آمريکا هم اکنون اقدام به ايجاد دفتر سياست‌گذاري، طرح‌ريزي و يادگيري کرده‌ است، "توسعه ملاک محور " بايد فراتر از يک فرضيه بوده و بايد به واقعيت بپيوندد. ما سرمايه‌گذاري خود را بر اساس تعداد برنامه‌هايي که انجام داده‌ايم، نمي‌سنجيم بلکه ملاک سنجش ما تعداد کودکاني است که تغذيه و واکسينه شده‌اند و شمار افرادي که از آب سالم، برق، معلم، دارو و اشتغال برخوردار گشته‌اند.

اين ديپلمات آمريکايي در ادامه مقاله خود آورده است: ما همچنين از اين امر اطمينان حاصل مي‌کنيم که دلارهاي ماليات دهندگان آمريکا به‌ خوبي هزينه شده باشند، اين کار با جمع‌آوري داده‌هاي اصلي، بررسي شاخص‌هاي توسعه قبل از شروع پروژه‌ها و اندازه‌گيري اين شاخصه‌ها طي مدت پروژه‌ها صورت مي‌گيرد. در جاهايي که شيوه‌ها موفق بوده، ما آنها را تکرار و دامنه آنها را توسعه مي‌دهيم. در مواردي که عکس اين امر صادق باشد، ما با اذعان به ناکامي و عبرت گرفتن از شکست تلاش مي‌کنيم با ايده‌اي نو وارد عرصه شويم.

کلينتون افزوده است: آژانس توسعه بين‌المللي آمريکا همچنين متکي به نوآوري‌هاي علوم و فناوري است تا کار خود را در پيشبرد توسعه مؤثر بهتر، ارزان‌تر و سريع‌تر کند. تلفن‌هاي همراه در حال حاضر زندگي تعداد بي‌شماري از مردم ساکن در مناطق پايين صحراي آفريقا را تغيير داده است.

وي افزوده است: تصور کنيد دنيا چگونه خواهد بود اگر انرژي‌هاي تجديدپذير روشنايي و برق را براي ميلياردها انساني که هم‌اکنون در خاموشي زندگي مي‌کنند، فراهم سازد. يا اگر بذرهاي مقاومت در برابر خشک‌سالي براي مزارع کشورهاي در حال توسعه در دسترس باشد. بازبيني چهارسالانه ديپلماسي و توسعه از سرمايه‌گذاري‌هاي نوآوري در توسعه ارايه شده از سوي آژانس توسعه حمايت مي‌کند. اين سرمايه‌گذاري‌ها مي‌توانند بودجه لازم براي راهکارهاي خلاقانه را فراهم آورده و آنها را به مرحله آزمايش و اجراي انبوه برسانند.

کلينتون در ادامه مقاله خود آورده است: آژانس توسعه بين‌المللي آمريکا به تازگي بودجه لازم براي آزمايش نوعي از "ميکروبيوسيدها " ارائه کرده که تا 30 درصد امکان انتقال ويروس ايدز را کاهش مي‌دهند. اين امر پيشرفت ناگهاني در جلوگيري از انتقال اين ويروس به‌شمار مي‌رود و به زنان کنترل بيشتري بر سلامتي خود ارايه مي‌کند. آژانس توسعه و بنياد "بيل و ملينا گيتس " به تازگي توان خود را براي ايجاد سيستم بانکي سيار در هائيتي متحد کرده‌اند و بر برنامه‌هاي کارآمد در آفريقا، آسيا و آمريکاي لاتين افزوده‌اند.

به نوشته کلينتون، آژانس توسعه نيز از دانشمندان و سرمايه‌گذاران دعوت کرده تا به اين آژانس در يافتن راهکارهاي مقرون به صرفه و ساده براي فراهم کردن آب سالم، واکسن‌ها، رايانه‌هاي ارزان و در عين حال بادوام، ميکروژنراتورها، کيت‌هاي پزشکي و ابزارهاي تلفن‌هاي همراه ياري رسانند.

وي در پايان قسمت سوم مقاله‌ خود به حمايت آمريکا از گروه‌هاي که به اعتقاد وي افراط‌گرايي را به چالش مي‌کشند اشاره کرده و نوشته است: همزمان با به عهده گرفتن اين مسئوليت‌ها توسط وزارت امور خارجه و آژانس توسعه بين‌المللي آمريکا، ما مي‌توانيم مشارکت‌هاي خود را توسعه بخشيم. بيست سال پيش، بحث توسعه به غير از محدوده آژانس توسعه بين‌المللي آمريکا، در جايي ديگر وجود خارجي نداشت.

کلينتون در ادامه تأکيد کرده است: امروزه اين بحث شامل مديران شرکت‌ها، پزشکان فعال در امر خيريه، بنيادها و ديگر حاميان است و همه اين افراد اکنون توانايي‌ها و ديدگاه‌هاي جديدي دارند، کساني که توده مردم را هدايت مي‌کنند مانند گروه‌هاي مذهبي، دانشجويان و ديگر فعالاني که وقت و انرژي خود را در زمينه تلاش‌هاي انسان‌دوستانه صرف مي‌کنند نيز به اندازه ديگر افراد فعال در اين امر اهميت دارند. اين حاميان و سرمايه‌گذاران تمايل دارند که افراط‌گرايي‌ و تندروي‌هاي کهنه را به چالش کشيده و طرز تفکر تازه‌اي به کارشان وارد کنند. ما در کنارشان خواهيم بود تا به نتيجه برسند.

ادامه دارد...
به گزارش خبرنگار ديپلماسي عمومي خبرگزاري فارس، "هيلاري کلينتون "، وزير امور خارجه آمريکا در مقاله‌اي که در دو ماهنامه "فارين افرز " ارگان "شوراي روابط خارجي آمريکا " منتشر شده، به بررسي سياست‌ خارجي آمريکا و چالش‌هاي رهبري اين کشور در جهان پرداخته است.

وي در ادامه بررسي سياست‌هاي وزارت امور خارجه کشورش برخلاف اعتقاد اکثر دولت‌ها و مردم دنيا که معتقدند آمريکا به بهانه‌هاي مختلف در امور کشورهاي ديگر دخالت مي‌کند، اين‌چنين مي‌نويسد: بازبيني چهارسالانه ديپلماسي و توسعه موسوم به QDDR از امر توسعه به‌عنوان روندي خود اتکا در پيشبرد منافع و ارزش‌هاي آمريکايي ياد مي‌کند.

وزير امور خارجه آمريکا تصريح کرده است: يک کشور در حال توسعه بايد مسئول و تدوين کننده اهداف خود براي رفع نيازهاي مردم آن کشور باشد، دولت آمريکا در اينجا به عنوان يک شريک پا به عرصه مي‌گذارد نه به‌عنوان يک ولي‌نعمت، منابع و تخصص‌ را در اختيار آن کشور مي‌گذارد و در نهايت خود از امور اين کشور ميزبان در شرايطي خارج مي شود که کشور مذکور بتواند روي پاي خود بايستد.

کلينتون در ادامه مقاله خود نوشته است: امروزه، دولت اوباما چنين الگوي شراکتي را طي دو طرح ابتکاري که طي سال گذشته اعلام شدند، به مرحله عمل مي‌آورد، اين طرح‌ها عبارتند از "ابتکار بهداشت جهاني " و طرح "تغذيه فردا " که بخشي از ابتکار عمل بزرگتر دولت آمريکا براي تامين امنيت غذايي جهاني است.

وزير امور خارجه آمريکا همچنين ادعا کرد: برداشت ابتکار بهداشت جهاني اين است که دورنماي امر بهداشت در بسياري از کشورهاي در حال توسعه طي سال‌هاي گذشته بهبود يافته است و اين امر مرهون طرح اضطراري "جرج بوش "، رئيس جمهوري پيشين آمريکا در ارائه امداد براي بيماران ايدز موسوم به PEPFAR و همچنين ابتکار مقابله با مالاريا موسوم به PMI و مشارکت‌هاي آمريکا در ديگر کشورها و سازمان‌ها بوده است اما چنين افقي لزوماً نتايج بهداشتي را به‌طور کارآمد و براي بلندمدت بهبود نمي‌بخشد.

به نوشته کلينتون، هدف بنيادي ابتکار بهداشت جهاني پايان دادن به درمان‌هاي پراکنده و خاص از طريق‌ مرتبط و متصل کردن هر يک از برنامه‌هاي بهداشتي جداگانه‌اي که تاکنون اجرا شده‌اند مانند طرح اضطراري امداد بيماران ايدزي، ابتکار مقابله با مالاريا و برنامه‌هاي مرتبط با بهداشت مادران باردار و کودکان، طرح‌هاي کنترل خانواده، بيماري‌هاي حاره‌اي که تاکنون مورد رسيدگي قرار نگرفته‌اند و ديگر حوزه‌هاي حياتي بهداشتي و ارتباط اين طرح‌ها با کشورهاي هدف به شکل يکپارچه و هماهنگ و به صورت سيستم پايدار بهداشتي است.

در ادامه اين مقاله آمده است: ابتکار عمل "تغذيه فردا " نيز بر پايه همين اصول بنا نهاده شده است، به‌عنوان مثال بنگلادش در حال توسعه طرح سرمايه‌گذاري امنيت غذايي خود بر اساس مشورت‌هايي است که بخشي از آنها را از مجمعي دريافت مي‌کند که در آن بيش از 500 نماينده از جامعه مدني، دانشگاهي، مراکز مطالعاتي و بخش‌هاي خصوصي حضور دارند.

اين مقاله مي افزايد: راهبرد اين کشور توسط کارشناسان فني و مستقل مورد بازبيني قرار گرفته و از سوي سران کشور و ديگر کارشناسان بهبود يافته است، دولت آمريکا هم‌اکنون در حال توسعه يک طرح سرمايه‌گذاري در حمايت از راهبرد دولت بنگلادش است و اين کار با همکاري کامل با ديگر دولت‌ها و اهداء کنندگان بين‌المللي صورت مي‌گيرد.

هيلاري کلينتون بر خلاف واقعيت‌هاي موجود ادعا مي‌کند که هيچ‌گونه دخالتي در امور داخلي کشورها نکرده بلکه با کشورها مشارکت مي‌کند، "اين همان مشارکت در عمل است. دولت‌هاي شريک به‌طور حتم اين اختيار را دارند که امور را با روشي متفاوت از آن چه ايالات متحده به‌کار مي‌بندد، انجام دهند. يا اينکه اين کشورها ممکن است اولويت‌هاي متفاوتي را در پيش گيرند.

در ادامه اين مقاله تأکيد شده است: مرحله بررسي و سرمايه‌گذاري در طرح‌هاي اين دولت‌ها ممکن است وقت بيشتري نسبت به اين که خود ما اين خدمات را ارائه دهيم، بگيرد. اما نتيجه کار راهبرد پايداري را به‌ همراه دارد که حتي بعد از خاتمه مساعدت و همياري از سوي آمريکا ادامه پيدا مي‌کند. "

وي در ادامه تأکيد مي کند: بازبيني چهارسالانه ديپلماسي و توسعه همچنين به جنبه ديپلماتيک سياست موثر توسعه‌اي تمرکز دارد و خواستار ايجاد ارتباط قوي‌تر و نظام‌مند ميان وزارت امور خارجه و آژانس توسعه بين‌المللي آمريکا هم در واشنگتن و هم در حوزه‌هاي عمل شده است.

کلينتون سپس به نقش مؤثر ديپلماسي در امر توسعه اشاره داشته و مي‌نويسد: ديپلماسي مي‌تواند از جنبه‌هاي متفاوت، از سياست توسعه حمايت کند، مهمترين تلاش‌هاي ديپلماتيک ايالات متحده آمريکا در سال‌هاي اخير يعني گفت‌وگوهاي راهبردي و اقتصادي، شامل مباحثاتي بوده است که در سطوح عالي‌رتبه درباره توسعه و همچنين معني اين گفت ‌و گوها براي تلاش‌هاي جامع و خاص اين دو کشور در آفريقا و ديگر نقاط جهان، صورت گرفته‌اند.

وي مي افزايد: تعاملات در سطوح مقامات عالي‌رتبه مملکتي با دولت‌هاي شريک که قبل از نشست سال 2009 گروه هشت کشور صنعتي جهان در شهر "آکيلا " ايتاليا، انجام شد به ايالات متحده اين امکان را داد تا 20 ميليارد دلار تعهد بين‌المللي براي ارتقاي امنيت غذايي دريافت داشته و ائتلافي از خواست کشورهاي براي مشارکت، تشکيل دهد. در نشست سران کشورهاي آمريکايي در سال 2009، نيز باراک اوباما توانست مشارکت کشورهاي آمريکايي در زمينه انرژي و آب‌وهوا را تشکيل داده و همه دولت‌هاي ديپلماتيک اين نيم‌کره را براي همکاري در زمينه هدف مشترک منابع پاک، تجديدپذير و ارزان انرژي گردهم آورد.

در ادامه اين مقاله آمده است: آمريکا و برزيل به عنوان بخشي از اين تلاش در حال کمک به هفت کشور فقير منطقه آمريکاي لاتين در زمينه سوخت‌هاي بيولوژيکي هستند. اين امر به ارتقاي توسعه اقتصادي پايدار و يکپارچگي منطقه‌اي منجر مي‌شود و وابستگي اين کشورها به نفتي را که از ونزوئلا وارد مي‌کنند را کم مي‌کند.

کلينتون در ادامه تأکيد کرده است: ديپلماسي و توسعه همچنين مي‌توانند تقويت کننده يکديگر باشند اگر دولت آمريکا بتواند خود را با اين برنامه هماهنگ سازد. قدم اول عبور از هدر رفت آژانس توسعه بين‌المللي و استفاده از همه استعدادهاي نو تخصص‌هاي دولت فدرال است. به‌عنوان مثال، ابتکار بهداشت جهاني تلاش مشترک مدير آژانس USAID، هماهنگ‌کننده برنامه جهاني مبارزه با ايدز آمريکا و مدير مراکز کنترل و پيشگيري از بيماري است. اين نهادها، در کنار سازمان بهداشت و خدمات انساني، موسسه ملي بهداشت و "سازمان آموزشي " (Peace Corps) تحت راهنمايي و هدايت کلي وزير امور خارجه آمريکا همکاري مي‌کنند. اين ساختار منحصر به فرد هدايت و رهبري، هماهنگي در همه سطوح از کاخ سفيد گرفته تا نهادهاي زيرمجموعه را تقويت مي‌سازد.

به اعتقاد کلينتون، بازبيني چهارسالانه ديپلماسي و توسعه انجام اصلاحات خاص داخلي در آژانس توسعه بين‌المللي آمريکا را پيشنهاد مي‌دهد که برخي از اين اصلاحات هم‌اکنون آغاز شده‌اند. "رجيو شاه " مدير آژانس توسعه پوياي بين‌المللي اولويت‌هاي عملياتي را پيشنهاد داده که "پيشبري آژانس توسعه بين‌المللي آمريکا " نام دارد.

وي افزوده است: اين اولويت‌ها براي کارآمدتر کردن، پاسخگو و شفاف‌سازي بيشتر در اين آژانس طراحي شده‌اند. طرح پيش‌برد آژانس توسعه، با هماهنگي با ديگر پيشنهادهايي که از سوي بازبيني چهارسالانه ارايه شده‌اند، تمرکز کار را بر تدارکات، افراد و سياست‌ها قرار داده است.

وزير امور خارجه آمريکا در ادامه نوشته است: در مورد اصلاح سياست‌ها، آژانس توسعه بين‌المللي آمريکا هم اکنون اقدام به ايجاد دفتر سياست‌گذاري، طرح‌ريزي و يادگيري کرده‌ است، "توسعه ملاک محور " بايد فراتر از يک فرضيه بوده و بايد به واقعيت بپيوندد. ما سرمايه‌گذاري خود را بر اساس تعداد برنامه‌هايي که انجام داده‌ايم، نمي‌سنجيم بلکه ملاک سنجش ما تعداد کودکاني است که تغذيه و واکسينه شده‌اند و شمار افرادي که از آب سالم، برق، معلم، دارو و اشتغال برخوردار گشته‌اند.

اين ديپلمات آمريکايي در ادامه مقاله خود آورده است: ما همچنين از اين امر اطمينان حاصل مي‌کنيم که دلارهاي ماليات دهندگان آمريکا به‌ خوبي هزينه شده باشند، اين کار با جمع‌آوري داده‌هاي اصلي، بررسي شاخص‌هاي توسعه قبل از شروع پروژه‌ها و اندازه‌گيري اين شاخصه‌ها طي مدت پروژه‌ها صورت مي‌گيرد. در جاهايي که شيوه‌ها موفق بوده، ما آنها را تکرار و دامنه آنها را توسعه مي‌دهيم. در مواردي که عکس اين امر صادق باشد، ما با اذعان به ناکامي و عبرت گرفتن از شکست تلاش مي‌کنيم با ايده‌اي نو وارد عرصه شويم.

کلينتون افزوده است: آژانس توسعه بين‌المللي آمريکا همچنين متکي به نوآوري‌هاي علوم و فناوري است تا کار خود را در پيشبرد توسعه مؤثر بهتر، ارزان‌تر و سريع‌تر کند. تلفن‌هاي همراه در حال حاضر زندگي تعداد بي‌شماري از مردم ساکن در مناطق پايين صحراي آفريقا را تغيير داده است.

وي افزوده است: تصور کنيد دنيا چگونه خواهد بود اگر انرژي‌هاي تجديدپذير روشنايي و برق را براي ميلياردها انساني که هم‌اکنون در خاموشي زندگي مي‌کنند، فراهم سازد. يا اگر بذرهاي مقاومت در برابر خشک‌سالي براي مزارع کشورهاي در حال توسعه در دسترس باشد. بازبيني چهارسالانه ديپلماسي و توسعه از سرمايه‌گذاري‌هاي نوآوري در توسعه ارايه شده از سوي آژانس توسعه حمايت مي‌کند. اين سرمايه‌گذاري‌ها مي‌توانند بودجه لازم براي راهکارهاي خلاقانه را فراهم آورده و آنها را به مرحله آزمايش و اجراي انبوه برسانند.

کلينتون در ادامه مقاله خود آورده است: آژانس توسعه بين‌المللي آمريکا به تازگي بودجه لازم براي آزمايش نوعي از "ميکروبيوسيدها " ارائه کرده که تا 30 درصد امکان انتقال ويروس ايدز را کاهش مي‌دهند. اين امر پيشرفت ناگهاني در جلوگيري از انتقال اين ويروس به‌شمار مي‌رود و به زنان کنترل بيشتري بر سلامتي خود ارايه مي‌کند. آژانس توسعه و بنياد "بيل و ملينا گيتس " به تازگي توان خود را براي ايجاد سيستم بانکي سيار در هائيتي متحد کرده‌اند و بر برنامه‌هاي کارآمد در آفريقا، آسيا و آمريکاي لاتين افزوده‌اند.

به نوشته کلينتون، آژانس توسعه نيز از دانشمندان و سرمايه‌گذاران دعوت کرده تا به اين آژانس در يافتن راهکارهاي مقرون به صرفه و ساده براي فراهم کردن آب سالم، واکسن‌ها، رايانه‌هاي ارزان و در عين حال بادوام، ميکروژنراتورها، کيت‌هاي پزشکي و ابزارهاي تلفن‌هاي همراه ياري رسانند.

وي در پايان قسمت سوم مقاله‌ خود به حمايت آمريکا از گروه‌هاي که به اعتقاد وي افراط‌گرايي را به چالش مي‌کشند اشاره کرده و نوشته است: همزمان با به عهده گرفتن اين مسئوليت‌ها توسط وزارت امور خارجه و آژانس توسعه بين‌المللي آمريکا، ما مي‌توانيم مشارکت‌هاي خود را توسعه بخشيم. بيست سال پيش، بحث توسعه به غير از محدوده آژانس توسعه بين‌المللي آمريکا، در جايي ديگر وجود خارجي نداشت.

کلينتون در ادامه تأکيد کرده است: امروزه اين بحث شامل مديران شرکت‌ها، پزشکان فعال در امر خيريه، بنيادها و ديگر حاميان است و همه اين افراد اکنون توانايي‌ها و ديدگاه‌هاي جديدي دارند، کساني که توده مردم را هدايت مي‌کنند مانند گروه‌هاي مذهبي، دانشجويان و ديگر فعالاني که وقت و انرژي خود را در زمينه تلاش‌هاي انسان‌دوستانه صرف مي‌کنند نيز به اندازه ديگر افراد فعال در اين امر اهميت دارند. اين حاميان و سرمايه‌گذاران تمايل دارند که افراط‌گرايي‌ و تندروي‌هاي کهنه را به چالش کشيده و طرز تفکر تازه‌اي به کارشان وارد کنند. ما در کنارشان خواهيم بود تا به نتيجه برسند.

ادامه دارد...
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس