به گزارش مشرق، جمال شورجه کارگردان و تهيهکننده سينما درباره کاهش مخاطب سينما و اتخاذ تمهيداتي در راستاي ترويج فرهنگ تماشاي فيلم در جامعه به برنا گفت: راه برقراري ارتباط مخاطب با سينما ساخته شدن فيلمهايي است که از سوژه و ساختار خوبي بهره گرفته باشد و در سالنهاي خوب نيز به نمايش در آيد. بايد هر دو مقوله سخت افزار و نرم افزار سينما در کنار هم قرار بگيرند، يکي بدون ديگري نتيجه مثبتي را در پي نخواهد داشت.
کارگردان فيلم سينمايي "جنوب آسماني" با بيان اينکه سينماگر ايراني بايد به مخاطب جهاني فکر کند، اظهار کرد: سينماي ايران بايد از اين وضعيت سادهانگار و بيان سوژههاي سطحي خارج شود و با ارايه آثار جهان شمول مخاطب فرا ملي را نيز جذب کند، جذب مخاطب خارجي بازگشت سرمايه و ايجاد شرايط مناسب براي توليد آثار بعدي را فراهم ميکند.
شورجه با اشاره به اينکه وظيفه دولت تنها نظارت بر توليد آثار است، گفت: در همه جاي دنيا دولت به لحاظ مالي از سينما حمايت ميکند به ويژه از فيلمهاي فرهنگي اين حمايت دوچندان است، ما وقتي سينما را با نام نظام جمهوري اسلامي تعريف ميکنيم دولت ميبايست براي ترويج فرهنگ خدامحوري، عدالت محوري و فرهنگ نظام جمهوري اسلامي در نشر و توزيع اين سبک فيلمها حمايتهاي لازم را به عمل آورد.
وي ادامه داد: صنوف نيز بايد اعضاي خودشان را آموزش دهند تا اثر خلق شده اثري قابل تامل و در شان جامعه باشد، دولت بايد شرايطي را فراهم کند که توليد فيلمهاي سبک و سطحي متوقف شود به طوري که سينماي ساده انگارانه و سطحي از سينماي ايران رخت بربندد.
اين سينماگر ساخت فيلمهاي سطحي را در شأن جمهوري اسلامي ندانست و بيان کرد: اگر پروانه ساخت يک فيلم سطحي به هر نحوي صادر شد، دولت بايد اين فيلمها را از تهيهکننده بخرد و هرگز آنها را اکران نکند تا ديگر سينماگران راغب به ساخت اين نوع فيلم نشوند.
شورجه با بيان اينکه دولت سيستم نظاممندي براي تشويق و بالاتر بردن سطح دانش سينماگران ندارد، گفت: سينماگران معلمان جامعه هستند و اين قشر هستند که بايدها و نبايدهاي جامعه را تعيين ميکنند، زماني که سينماگر نتواند درجه علمي خودش را افزايش دهد سينما به همين وضع کنوني دچار ميشود.