به گزارش مشرق به نقل از ایرنا، این ترک خوردگی ها به وضوح و با چشم غیر مسلح برای هر بیننده ای قابل رویت است. البته این زخم تازه ای نیست که در این بنای تاریخی دوباره سرباز کرده است، اما هر بار شهرداری تهران با یافتن مرهمی هر چند موقت و توجیهات موردی، بر این موضوع مهر سکوت می زند .
گفته می شود، یکی از دلایل نم دیدگی پایه های برج آزادی، آبیاری بیش از اندازه فضای سبز محوطه برج و نفوذ آب به درون لایه های سقف است که با بی توجهی مسئولان شهری هر روزه در حال انجام است.
قائم مقام شهردار منطقه 9 شهرداری تهران با تایید وضعیت نم دیدگی برج آزادی و مشکلات موجود این بنای ملی اعلام کرد: وضعیت ترک خوردگی های بنای برج آزادی در وضعیت هشدار قرار دارد که باید جدی گرفته شود.
ˈغلامرضا احمدیˈ افزود: با بازدیدی که از برج آزادی شده است باید هر چه سریعتر مشکل برطرف شود اما با توجه به سردبودن هوا و فصل زمستان، تصمیم گرفته شد مرمت آن در سال 92 آغاز شود.
احمدی افزود: در حال حاضر پایه های برج آزادی و سقف آن دچار مشکل جدی شده است که برای رفع این مشکلات، کمیته ای چند نفره متشکل از دو نماینده از شهرداری منطقه، نماینده میراث فرهنگی و نیز نماینده بنیاد رودکی در پایتخت تشکیل شده است تا درباره رفع مشکل ترک خوردگی برج آزادی تصمیم گیری کند.
مشاور شهردار تهران گفت: برج آزادی قدمتی حدود نیم قرن دارد. یعنی از سال 1345 هجری شمسی بنا شده است و از آن سال تاکنون مرمت جدی در خصوص نگهداشت این برج انجام نگرفته است.
مشاور شهردار تهران گفت: از برج آزادی بخوبی مراقبت نشده است و باید تصمیمی مناسب در این باره گرفته شود.
احمدی اضافه کرد: در حال حاضر درباره مشکل برج آزادی با شهردار تهران مکاتبه کرده ایم و قرارشده چاره ای برای این مشکل اندیشیده شود.
وی افزود: پیشنهاد ما این است که نگهداشت برج بطور کامل به شهرداری تهران واگذار شود که البته برای این مهم به حدود 5 میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
قائم مقام شهرداری منطقه 9 شهرداری تهران در پاسخ به اینکه گفته می شود ترک خوردگی و نم دیدگی پایه های برج آزادی به دلیل شیوه آبیاری فضای سبز است و برای اصلاح این مشکل چه راهکاری اندیشیده شده است؟ گفت: این ادعا درست نیست.
وی افزود: فضای سبز بیرونی و محوطه برج آزادی دارای مساحتی بالغ بر 43 هزار مترمربع است که فضای سبز این محوطه با روش آبیاری هوشمند می شود و آبیاری متصل و یکپارچه به آب وصل نیست.
وی اضافه کرد: علاوه بر این شیوه آبیاری فقط تا 5 سانت زیر چمن را خیس می کند و زیر این بخش، یک تا دو متر خاک است و پایه های برج نیز در خاک قرار دارد.
احمدی گفت: تاریخچه نم دیدگی برج آزادی به سالها قبل بازمی گردد که یکبار هم توسط پیمانکاران مرمت شده است.
این مدیر شهری از همه مسئولان و شهروندان خواست تا در نگهداشت برج آزادی این بنای تاریخی و ملی کمک کنند.
ساخت برج آزادی به سال 1345 هجری شمسی در پایتخت باز می گردد و در سال 50 مورد بهره برداری قرار گرفت.
استخوان بندی اصلی برج آزادی از بتن مسلح ساخته شده و در ساخت آن از سنگ ها و مصالح ایرانی استفاده شده است.
ارتفاع برج آزادی 45 متر است.
این برج دارای سه طبقه و چندین سالن نمایش و موزه و نگارخانه است.
محمدرضا محمودی ˈمعاون عمرانی استاندار تهران درباره مشکل ایجاد شده برای برج آزادی گفت: مقصر اصلی اشکال به وجود آمده در نشست آب و نم دیدگی برج به دلیل اهمال شهرداری در مراقبت از برج آزادی است.
وی اظهارداشت: شهرداری تهران باید پیمانکار مربوطه که حدود 5 سال پیش با دریافت پولی کلان از شهرداری اقدام به مرمت برج و محوطه بیرونی آن و نیز ایزوگام و رفع مشکلات پایه ها کرده بوده را احضار و بازخواست کند.
برج آزادی تهران دچار ترک خوردگی های عمیق در پایه ها و نم دیدگی شدید در سقف برج شده است و این در حالی است که مدیران شهری، مرمت این بنای ملی را به سال 92 و بهار آتی موکول می کنند.