کد خبر 1805
تاریخ انتشار: ۷ مرداد ۱۳۸۹ - ۱۱:۰۱

مقامات کاخ سفيد که پس از بيانيه تهران و ابتکار عمل ايران در زمينه هسته اي، اين بيانيه را نپذيرفتند و تحريم را در دستور کار قرار دادند، مذاکره با ايران را خواستار شدند.<BR>

به گزارش مشرق به نقل از شبکه خبر، آمريکا اعلام کرد، از گفتگوهاي سطح بالا در هفته هاي آينده با ايران و پنج قدرت جهاني که با واشنگتن درباره حل و فصل مسئله هسته اي ايران همکاري مي کنند، استقبال و بر برگزاري اين گفتگوها تاکيد مي کند.
درخواست مذاکره آمريکا در حالي مطرح مي شود که اين کشور اين روزها با هدف شکل دهي زمينه هاي ذهني و عيني براي بازنگري ايران در سياست هسته اي، فشارهاي کم سابقه اي را براي ترغيب کشورها به منظور تحريم ايران وارد کرده و در کنار آن يکي از دو رويکرد مذاکره يا تهديد را نيز مد نظر قرارداده است.
فيليپ کراولي سخنگوي وزارت خارجه آمريکا خاطرنشان کرد: ما به طور کامل از تماس هايي که از طريق کاترين اشتون صورت گرفته است، حمايت مي کنيم تا برگزاري نشستي در سطح بالا را با هيئت ايراني بررسي کنيم .
وي با بيان اينکه کشورش در حال بررسي پاسخ کتبي ايران به آژانس بين المللي انرژي اتمي است، گفت: ما اميدواريم در هفته هاي آينده نشست هايي همانند آنچه در ماه اکتبر داشتيم، داشته باشيم.
نمايندگان آمريکا، انگليس، فرانسه، آلمان، چين و روسيه اکتبر گذشته در ژنو سوئيس با سعيد جليلي، مذاکره کننده ارشد ايران ديدار و درباره مبادله سوخت گفتگو کردند که اين مذاکرات بي نتيجه ماند.
کراولي افزود: درباره نشست آينده تماس هايي بين ايران و کاترين آشتون مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا برقرار شده است.
وي افزود: من اکنون حامل هيچ خبري نيستم ولي ما به طور کامل براي همکاري با ايران به منظور رسيدن به اهداف اوليه خود در زمينه راکتور تحقيقاتي تهران و مسائل مرتبط آماده هستيم.
سخنگوي وزارت خارجه آمريکا تصريح کرد: آمريکا تصويري از نامه ايران که چند روز پيش به آژانس بين المللي انرژي اتمي ارسال شده، دريافت کرده است.
در نشست يکشنبه وزيران امور خارجه ايران، ترکيه و برزيل در استانبول، اعلام شد که ايران فردا ( 4 مرداد) پاسخ گروه وين را درباره تبادل سوخت هسته اي ارسال خواهد کرد و به سوالات آژانس بين‌المللي انرژي اتمي پاسخ خواهد داد.
داود اوغلو وزير امور خارجه ترکيه در اين باره گفت: ايران قرار است روز دوشنبه در نامه‌اي به يوکيا آمانو، مديرکل آژانس بين‎المللي انرژي اتمي به سوال‌هاي مطرح شده به وسيله گروه وين شامل آمريکا، روسيه، فرانسه و آژانس بين‎المللي انرژي اتمي درباره بيانيه تهران در 17 مي پاسخ دهد.
سلطانيه، نماينده ايران در آژانس بين المللي انرژي اتمي نيز دوشنبه از تحويل نامه ايران، به يوکيا آمانو، مديرکل اين آژانس خبر داد و گفت : اين نامه حاوي پاسخ جمهوري اسلامي درباره تامين سوخت رآکتور تحقيقاتي تهران است.
آژانس بين المللي انرژي اتمي هم روز دوشنبه اعلام کرد ايران به نگراني ها درباره قرارداد تبادل سوخت هسته اي در ماه مه که بين ايران، ترکيه و برزيل امضا شد، پاسخ داده است.
تاکيد آمريکا بر مذاکره درباره موضوع هسته اي ايران در حالي مطرح مي شود که اين کشور پس از بيانيه تهران و با وجود توافق با برزيل و ترکيه براي مبادله سوخت، اعضاي شوراي امنيت را با تطميع و تهديد به راي دادن به قطعنامه پيشنهادي اش وادار کرد و خود نيز پس از اين تحريم ها، تحريم هاي يکجانبه ديگري عليه جمهوري اسلامي ايران اعمال کرد.
پس از اين نيز با فشار بر اتحاديه اروپا، اين کشورها را به اعمال تحريم هاي يکجانبه ديگري ضد ايران ترغيب کرد.
به همين علت گردهمايي وزيران خارجه اتحاديه اروپا دوشنبه در بروکسل براي تصميم گيري درباره تحريم هاي يکجانبه عليه ايران برگزار شد و آنها به گونه اي جهت دار بر اين نکته تاکيد کردند که اين تحريم ها " سنگين ترين تحريم ها " است.
اين در حالي است که سخنگوي وزارت امور خارجه آمريکا ديروز از تشديد تحريم هاي بين المللي عليه ايران دفاع کرد و هدف آن را تغيير خط مشي هسته اي هيئت حاکمه ايران دانست.
جمهوري اسلامي ايران ماه مه گذشته با دو کشور برزيل و ترکيه بيانيه اي در تهران امضا کرد که بر مبناي آن بخشي از اورانيوم سه و نيم درصدي ايران به عنوان امانت به ترکيه منتقل مي شد و غربي ها نيز به ازاي آن اورانيوم 20 درصدي در اختيار تهران قرار مي دادند.
اين ميزان اورانيوم تا زماني که سوخت لازم براي راکتور تحقيقاتي به ايران تحويل داده شود در ترکيه باقي مي ماند.
آمريکا در حالي که ترکيه و برزيل را براي تعامل با تهران تشويق مي کرد، يک ماه پس از صدور بيانيه تهران و استقبال جهاني از آن که در بيانيه 120 کشور عضو جنبش عدم تعهد بروز کرد، به مقابله با آن برخاست.
آمريکا و متحدان اروپايي اش موافقتنامه تهران را نپذيرفتند و آن را براي رفع نگراني هاي جامعه بين الملل ناکافي دانستند.
آنها با وجود اين توافقنامه، با اصرار و تطميع، اعضاي شوراي امنيت را به صدور قطعنامه عليه ايران وادار کردند.
شوراي امنيت سازمان ملل هم در ماه ژوئن (خرداد) قطعنامه جديدي تصويب و تحريم هايي عليه ايران اعمال کرد ولي مدت کوتاهي پس از آن سران اتحاديه اروپا و آمريکا تصميم گرفتند مجازات هاي يکجانبه اي بر ضد ايران اعمال کنند.
به دنبال بي‌توجهي آمريکا و متحدانش به بيانيه تهران، ترکيه و برزيل از همراهي با اين گروه در شوراي امنيت خودداري کردند و ضمن انتقاد از برخورد دوگانه اين کشورها، به بيانه چهارم تحريم‌ها عليه ايران راي منفي دادند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس