کد خبر 176924
تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۳۹۱ - ۰۹:۳۱

وضعیت آشفتۀ سینماها، تحریم فیلم‌ها توسط حوزۀ هنری، ندادن حوالۀ اکران به سینما آزادی و اعتراض‌های نهادهای غیرسینمایی، سازندگان چند فیلم را از اکران آثارشان منصرف کرد.

به گزارش گروه فرهنگی مشرق به نقل از بانی فیلم، در حالی که قرار بود فیلم‌های تهران 1500، ملکه و پلۀ‌ آخر آذرماه روی پردۀ سینماها بیایند، نمایش عمومی این فیلم‌ها به تعویق افتاد. ضمن اینکه کارگردان فیلم بی‌تابی بی‌تا نیز اعلام کرد در شرایط فعلی از اکران فیلمش منصرف شده است. از سوی دیگر اکران فیلم‌هایی چون برف روی کاج‌ها و پل چوبی نیز در سال 91 منتفی به نظر می‌رسد. وضعیت آشفتۀ اکران، اعتراض‌های صورت‌گرفته به برخی فیلم‌ها، تحریم آثار سینمایی توسط حوزۀ هنری و از سوی دیگر اقدام شورای صنفی نمایش مبنی بر ندادن حوالۀ اکران به سینماهای آزادی و استقلال از جمله دلایلی هستند که باعث شده‌اند این روزها کمتر کسی رغبت به اکران فیلمش داشته باشد.

- شایسته: شرایط فراهم شود «پلۀ‌ آخر» را اکران می‌کنیم

مرتضی شایسته در گفت‌وگو با بانی فیلم انصراف خود از نمایش فیلمش را تکذیب کرد و در ادامه افزود: «ما منتظر هستیم که هر چه سریع‌تر شرایط اکران فیلم ایجاد بشود و شورای صنفی نمایش امکان روی پرده فرستادن پلۀ آخر را برای ما فراهم کند».

وی در ادامه افزود: «این فیلم، اثر خوش‌ساختی از آب درآمده است و امیدوارم بتواند با برخورداری از شرایط مناسب اکران از استقبال خوبی هم بهره‌مند شود و آنچه را که استحقاق آن را داراست، به دست بیاورد».

مرتضی شایسته همچنین گفت: «البته ما خوشحال‌تر خواهیم بود اگر سالن‌های مهم مثل سینما آزادی یا استقلال هم در گروه اکران ما قرار بگیرند، اما اگر چنین چیزی حاصل نشد، فیلم را به روی پرده خواهیم فرستاد و امیدوارم شورای صنفی جایگزین‌هایی مشابه به همان چیزی که فیلم از دست می‌دهد، برایش فراهم کند».

- ساداتیان: ظاهراً برای اکران «برف روی کاج‌ها» باید از تک‌تک مردم ایران اجازه بگیریم!

جمال ساداتیان در گفت‌وگو با بانی فیلم دربارۀ وضعیت اکران فیلم خود، برف روی کاج‌ها‌ اینچنین صحبت کرد: «فیلمی که پروانۀ نمایش دریافت می‌کند، به معنای آن است که تمام شرایط اکران برایش فراهم شده است، اما از آنجا که در ایران تقریباً هیچ‌چیز روال طبیعی خود را طی نمی‌کند، ما برای روی پرده فرستادن فیلم خود با مشکل روبه‌رو هستیم».

تهیه‌کنندۀ برف روی کاج‌ها در ادامه افزود: «اینطور که از ظواهر امر پیداست ما باید با تک‌تک هفتاد میلیون نفر مردم ایران هماهنگی انجام دهیم و کسب مجوز داشته باشیم تا بتوانیم فیلم را نمایش بدهیم! فضای تلخی که امسال بر سینمای ایران حاکم شد، جو ملتهبی را ایجاد کرد که باعث ایجاد ناامنی‌هایی شد و ما حتی پس از طی مراحل قانونی و ادرای گویا باید از سایرین بسیاری هم کسب تکلیف کنیم. اگر بنا بر مصلحت‌هایی تصمیم گرفته‌ایم که فیلم را در شرایط کنونی اکران نکنیم، به خاطر فضای غبارآلودی است که تمام سینما را فرا گرفته است. خواست ما این است که مردم با فراغ بال بیشتری به سینما بروند و برای اجتناب از اضطراب‌های احتمالی ترجیح می‌دهیم که فعلاً دست نگه داریم».

ساداتیان در پایان افزود: «احتمالاً بعد از جشنوارۀ فجر پیش رو، فیلم را به روی پرده می‌فرستیم. اسفندماه بر خلاف نگاه‌های موجود می‌تواند فصل خوبی برای اکران فیلم باشد، کمااینکه تجربۀ موفق اکران چهارشنبه‌سوری هم در همین نوبت اکران رخ داد. من تأکید می‌کنم که بیشتر از اینکه برای ما مهم باشد در چه زمانی فیلم را اکران کنیم، منتظر فراهم شدن یک شرایط اجتماعی آرام هستیم».

- فرید: در شرایط آشفتۀ فعلی، اکران فیلم ریسک بزرگی است

مهرداد فرید نیز در گفت‌وگو با بانی فیلم دربارۀ انصراف دادن از اکران فیلم خود توضیح داد: «من هم مثل هر فیلمساز دیگر دوست دارم اثرم هر چه زودتر به نمایش دربیاید و تماشاگران از آن لذت ببرند، اما متأسفانه در شرایط آشفتۀ امروز، اکران کردن هر فیلم یک ریسک بزرگ به حساب می‌آید و چه بسا به معنای قربانی کردن آن باشد. به همین دلیل ترجیح می‌دهم تا شرایط به‌سامان نشده است، از روی پرده فرستادن آن خودداری کنیم».

تهیه‌کننده و کارگردان بی‌تابی بی‌تا در ادامه افزود: «اکران این فیلم شاید به نوروز آینده و یا نوبتی در سال 92 موکول شود. شاید مهم‌ترین معضلی که باعث این تعویق‌ها در اکران می‌شود مسائل موجود در میان حوزۀ هنری و وزارت ارشاد و شورای صنفی نمایش باشد که بزرگ‌ترین صدمه را به کسانی وارد می‌کنند که متعلق به بخش خصوصی تولید هستند. شاید وابستگان آنها به دلیل اینکه از سوی دولت تأمین می‌شوند، دغدغه‌های ما را نداشته باشند، اما کسانی که مثل ما با سرمایه‌های شخصی خودشان دست به ساخت فیلم می‌زنند، قطعاً از پیامدهای این ناآرامی‌ها آسیب می‌بینند. واضح است که سالن نمایش مهمی مثل سینما آزادی برای ما اهمیت دارد و محرومیت از آنها برای هر فیلمی فقدان بزرگی به حساب می‌آید».
 
- سرتیپی: «پل چوبی» تا نوروز اکران نمی‌شود

از دیگر فیلم‌های قابل توجه و پرحاشیۀ سی‌امین جشنوارۀ فیلم فجر فیلم پل چوبی ساختۀ مهدی کرم‌پور است که برای اکرانش دچار حواشی مختلف است و تهیه‌کنندۀ فیلم با توجه فضای حاکم بر سینمای ایران ترجیح نمی‌دهد فیلمش در این فضا رنگ پرده را به خود ببنید. علی سرتیپی در گفت‌وگو با هنرآنلاین، اکران فیلمش را در سال جاری منتفی دانست. وی افزود: «با توجه به موضوع فیلم و استقبالی که مخاطبان از آن در جشنوارۀ فجر سال گذشته کردند، ترجیح می‌دهم در زمان مناسبی پل چوبی روی پرده برود. به همین دلیل نوروز و یا بهار سال 92 گزینۀ مناسبی برای اکران این فیلم است».

فیلنامۀ پل چوبی را خسرو نقیبی نوشته است و بازیگران این فیلم عبارتند از: بهرام رادان، هدیه تهرانی، مهناز افشار و فرهاد اصلانی. پل چوبی از فیلم‌های تحریمی از سوی حوزۀ هنری است و این فیلم برای اکران، سینماهای حوزه هنری را در اختیار ندارد.

- باشه آهنگر: شرایط برای اکران «ملکه» مهیا نیست

از دیگر فیلم‌های بازمانده از اکران اثر جدید محمدعلی باشه آهنگر است که در سی‌امین جشنوارۀ بین‌المللی فیلم فجر و جشنوارۀ فیلم مقاومت به اکران درآمد و مورد توجه قرار گرفت. این فیلم قرار بود که در گروه سینمای آزادی بعد از اکران فیلم بوسیدن روی ماه به روی پرده برود، اما تا امروز چنین اتفاقی نیفتاده است.

باشه آهنگر دربارۀ عدم اکران فیلمش گفت: «این فیلم قرار بود که 8 آذر اکران شود که به دلایلی نامعلوم اکران نشد، اما حالا با این شرایط که برای اکران پیش آمده است و حذف آزادی به عنوان سرگروه ترجیح می دهم اکران نشود».

ملکه به مانند آثار قبلی باشه آهنگر در ژانر دفاع مقدس ساخته شده است و محصول بنیاد سینمایی فارابی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس