کد خبر 17602
تاریخ انتشار: ۱۰ آذر ۱۳۸۹ - ۱۳:۴۶

رييس‌جمهور با انتقاد از رشد غذاهاي فست‌فودي و ترويج آن و تغيير دادن ذائقه مردم با اين غذاها گفت: بهترين غذاها در ايران است و در تمام غذاهاي ما حکمتي وجود دارد.

به گزارش مشرق، دکتر محمود احمدي نژاد صبح روز چهارشنبه در ادامه روز دوم دور سوم سفر استاني خود به استان مازندران در جمع تعدادي از مديران اين استان خطاب به آنان اظهار کرد: بايد قدرشناس موقعيت خدمتگزاري به مردم باشيد. يک فرصتي براي خدمتگزاري در اختيار ما قرار گرفته است و ما بايد از اين فرصت به نحو احسن استفاده کنيم.

وي با بيان اين‌که «ترديدي ندارم بسياري از اوليا و صالحان آرزو داشتند در فضايي مثل فضاي جمهوري اسلامي ايران تنفس کنند» ادامه داد: البته اين سخن بدين معنا نيست که جمهوري‌ اسلامي ايران بي‌نقص است و يا مشکلاتي در کشور وجود ندارد، بشريت مثل کوهنوردي است که به سمت قله‌ها حرکت مي‌کند و ما در کمرکش کوه هستيم و وقتي به قله نگاه مي‌کنيم مي‌بينيم که فاصله داريم اما وقتي از جايي که قرار داريم به پايين نگاه مي‌کنيم مي‌بينيم که خيلي حرکت انجام شده است و ما به سمت قله حرکت کرده‌ايم.

وي افزود: فرصت خدمتگزاري به مردم موهبت عظيمي است و لحظه به لحظه آن مهم است و بايد از آن استفاده کرد. در مسابقات ورزشي آسيايي ديدم که زمان چقدر مهم است؛ وقتي که انسان خود را در مسابقه سرنوشت ببيند ساعت، دقيقه و ثانيه که هيچ حتي صدم و دهم ثانيه نيز برايش مهم است. ديديد که دونده ما با تفاوت چند دهم ثانيه در مسابقه اول شد.

رييس‌جمهور با بيان اين‌که «ما بايد قدر ثانيه‌ها و لحظات را بدانيم» خاطرنشان کرد: هر کسي يک بار به دنيا مي‌آيد و از دنيا مي‌رود و خود عمر يک فرصت استثنايي است و بايد از لحظه لحظه ان استفاده کرد اين عمر متشکل از ثانيه‌هاست اکنون خدا فرصت خدمتگزاري به ما داده است و هيچ امر صالحي بالاتر از خدمتگزاري به مردم نيست.

وي با بيان اين‌که «کساني که براي مردم کار مي‌کنند و مي‌خواهند خدمت کنند بايد عاشق مردم باشند و با عشق کار کنند» يادآور شد: کارهايي مانده در تاريخ ماندگار شده و اثرگذار بوده است که پشت آن يک عشق سوزان وجود داشته است. بايد عاشق مردم بود و به معناي واقعي باور داشت که خادم و نوکر مردم هستيم. مردم ما را استخدام کرده‌اند که براي آن‌ها کار کنيم . خدمتگزاري به مردم افتخار اولياء بوده است و ما بايد اين را باور کنيم.

وي با انتقاد از «مقررات تو در تو که در کشور وجود دارد» گفت: اين مقررات تو در تو از کجا درآمده است؟ هميشه سلسله مراتب اداري فکر کرده‌اند که آقا و صاحب مردم هستند و بايد مواظب مردم باشند و به همين بابت ما شاهد اين مقررات تو در تو هستيم. ولي ما اگر باور کنيم خادم مردم هستيم قانون‌نويسي و آيين‌نامه‌نويسي ما به نحو ديگري مي‌شود.

احمدي‌نژاد با بيان اين‌که «ما بايد مشکل مردم را مشکل خودمان بدانيم» گفت: اين‌که مي‌گويند توقع مردم بالا مي‌رود حرف طاغوتي است. اين سخن يعني چه؟ توقع مردم بايد در بالاترين سطح باشد مردم بهترين، خادم‌ترين و پاک‌ترين حکومت را مطالبه کنند و هرچه توقع مردم بالاتر برود خدا اين ظرفيت را پر مي‌کند، ‌حکومت بهتري را نصيب مي‌کند توقع مردم از حکومت جمهوري اسلامي ايران بسيار بالاست ولي اين يک طرفه نيست مردم تمام وجود خود را براي حکومت داده و مي‌دهند و هرچه توقع بالاتر باشد انگيزه حرکت در ما بيشتر است.

وي خطاب به مديران استان ادامه داد: شما در کنار انجام کارهاي کلان مانند تصميم‌گيري در امور صنعتي و کشاورزي و ...بايد به مشکلات مردم نيز توجه کنيد. به مسائل ريز نيز توجه داشته باشيد. بسياري از گره‌ها و مشکلات مردم را مي‌توان با سرعت باز کرد و بعضا وقتي يک گره باز مي‌شود مي‌توان يک خانواده را نجات داد.

وي افزود: در دولت هزينه بخش مصرفي پايين آمده است ولي همچنان جاي صرفه‌جويي وجود دارد و مانده است که به مانند کار اميرالمومنين(ع) برسيم و با آن قله خيلي فاصله داريم.

رييس‌جمهور ادامه داد: مي‌بينيد که چقدر ساختمان ، زمين و ماشين اضافه وجود دارد و وقتي که ما در برخي از مسائل صرف‌جويي کنيم با همين صرفه‌جويي مي‌توانيم حداقل کار 10 الي 15 نفر را راه بيندازيم و مشکلات‌شان را حل کنيم وقتي توجه داشته باشيد و تصميم بگيريد خيلي از کارها شدني است.

وي در بخش ديگري از صحبت‌هاي خود ادامه داد: بايد ايران را بسازيم؛ ما در ابتداي راه هستيم و تا رسيدن به جامعه الگو و شاهد خيلي فاصله داريم. بايد ايران را بسازيم، ولي الگوي‌مان براي ساختن چيست؟ مدل‌مان براي ساختن چيست؟ آيا همان مسيري که تاکنون آمده‌ايم خوب است؟ چه کسي اين مسير را ترسيم کرده است؟ اين مدل برنامه‌ريزي و توسعه را چه کسي طراحي کرده است؟ آيا مدل برنامه‌ريزي بايد بي‌ارتباط با فرهنگ، آرمان‌ها و ارزش‌هاي يک جامعه باشد يا بايد مرتبط باشد؟ آيا مدلي که بي‌ارتباط با فرهنگ و ارزش‌ها باشد مي‌تواند به نتيجه برسد؟ ما بايد مشخص کنيم به کجا مي‌خواهيم برسيم.

وي ادامه داد: اين‌که فرمودند بايد الگوي ايراني و اسلامي را براي ساختن در نظر بگيريم، حکمتي در اين موضوع و اين سخن است. ما بايد مقصدمان را تعيين و مشخص کنيم که به کجا مي‌خواهيم برسيم و راه را بر آن اساس مشخص کنيم. بايد قله‌ مشخص شود و راه را نيز ترسيم کنيم.

احمدي‌نژاد با بيان اين‌که «براي ساختن ايران بايد دو شاخص را در نظر بگيريد» گفت: يکي از اين شاخص‌ها شاخص فرهنگي است، بايد اين ساختن مقوم فرهنگ ما باشد نه تضعيف‌کننده فرهنگ ما. هر اقدام اجتماعي مبتني بر يک انديشه و تئوري فرهنگي است، ما يک اقدام خام نداريم اقدامي که هيچ هويت فرهنگي نداشته باشد، نداريم. هر اقدام اجتماعي اثر فرهنگي دارد آن چيزي که غربي‌ها درست کرده‌اند، مبنا دارد آن‌ها تعريفي از انسان و دنيا دارند و براساس اين تعريف از انسان و دنيا برنامه‌ريزي کرده‌اند ما نمي‌خواهيم در آن مسير حرکت کنيم. ما بايد در فضاي فرهنگي خودمان تصميم بگيريم و در آن فضا حرکت کنيم.

وي ادامه داد: اگر ما جاده و ريل را درست انتخاب نکنيم و اشتباه حرکت کنيم و تخت گاز برويم از مسير دور مي‌شويم.

وي گفت:‌ يادم هست که در خطبه نماز جمعه تهران آمدند و از کسي که تخلفات سنگين مالي داشت دفاع کردند و گفتند کار کرده است، اگر تخلف کرده کار نيز کرده است. آيا ما مي‌خواهيم به جايي برسيم که بگوييم اگر طرف کار کرد تخلف نيز بکند؟ نمي‌خواهيم. کمال انسان مهم است، عواطف انسان مهم است و راهي که انتخاب مي‌کني بايد به سمت مقصد باشد. آيا ما مي‌خواهيم يک جامعه سکولار و ليبرال داشته باشيم. همه برنامه‌ريزي ما از هدفي که دنبال مي‌کنيم اثر مي‌گيرد هدف ما ان‌شاءالله رسيدن به جامعه مهدوي است و بايد به آن سمت حرکت کنيم.

رييس‌جمهور با بيان اين‌که «بايد مبتني بر ارزش‌ها و فرهنگ خودمان کشور را بسازيم» گفت: ما مي‌توانيم اين کار را بکنيم ما نمي‌خواهيم انسان‌ها به نحوي تربيت شوند که فقط به فکر خودشان باشند براي ما خانواده،‌ عبوديت، مسجد، اتصال به آسمان و تعالي مهم است.

وي بار ديگر در سخنان امروز خود از موضوع کنترل جمعيت انتقاد کرد و گفت: کشورهاي مثل کشور ما رشد جمعيت مثبت دارند ولي آن‌ها رشد جمعيت‌ ندارند و دچار فرسودگي جمعيت هستند و در اين زمينه دچار مشکل شده‌اند و از اين بابت نگران هستند و مي‌آيند اين موضوع را به عنوان يک مشکل جهاني منتقل و مطرح مي‌کنند و حال آن‌ها چطور نگران رشد جمعيت ما شده‌اند. مي‌آيند مقرراتي در اين ارتباط تئوريزه مي‌کنند و عده‌اي مثل نقل و نبات آن را مي‌گيرند و به ملت ايران تحميل مي‌کنند. مي‌گويند فقر ناشي از جمعيت بالاست در حالي که ما مي‌بينيم برخي از کشورها جمعيت بالايي دارند و پولدار هستند و وضعيت مردم‌شان خوب است ولي کشورهايي هستند که جمعيت کمي دارند مثلا دو سه ميليون جمعيت دارند و يا حتي 9 ميليون جمعيت دارند وسيع هستند ولي دچار فقر هستند چه کسي گفته فقر ناشي از جمعيت است خداوند مي‌گويد نترسيد از ترس فقر بچه‌هاي خود را نکشيد. ما به شما روزي مي‌دهيم.

وي گفت: اين يک مدل برنامه‌ريزي است، آن‌ها خيال مي‌کنند که نسل جديد و بچه مزاحم کار است. زن و مرد تا 40 سالگي به خوشگذراني مي‌پردازند و بعد ازدواج مي‌کنند و مي‌خواهند به خوشگذراني خود ادامه بدهند به همين بابت بچه مزاحم‌شان مي‌شود.

احمدي‌نژاد ادامه داد: حدود 35 الي 40 سال قبل جمعيت ايران نصف جمعيت کنوني بود ولي آيا مردم در رفاه و آسايش بودند آيا وضعيت اکنون مردم بهتر است يا وضعيت آن ها در 25 الي 40سال قبل.

وي خاطرنشان کرد: اين ناشي از نگاه مادي است، گويي آن‌ها مي‌خواهند روزي بدهند آن موقعي که جمعيت ايران نصف اکنون بود نيز ما بيکاري داشتيم اگر بيکاري نداشتيم اين همه سيل‌ مهاجرت و حاشيه‌نشيني براي چه بود؟ آيا در آمريکا و اروپا بيکاري نيست ؟ اين مباني را بايد تغيير داد.

وي در بخش ديگري از صحبت‌هاي خود گفت: ما بايد براساس توانمندي‌هاي بومي‌مان ايران را بسازيم و در راستاي ساختن به اين توانمندي‌ها توجه کنيم. من با توسعه صنعتي موافقم و ما بيشترين رشد صنعتي را داشته‌ايم در همين مازندران رشد صنعتي چندين برابر شده است.

رييس‌جمهور با بيان اين‌که «در مورد هر استان نيز متناسب با توانمندي‌هاي بومي بايد تصميم گرفت» گفت: مثلا در مورد استان مازندران بايد به مقوله کشاورزي و گردشگري توجه کرد.

وي با اشاره به توانمندي‌هاي بومي که در ايران وجود دارد و انتقاد از ناديده گرفتن برخي از اين توانمندي‌ها گفت: مثلا در مورد همين روغن نباتي چهل سال پيش اين روغن نباتي را به ما دادند و ذائقه مردم عوض شد و اکنون مي‌گويند سم است و بايد کلي خرج کنيم که سم آن را بگيريم و اکنون مي‌گويند روغن دنبه گوسفند سالم‌ترين روغن است.

وي با انتقاد از رشد غذاهاي فست‌فودي و ترويج آن و تغيير دادن ذائقه مردم با اين غذاها گفت: بهترين غذاها در ايران است و در تمام غذاهاي ما حکمتي وجود دارد.

احمدي‌نژاد با انتقاد از اين‌که «طب سنتي يکدفعه در ايران کنار گذاشته شده است» گفت: ما طب خودمان را داشتيم ولي ديديم که يکدفعه طب سنتي را کنار گذاشتند و اين‌ها خسارت‌هاي تاريخي است که به کشور ما وارد مي‌شود. من نمي‌گويم که از دستاوردهاي بشر استفاده نکنيد بايد از اين دستاوردها استفاده کنيد ولي در مدل خودمان از آن استفاده کنيم.

وي افزود: يکدفعه ديديم که افرادي پيدا شدند که کل لباس بومي ايراني‌ها را کنار گذاشتند بدون اين‌که به بهداشت بدن توجه کنند در صورتي که در اين لباس‌ها که براي زنان و مردان وجود داشت حکمتي نهفته بود ولي ديديم که کنار گذاشته شد.

وي با بيان اين‌که «استان مازندران اين ظرفيت را دارد که الگوي مديريت اسلامي و ايراني را پياده کند» اظهار کرد: آقاي استاندار بيايد و در اين ارتباط جلساتي را برگزار کند، بحث در اين ارتباط مطرح شود به صورت آزاد و نتايج اين بحث‌ها را براي ما بفرستد.

رييس‌جمهور گفت: وقتي ذهنيت مديران در کشور عوض شود و ريل عوض شود نتيجه چيز ديگري است.

وي بار ديگر از افزايش سن ازدواج در کشور انتقاد کرد و گفت: سن ازدواج وقتي بالا برود خوب نيست. در تاريخ اين همه زود ازدواج کردند و طلاق و جنگ اعصابي نبود خبري از اين موضوعات نبود و محيط خانواده‌ها نيز گرم و صميمي بود.

وي با اشاره به توانمندي‌هايي که در استان مازندران وجود دارد به بحث گليم و جاجيم و فرش ايراني اشاره کرد و گفت: جاجيم و فرش و قالي ايراني در دنيا يکي بود و اکنون مي‌گويم صادرات فرش کم شده است به خاطر اين است که ما به اين موضوع نرسيديم و قيمت آن بالا رفت. فناوري در خدمت کاهش قيمت فرش قرار نگرفت در فناوري در اين ارتباط استفاده نکرديم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس