کلیات طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری با 144 رای موافق، 91 مخالف و 11 ممتنع از مجموع 253 نماینده حاضر در مجلس به تصویب نمایندگان مجلس رسید.

گروه سیاسی مشرق - ادامه رسیدگی به کلیات طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری در دستور کار امروز نمایندگان مجلس قرار داشت که در نهایت با کلیات طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری با 144 رای موافق، 91 مخالف و 11 ممتنع از مجموع 253 نماینده حاضر در مجلس به تصویب نمایندگان مجلس رسید.

این طرح كه از زمان مطرح شدنش،انتقادات زیادی را بین سیاسیون و دانشجویان به همراه داشته است، در هفته اول آذرماه نیز در مجلس مطرح شد که در نهایت با اخطارها و تذکرات پی یا پی نمایندگان به نتیجه نرسید و به جلسه آینده موکول شده بود.

فراکسیون اصولگرایان مجلس که پیش از این نیز اعلام کرده بود با کلیات طرح انتخابات مخالف است در جلسه امروز دوباره علی اصغر زارعی نماینده مردم تهران و عضو شورای مرکزی فراکسیون اصولگرایان مجلس بر این مخالفت تاکید کرد.



پیرامون همین موضوع حاجی دلیگانی عضو هیئت رئیسه فراکسیون اصولگرایان با اشاره به اعتراض نمایندگان به این طرح در جلسه گذشته ، گفت:  امروز صبح رئیس مجلس با بیان این مطلب که ما خود نیز نسبت به برخی مواد آن ایراد و انتقاد داریم پس از تصویب کلیات، این ایرادات در بررسی جزئیات رفع می‌شود، فضای مجلس را برای بررسی طرح آرام‌تر کرد تا کلیات این طرح در صحن به تصویب برسد.

وی در این باره ادامه داد: ما با تصویب کلیات این طرح مخالفیم و معتقدیم که تصویب کلیات این طرح یک پاس خوب به طرفداران و طراحان آن است چرا که در صورت تصویب کلیات خواسته‌های طراحان و طرفداران طرح به نوعی لحاظ شده و در بررسی جزئیات به نحوی به تصویب خواهد رسید.

بذرپاش: این طرح بررسی کارشناسی نشده/ تصویب این طرح در شان مجلس اصولگرایی نیست
مهرداد بذرپاش نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در جلسه به عنوان مخالف کلیات طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری، اظهار داشت: این قانون به صورت خفیف‌تر در سال 60، 64 و 84 به تصویب رسیده بود. حتی دوستان در سال 78 یک استفساریه از شورای نگهبان گرفتند و شورای نگهبان نظر خود را در این زمینه اعلام کرد که اسناد آن موجود است.

وی با بیان اینکه ما نمی‌خواهیم با علم به اینکه شورای نگهبان این طرح را رد می‌کند، آن را به تصویب برسانیم، گفت: این در شان مجلس اصولگرایی چون مجلس نهم نیست. با توجه به مسائل اقتصادی موجود و شرایط فعلی کشور چه ضرورتی در تعجیل برای تصویب این طرح وجود دارد؟ برخی‌ همکاران هنوز فرصت نکردند که این طرح را حتی مطالعه کنند و هنوز کمیسیون امنیت ملی و قضایی نظرشان را در مورد این طرح اعلام نکردند.



بذرپاش با تاکید بر اینکه این طرح در بدنه مجلس مورد بررسی و بحث کارشناسی قرار نگرفته است، گفت: این طرح در صورت تصویب به سرنوشت سایر طرح‌ها تبدیل می‌شود؛ گفته شد ماده 35 این طرح حذف شود که البته نکته خوبی بود و باید بدانیم این قانون دو محور مهم دارد و اولین آن اصلاح ماده 35 قانون انتخابات ریاست جمهوری است که با اصل 115 قانون اساسی در مغایرت است.

نماینده مردم تهران در مجلس در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: اصل 62 قانون اساسی شرایط انتخاب شونده و انتخاب کننده را مشخص کرده است؛ یک کاندیدا با تصویب نهایی این طرح باید برود چند صد امضا جمع کند اما ممکن است بعدا شورای نگهبان بخواهد او را رد صلاحیت کند، آیا این اتفاق هزینه‌اش بیشتر است یا شرایط فعلی؟ یا ممکن است کسی اسامی امضا کنندگان را منتشر کند؛ این مفسده ایجاد می‌کند.

جلالی: چرا بلوا می‌کنید/تعیین ضوابط برای انتخابات خدمت به نظام است

کاظم جلالی نماینده مردم شاهرود و رئیس فراکسیون "رهروان" در جلسه علنی صبح امروز در سخنانی به عنوان موافق کلیات طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: تعجب از این است که چرا برخی از همکاران درباره فوریت و ضرورت این طرح تردید می‌کنند.

جلالی ادامه داد: اگر ما ضوابط برای انتخابات ریاست جمهوری تعیین کنیم به نظام خدمت کردیم یا اینکه بدون ضوابط اجازه دهیم هر کسی در انتخابات شرکت کند و بعد بهانه‌‌ای به دست دشمنان برای رد صلاحیت‌ها بدهیم؟

نماینده شاهرود در خانه ملت ادامه داد: انتخابات در جمهوری اسلامی ایران معمولا نتیجه درستی داشته است و همیشه قابل دفاع بوده است اما اگر همه نظام را پشت انتخابات بیاوریم بهتر است یا اینکه وزارت کشور که خودش جزئی از انتخابات است بگوید نتیجه انتخابات درست است؟

جلالی در خاتم با طرح سؤالی گفت: چرا بلوا می‌کنیم، در طرح اصلاح قانون انتخابات موضوع جرایم انتخاباتی مطرح شده است و هیئت اجرایی متشکل از مسئولانی از 3 قوه است.


عباسپور: طرح اصلاح قانون انتخابات با ۱۰ اصل قانون اساسی مغایرت دارد

روح‌الله عباسپور نماینده مردم بوئین‌زهرا که به عنوان مخالف کلیات طرح اصلاح قانون انتخابات در جلسه علنی امروز سخن می‌گفت، به اظهارات کاظم جلالی نماینده موافق اشاره کرد و گفت:‌ آقای جلالی گفتند ما می‌خواهیم انتخابات را ضابطه‌مند کنیم؛ سوال من این است آنهایی که قانون اساسی را تدوین کردند قصد ضابطه مند کردن انتخابات را نداشته‌اند.

وی با بیان اینکه برخی موارد مطرح شده در طرح اصلاح قانون انتخابات در قانون اساسی احصا شده است، به شرط سنی این طرح اشاره کرد و افزود: حضرت امام(ره) با 89 سال سن، نه تنها رهبری ایران بلکه جهان اسلام را رهبری می‌کردند.

نماینده مردم بوئین‌زهرا همچنین گفت: از صدر اسلام تاکنون در اکثر جنگ‌ها و شرایط‌های سخت افرادی مدیر بودند که سن‌شان پایین بوده است لذا اینکه ما شرط سنی برای نامزدهای انتخابات تعیین کنیم درست نیست.

عباسپور با بیان اینکه طرح اصلاح قانون انتخابات نقش نظارتی شورای نگهبان و نقش اجرایی وزارت کشور را زیر سوال می‌برد، تاکید کرد: طرح اصلاح قانون انتخابات با 10 اصل قانون اساسی از جمله اصول 28،‌ 57، 60،‌ 62،‌ 98،‌ 99،‌ 110،  114، 115 و 118 قانون اساسی منافات دارد.


مطهری: اصلاح قانون انتخابات اقدامی حکیمانه است

علی مطهری نماینده مردم تهران در موافقت با کلیات طرح اصلاح قانون انتخابات در جلسه علنی امروز با بیان اینکه مهمترین اصلاح طرح اصلاح قانون انتخابات بحث هیئت نظارت مرکزی است،‌افزود: در این طرح وزارت کشور همچنان به عنوان مجری انتخابات تعیین شده اما بحث هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات در فوق او برای نظارت قرار گرفته که همین هیئت نظارت نیز به ریاست وزیر کشور تشکیل خواهد شد.

مطهری با بیان اینکه در قانون فعلی انتخابات هیئت نظارت در شهرستان‌ها و بخش‌ها تشکیل می‌شود اما این هیئت در وزارت کشور که مرکز برگزاری انتخابات است تشکیل نمی‌شود تصریح کرد: در این طرح مقرر شده که هیئت نظارت مرکزی در وزارت کشور نیز تشکیل شود که کار معقول و حکیمانه‌ای است.

نماینده مردم تهران با بیان اینکه شورای عالی انتخابات در اکثر کشورها وجود دارد، از نمایندگان خواست با کلیات طرح اصلاح قانون انتخابات موافقت کنند.


مرتضوی: این طرح با اصول متعدد قانون اساسی مغایرت دارد

سیدصولت مرتضوی رئیس ستاد انتخابات کشور که به عنوان نماینده دولت در مخالفت با طرح اصلاح قانون انتخابات سخن می‌گفت با تشکر از طراحان،‌مخالفین و موافقین این طرح گفت: طرح اصلاح قانون انتخابات با اصول متعدد قانون اساسی مغایرت دارد.

وی با بیان اینکه 4 انتخابات مجلس، شوراها، خبرگان و ریاست جمهوری در کشور برگزار می‌شود تاکید کرد: قانون اساسی در اصل 115 و 116 شرایط انتخابات را احصا کرده است و مجلس نمی‌تواند در آن دخالتی داشته باشد.



مرتضوی با بیان اینکه سوال ما از نمایندگان محترم این است که آیا مجلس در مقام بیان اصل 115 اساسی است یا در مقام مفسر آن، خاطرنشان کرد: قانون اساسی در اصل 57 و 60 تمام امورات کشور را به عهده قوه مجریه گذاشته است؛ جناب آقای لاریجانی در ابتدای مجلس درباره قانونگرایی و قانون‌مداری شهید مدرس گفتند حالا بحث ما این است که آیا مجلس می‌تواند قانون اساسی را اصلاح کند.

وی تاکید کرد: طرح اصلاح قانون انتخابات، طرح اصلاح قانون اساسی است نه قانون انتخابات چرا که برخی از اصول قانون اساسی در این طرح نادیده گرفته شده است.

مرتضوی در پایان با بیان اینکه کاندیدای انتخابات در صورت جلب نظر چند تن از شخصیت‌ها بعد از ریاست جمهوری وام‌دار آنها خواهد شد،‌ از نمایندگان خواست با کلیات طرح اصلاح قانون انتخابات مخالفت کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 13
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • مروتی ۱۱:۵۲ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۲
    0 0
    بله دیگه یک کاری میکنن تا افرادی که مد نظرشون هست رو بیارن به اصطلاح متفکرین وامدار کردن رییس جمهور به یکسری نمایدنگان مجلس و خواص پولدار ، نتیجه این حماقت بزرگ است لعنت خدا بر کسانی که تفرقه ایجاد می کنند
  • کاوه ۱۳:۱۹ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۲
    0 0
    در گذشته و همین الان هم که این طرح اجرا نشده انتخاب شدگان انتخابات وامدار حامیان مالی تبلیغاتشان و خواص پشتیبانشان در طول انتخابات بوده و هستند. نیستند؟ این تفرقه نیست، کنترل بی ضابطگی دولت فعلی و دولتهای آینده خواهد بود.
  • ۱۳:۳۹ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۲
    0 0
    همینکه علی مطهری موافق طرح است باید به ماهیت ان پی برد!!!خدا به حضرات بصیرت بدهد هنوز ده روز از تذکر اقا به مجلس نگذشته اینگونه رفتارها دیگر جهل نیست عناد ولجبازی با ملت است!!!
  • رضا ۱۳:۵۷ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۲
    0 0
    دست نماینده ها درد نکند که بجای رسیدگی به مسایل اقتصادی مردم و ایجاد راهکار مناسب, دنبال حب و بغض سیاسی هستند / بعدش هم دم از ادامه را مدرس میزنن ...
  • ۱۵:۵۸ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۲
    0 0
    نکه قبلا هر کسی می تونست کاندید شه و رای بیاره !
  • ۱۶:۲۲ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۲
    0 0
    دیدیم که شد ادم گمنامی مثل احمدی نژاد طومار قدرت وسیطره برخی را در هم پیچید!
  • ۲۰:۵۴ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۲
    0 0
    این قانون که شرط سنی‌ گذاشتن ۴۵ تا ۷۵ یعنی‌ حسن خمینی و مشایی و هاشمی‌ نمیتونن کاندید بشن
  • ۲۱:۱۴ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۲
    0 0
    هر نامزد باید برا تایید نامزدیش از 100 نماینده امضا بگیره ، این یعنی رواج باج و امتیاز و ... گندش در میاد
  • ۲۲:۰۰ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۲
    0 0
    عجب اوضاعی شده، معلوم نیست کی به کیه، کجا به کجاست؟ خدا عاقبت مردم رو با این اخلافات عمیق بخیر کنه. یاحسین
  • ۰۹:۰۰ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۳
    0 0
    فراموش کرده که در دنیا صبح شده است اما در سمج بودن مثل ارباب جانکیجای سریال دونگی می مونه که برای ملکه خواهر از هیچ کار ناشایستی ابا نداشت.
  • ۰۹:۰۲ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۳
    0 0
    اساسا چرا مجالس در ایران زود تر از بقیه قوا به فساد کشیده می شوند و منشاء مشکلات می شوند تا حلال مشکلات.
  • میترا ۱۳:۵۹ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۳
    0 0
    ارباب جانکیجایو خوب اومدی عااااااااااااالی 20
  • ۱۳:۵۵ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۴
    0 0
    بابا ناشناس جون لپ مطلب همینه افرین فقط یه مشکل که وجود داره این اقایون لقمه رو دور سر می چرخونن که قضیه یه کم بامبولی بشه

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس