به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، دکتر اصغر طارمیان، طراح این چوب خشککن اظهار داشت: خشک کن ساخته شده، یک چوب خشک کن نیمه گلخانهیی است که میتواند در مناطق آفتاب خیز کشور برای خشک کردن چوب مورد نیاز صنایع چوبی کشور استفاده شود.
این عضو هیأت علمی دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران درباره سازه خشککن خورشیدی توضیح داد: سقف خشککن متشکل از دو لایه شیشه شفاف است و سایر قسمتهای آن از یک دیوار عایق و مات از جنس دو لایه ورق گالوانیزه با عایق پلی اورتان، ساخته شدهاند.
وی افزود: در قسمت پایینی شیشههای شفاف این خشککن یک ورق فلزی سیاه رنگ ومواج قرار دارد که در واقع کلکتور این خشک کن است.
به گفته طارمیان اسکلت خشککن از پروفیل آهنی ساخته شده و شیب سقف خشککن برای جذب نور بیشتر با توجه به عرض جغرافیایی منطقه مورد استفاده، قابل تغییر است.
طراح این خشککن با تاکید بر اینکه فرآیند خشک کردن چوب بسیار زمان بر و هزینه بر است، تصریح کرد: بالا رفتن قیمت سوخت این فرآیند را برای فعالان صنعت چوب، هزینهبرتر از قبل کرده است که استفاده از این خشککن میتواند درکاهش هزینههای آنها موثر باشد.
عضو هیات علمی دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: به طور کلی برای خشک کردن چوب در خشک کنهای صنعتی به سه تا چهار هفته زمان نیاز است که طی این مدت خشککن دمای 50 تا 80 درجه سانتیگراد تولید میکند. نمونه آزمایشگاهی خشککن خورشیدی توانسته است در مرداد ماه دمای خشککن را به 70 درجه سانتیگراد برساند.
به گفته این عضو گروه علوم و صنایع چوب و کاغذ دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، در صورت نصب سیستم ذخیره انرژی بر روی این خشککن خورشیدی امکان فعالیت آن در طول شب نیز فراهم خواهد شد.
متخصصان ایرانی موفق به ساخت چوب خشککن خورشیدی کشور با هدف کاهش مصرف سوخت هیدروکربوری در صنایع چوب شدند.