اساتيد، دانشجويان و کارکنان دانشگاه شهيد بهشتي به همراه ديگر دانشگاهيان تهران در محکوميت ترور استاد مجيد "شهرياري " و فريدون عباسي دواني تجمع کردند.
به گزارش مشرق به نقل از فارس، تجمع اساتيد، دانشجويان و کارکنان دانشگاه شهيد بهشتي در محکوميت ترور استاد فريدون عباسي دواني و شهيد مجيد شهرياري پس از برگزاري نماز ظهر و عصر امروز سهشنبه در مقابل مسجد اين دانشگاه برگزار شد.
در اين تجمع پرويز داوودي رئيس مرکز بررسيهاي استراتژيک رياست جمهوري، فرهاد رهبر رئيس دانشگاه تهران و تني چند از مسئولان دانشگاهي کشور حضور داشتند.
پيش از برگزاري اين تجمع حجتالاسلام والمسلمين مجتبي ذوالنور جانشين نماينده ولي فقيه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامي در مسجد دانشگاه شهيد بهشتي سخناني را ايراد کرد.
دانشگاهيان دانشگاه شهيد بهشتي در مقابل مسجد دانشگاه شهيد بهشتي با سر دادن شعارهاي "اللهاکبر "، "مرگ بر آمريکا "، "مرگ بر اسرائيل "، "مرگ بر انگليس "، "مرگ بر منافق "، "استاد شهرياري راهت ادامه دارد "، "استاد شهرياري شهادتت مبارک "، " قاتل استاد ما اعدام بايد گردد " و با در دست داشتن پرچمهاي کشورمان و تصاوير شهيد شهرياري خشم و انزجار خود را از اين اقدامات تروريستي به نمايش گذاشتند.
در ادامه اين تجمع دانشگاهيان دانشگاه شهيد بهشتي از مقابل مسجد دانشگاه بهشتي تا دانشکده مهندسي هستهاي اين دانشگاه راهپيمايي کرده و شعارهاي "واي اگر خامنهاي حکم جهادم دهد، ارتش دنيا که نتواند جوابم دهد "، "عزا عزاست امروز، روز عزاست امروز استاد مظلوم ما پيش خداست امروز "، "تهديد، ترور، گلوله ديگر اثر ندارد "، "دانشجو بيدار است از آمريکا بيزار است "، "خميني شاهد باش راهت ادامه دارد " سردادند.
در ادامه اين تجمع، آقاميري از همکاران استاد شهيد شهرياري در مقابل دانشکده مهندسي هستهاي اين دانشگاه در سخناني گفت: استاد شهرياري در حالي ما را تنها گذاشت که هنوز فعاليتهاي علمي وي ناتمام مانده و هنوز دانشجويان اين استاد برجسته باور ندارند که ديگر از خوشرويي و متانت اين استاد بيبهره خواهند ماند.
وي افزود: شهيد شهرياري در بحثهاي هستهاي جزو سرآمدان بود و با توجه به اينکه دشمنان انقلاب اسلامي کشورمان را تحريم کردهاند، اما وي در مهندسيرآکتور، چرخه سوخت و پرتو به فعاليت پرداخت و صاحبنظر بود.
آقاميري خاطرنشان کرد: شهيد شهرياري در ايام جواني استادي خود را در علوم هستهاي دريافت کرد و اين استاد برجسته در شعر، فلسفه و آشنايي کامل با قرآن کريم نيز تبحر داشت.
اين استاد دانشگاه در ادامه تصريح کرد: استاد شهرياري تاريخ را ميشناخت و در اين علم کنکاش ميکرد. شهيد شهرياري شعر ميگفت و در علم فلسفه نيز به تدريس ميپرداخت.
وي با بيان اينکه شهيد شهرياري سخني را بدون فکر نميگفت و غيبت نميکرد، اظهار داشت: استاد شهرياري عالمي جامعالشرايط بود و دشمن کوردل با اين چنين علم اندوزي وي اين شهيد را مورد هدف قرار داد.
اين استاد دانشگاه در ادامه گفت: دشمنان انقلاب اسلامي اگر بهترين گل ما را چيدند اما هنوز دانشمندان ديگر و تربيتيافتگان استاد شهرياري قد علم خواهند کرد و حرکت انقلاب اسلامي را ادامه خواهند داد.
وي با بيان اينکه دانشجويان مصممتر از هميشه راه اين استاد شهيد را ادامه ميدهند، خاطرنشان کرد: مصمم هستيم که دهها مجيد شهرياري را تربيت کنيم تا بدين وسيله توطئه دشمنان را کور کنيم.
در ادامه اين تجمع يکي از دانشجويان شهيد شهرياري به قرائت دکلمهاي پرداخت و خاطرنشان کرد: شهرياري يگانه شهريار شهرياران، شهرمان را در سکوت فرو برد و اکنون شهر ما در فراغ اين استاد شهيد کينه دارد.
يکي ديگر از دانشجويان دانشکده مهندسي هستهاي دانشگاه اميرکبير به نمايندگي از دانشجويان اين دانشکده متني را قرائت کرده و گفت: دانشجويان شهيد شهرياري هنوز صداي اذان، نماز استاد شهرياري و رفتار خاضع وي را در خاطره دارند و از ياد نخواهند برد.
وي افزود: ما دانشجويان بر خود تسليت ميگوييم که دشمنان انسان پاکي چون شهيد شهرياري را به خاک و خون کشيدند.
"استاد شهرياري انساني تمام عيار بود و امروز جاي خالي وي در کلاس براي ما عذابآور است. "
دانشجوي استاد شهرياري در ادامه تصريح کرد: ما سياهپوش هستيم و نفرين و هزاران لعنت بر کساني که اين استاد شهيد را از ما گرفتند و بدانيد که امروز شعار مردم اين مرز و بوم و دانشجويان کشورمان اين است: "اي دشمنت چو سنگ خارهاي من آهنم "
در ادامه اين تجمع دانشگاهيان دانشگاه شهيد بهشتي در خيابانهاي اين دانشگاه به راهپيمايي پرداختند و شعارهايي چون "دانشگاه بيدار است، از صهيونيسم بيزار است " را سر دادند.
در پايان اين تجمع دانشگاهيان دانشگاه شهيد بهشتي در مقابل کرسي حقوق بشر صلح و دموکراسي يونسکو حاضر شده و جعفر کوشا رئيس کرسي حقوق بشر صلح و دموکراسي يونسکو در سخناني گفت:
شهادت دانشمند و فرهيخته ارجمند دکتر مجيد شهرياري را به همه شما عزيزان جامعه دانشگاهي کشور و خانواده دانشگاه شهيد بهشتي تسليت عرض ميکنم.
وي ادامه داد: ضمن همدردي با خانواده معظم اين شهيد و ضمن محکوم کردن اين جنايت تروريستي، اجازه ميخواهيم نکاتي را به عنوان رئيس مرکز و کري حقوق بشر، صلح و دموکراسي عرض کنم؛
"نکته اول؛ همانگونه که ميدانيم، ترور و تروريسم، از جمله اعمال ضد انساني و مغاير موازين اخلاقي، ديني و همچنين حقوقي است.
سالهاست که مجامع حقوقي بينالمللي در زمينه تدوين معاهده عام و جامع در محکوميت تروريسم و هماهنگي دولتها براي سرکوب اين اقدامات در تلاشند.
تروريسم با استفاده از تخريب و کشتار به قصد ارعاب عمومي و دستيابي به اغراض سياسي، نيم قرن است که محکم شده و در اسناد متعدد بينالمللي به عنوان جنايت تلقي شده است.
شدت انزجار جهاني از تروريسم به حدي است که ديوان بينالمللي کيفري نيز آمادگي تحول به منظور شناسائي اين جنايت به عنوان جنايتي بينالمللي را پيدا کرده است.
در اين ميان، افکار عمومي ملي و جهاني نيز به شدت در مقابل پديد منفور ترور، حساس است و آن را محکوم ميکند و مسئوليت پيشگيري و مجازات تروريستها و حاميان آنها را مسلم ميدانند.
ما هم به عنوان محفلي دانشگاهي و به عنوان کرسي يونسکو در منطقه اين اقدامات را جنايتکارانه و ضد انساني ميدانيم و محکوم ميکنيم و اين امر را در بيانيهاي رسمي اعلام کردهايم علاوه بر اين، از مجموعه يونسکو و سازمان ملل متحد نيز خواستار محکوميت اين قبيل اقدامات و حاميان دولتي و غير دولتي آنها شدهايم.
نکته دوم، مساله نقض حقوق بشر است که به حوزه کاري ما کاملا مربوط ميشود حق حيات و مصونيت در برابر اقدامات تروريستي، حقي بنيادين و جزء حقوق اوليه انسانها است.
اين حق، هم در اسناد بينالمللي و هم در اخلاق و شريعت نيز مورد احترام و حمايت است. تلاش براي سلب حيات افراد بيگناه و آن هم با اقدامات تروريستي، بمب گذاري، سوء قصد و قتل، نافي اساس حقوق بشر و آزاديهاي فردي و جمعي است.
ترور، هم ناقض حق حيات افراد است و هم تهديدي براي حقوق جمعي و عمومي است، چون به قصد صدمه زدن به امنيت رواني جامعه صورت ميگيرند از اين رو مقابله با اين قبيل اقدامات بسيار ضروريتر است.
ما به عنوان کرسي حقوق بشر، اين مساله را در اقدامات آينده خود و در ارتباط با مجامع علمي جهان به صورت جدي مطرح و دنبال خواهيم کرد. مرتکبين اين جنايات ضد بشريت و دولتهاي حامي آنها بايد پاسخگو باشند.
نکته سوم، فناوريهاي نوين و حمايت از دانشمندان است. فناوريهاي نوين به ويژه فناوري هستهاي، از فناوريهاي تعيين کننده در آينده است که حيات و ممات توسعه و پيشرفت کشورها به آن بستگي تام خواهد داشت از اين رو، برخي کشورها ميخواهند اين فناوريها را در انحصار خود بگيرند.
در اين زمينه، علاوه بر اينکه بر دولتها فشار ميآورند تا از اين فناوريها دست بردارد، بر دانشمندان نيز همين فشار را به انحاء مختلف وارد ميکنند تا به دولتهاي در حال توسعه کمک نکنند و دانش خود را در خدمت قدرتها قرار دهند.
در سطح بينالمللي، چند سالي است که ايجاد کردارنامه و قواعد رفتاري براي محدود کردن فعاليت دانشمندان علوم و فناوريهاي نويت توسط برخي دولتها مطرح شده است اما بيشتر دولتها با اين اقدامات مخالف بودهاند دو از اين رو، سندي بينالمللي به تصويب نرسيده است.
اما قدرتها همچنان تلاش دارند تا اهداف و اغراض سياسي خود را از طريق مجامع حقوقي بينالمللي به پيش ببرند.
ما در اين زمينه، موضوع خود را در تحقيقات و گزارشهاي مختلف اعلام کردهايم که توسعه صلح آميز، حق بشري و دولتي همگاني است و با محدو کردن توسعه صلح آميز کشورها مخالفيم. تاکيد ميکنيم که حق دانشمندان بر توسعه دانش خود و بهرهگيري از آنها در خدمت به جامعه حقي بشري و اساسي است.
جامعه بينالمللي بايد از اين حق حمايت جدي به عمل آورد. جامعه بينالمللي بايد امنيت و فعاليت آنها در توسعه صلح آميز را تضمين کند.
ما اين مواضع را به تفصيل و تحليل علمي و مستند، به يونسکو عرضه خواهيم کرد. اگر يونسکو به دنبال فرهنگ صلح است، بايد تهديدات عليه دانشمندان کشورها را تهديدي جدي عليه صلح و امنيت بينالمللي بشمارد.
اميدوارم دولتها نيز همين مساله را در سازمان ملل متحد، سازمان کنفرانس اسلامي، جنبش عدم تعهد و ديگر سازمانها مطرح کنند و به پيش ببرند.
مجددا ترور دانشمندان و سوء قصد به آنها را عملي غير انساني و جنايت عليه بشريت ميدانيم و محکوم ميکنيم. اميدوارم خداوند متعال، اين شهيد علم و دانش را مشمول مغفرت خود قرار دهد و به همه دانشمندان در خدمت رساني به توسعه و آباداني جامعه توفيق عنايت بفرمايد. "
پس از سخنان جعفر کوشا تجمع دانشگاهيان دانشگاه شهيد بهشتي پايان يافت.