دکتر محمد حسيني، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در مراسم آيين پاياني سومين جايزه ادبي جلال آل احمد گفت: در نظام کنوني تضاد ذاتي بين نويسندگان و سياستمداران وجود ندارد.<BR>

به گزارش مشرق به نقل از هنرنيوز، وي با اشاره به 2070 عنوان کتابکه در سومين دوره جايزه ادبي آل احمد مورد بررسي واقع شدند گفت: امسال جايزه اي به کسي تعلق نگرفته است اما اميد است در سال آينده شاهد بهتر شدن روند آن باشيم و برگزيدگان 110 سکه سال آينده معرفي شوند.
حسيني در ادامه تصريح کرد: اعتقاد ما بر اين نيست که درنظام کنوني تضاد ذاتي بين سياستمداران و نويسندگان وجود داشته باشد؛ آن هم در نظامي که فردي حکيم و فرزانه در راس است و چنين مسئوليني که همه خود اهل قلم هستند.
وي با تاکيد بر ديدگاه مردمي جلال آل احمد گفت: جلال شهر به شهر حرکت مي کرد و با رنج و مرارت مردم به خوبي آشنا بود و لذا مردمي بود و مردمي ماند و مثل عده اي نبود که از سختي هاي مردم بيخبر بودند و چشم وگوش بسته پيرو غرب و شرق بودند. در اجتماعات حضور پيدا مي کردند، اما به محض بيان حقيقت از آنها فاصله مي گرفتند.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در توصيف شرايط فعلي اظهار داشت: همينک شرايطي وجود دارد که همواره از نقدهايي که هست استقبال مي شود. درهرجايي اگر نقد نيکويي باشد قطعا همگان پذيرا خواهند بود. روحيه انقلابي در مسئولين ما حاکم است و اعتقاد بر اينکه بايد تحولاتي حاصل شود. ايران بايد به مرحله اي از رشد و تکامل برسد و بايد چنان پويا باشد که الگوي ساير کشور ها قرار گيرد. افتخاراتي که جوانان ما در حوزه هاي مختلف کسب کرده اند با برنامه ريزي هاي زيادي در طول سه دهه تلاش و همت گسترده بوده است. اين موارد سبب تعاملاتي مي شود که پيام ما به دنيا منعکس شود.
وي ضمن اشاره به تعبير مناسب مقام معظم رهبري از جلال آل احمد با عنوان «جلال آل قلم» خاطر نشان کرد: او فراز ونشيب زيادي را در زندگي از سر گذراند و سر انجام از کسي که در جرايد حزب توده مي نوشت به کسي رسيد که «خسي در ميقات» را نوشت. او تحت تاثير قرار نمي گرفت هرچند مورد اعتراض قرار مي گرفت.
حسيني با تاکيد بر کلام حضرت مولا علي (ع) که مي فرمايد: «من از ان کساني هستم که در راه خدا ملامت ملامت کنندگان و سرزنش سرزنش کنندگان در من تاثيري ندارد.» گفت: يعني اگر کسي مسير درستي در زندگي آغاز نمود وگرچه همه دنيا در مقابل او صف کشيده باشند، فضاسازي و جوسازي کنند از چيزي نمي هراسد؛ اين روحيه اي بود که در جلال وجود داشت، او يک نويسنده صاحب سبک و صاحب قلم بود. ازينکه چند پهلو بنويسد به گونه اي که خوشايند همه باشد پرهيز داشت و چکشي مي نوشت تا آنان را که در خواب هستند بيدار کند.
وي در ادامه جلال آل احمد را يک روشنفکر متعهد خواند و تصريح نمود: او شخصيتي تاثير گذار است بر در حوزه ادبيات داستاني، او روح پرتلاطمي داشت و سکوت و آرامش و درجا زدن را نمي پسنديد و به دنبال گمشده حکمت و حقيقت بود، از اورازان گرفته تا يزد و خارک به دنبال آشنايي با مردم اين مناطق ميرفت. رفتاري که جلال در دوران اختناق دارد بايد هميشه مد نظر باشد. او هميشه انتقاد مي کرد در حاليکه دچار غرور بيجا هم نشد. «غربزدگي» کتابي است که نکات ارزنده اي در آن وجود دارد. جلال در کتب گوناگون خود به صراحت به بيان مسائل پرداخته است.
در پايان وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي جابه جايي اين برنامه را به خاطر سفرهاي استاني دانست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس