کد خبر 172396
تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۱ - ۱۴:۴۹

قمه‌زني از نظر عقلي و شرعي داراي اشكال عنوان مي‌شود و اين كار باعث وهن مذهب مي‌شود.

به گزارش مشرق، اين روزها در ايام ماه محرم‌الحرام علاوه بر عزاداري به صورت متعارف و در غم فاجعه وقايع كربلا غرق شدن موج مي‌زند البته در اين ميان در دوران گذشته افراد از شدت اندوه و فغان به مناسبت اين ايام و در خصوص اتفاقات جانگداز كربلا، يكي از مراسمي كه انجام مي‌دادند، سرهاي خود را با آلت تيزي مي‌بريدند تا از آن خون جاري شود، در واقع آنها مي‌خواستند از اين طريق شايد بتوانند با امام حسين (ع) و شهداي كربلا حس همدردي داشته باشند.

 

اما به نظر مي‌رسد كه اين موضوع از نظر عقلاني منطقي نباشد كه انسان به جسم خود آسيب برساند كمااينكه مراجع تقليد ديني افراد جامعه را از اين اقدام بازداشته‌اند و آن را موجب آسيب به جسم و موهن شدن مذهب قلمداد كرده‌اند. بنابراين در اين خصوص فتواهايي كه در اين زمينه از سوي مراجع تقليد داده شده است در ذيل آورده مي‌شود.

 

امام خميني (ره)، مقام معظم رهبرى و مرحوم آيت الله فاضل لنکراني: با توجه به اينكه قمه‏‌زدن در زمان حاضر، به علت عدم قابليت پذيرش و نداشتن هيچ گونه توجيه قابل فهم، باعث وهن و بدنام شدن مذهب مى‏‌شود، بايد از آن خوددارى گردد.

  

آيه الله مكارم شيرازي: عزادارى خامس آل عبا از مهم‏ترين شعائر دينى و رمز بقاى تشيع مى‏‌باشد؛ ولى بر عزاداران عزيز لازم است از كارهايى كه موجب وهن مذهب مى‏‌گردد و يا آسيبى به بدن آنها وارد مى‌‏كند، خوددارى كنند.

  

آيت الله نورى همداني: قمه ‏زنى اشكال دارد.

  

آيت الله تبريزى: عزادارى خامس آل عبا از مهم‏ترين شعائر دينى و رمز بقاى تشيع مى‏باشد؛ ولى بر عزاداران عزيز لازم است از كارهايى كه موجب وهن مذهب و سوءاستفاده دشمنان اسلام و اهل بيت عليهم السلام مى‏شود، اجتناب كنند.

  

آيا قمه‏ زنى به طور مخفى جايز است؟ چنانچه در اين مورد نذرى وجود داشته باشد، وظيفه چيست؟

  

مقام معظم رهبرى: قمه‏زنى علاوه بر اينكه از نظر عرفى از مظاهر حزن و اندوه محسوب نمى‏شود و سابقه‏اى در عصر ائمه عليه السلام و زمان‏هاى بعد از آن ندارد و تأييدى هم به شكل خاص يا عام از معصوم عليه السلام در مورد آن نرسيده است. در زمان حاضر موجب وهن و بدنام شدن مذهب مى‏شود. بنابراين در هيچ حالتى جايز نيست. چنانچه در اين مورد نذرى وجود داشته باشد، نذر واجد شرايط صحّت انعقاد نيست.

 

با وجود اين فتواها و يا اينكه اين روزها نيروي انتظامي كشور در مراسم‌هاي مذهبي مراقبت مي‌كنند تا كسي مرتكب اين عمل نشود و در صورت مشاهده با او برخورد خواهند كرد اما افرادي وجود دارند كه بر اعتقاد خود در اين زمينه پافشاري مي‌كنند و به وطر مخفيانه اقدام به قمه‌زني مي‌كنند!


منبع:شهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ۱۵:۴۷ - ۱۳۹۱/۰۸/۳۰
    0 0
    لطفا در مورد لطمه زدن هم استفتائات را بیان فرمائید ؟
  • ۱۶:۱۴ - ۱۳۹۱/۰۸/۳۰
    0 0
    لطفا نظرات مراجع تقلید را ارایه نمایید
  • ۱۲:۰۵ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۱
    0 0
    لطفانظرايه الله وحيدراهم اضافه كنيد

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس