کد خبر 171023
تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۱ - ۱۷:۲۶

در دهه محرم هر کسی با توجه به سن و سال و قشری که به آن تعلق دارد سعی می‌کند، ارادت خود را به آقا نشان دهد و در این میان جوانان همواره بدعت گزار روش‌های نویی در عزاداری هستند.

به گزارش مشرق، چند روزی است که قدم به هر کوی و برزن که می‌گذاری، پارچه‌های سیاه عزای امام حسین(ع) که بر دیوارها نقش بسته‌اند تو را به یاد بزرگ‌مردی می‌اندازند که برای مبارزه با ظلم در مقابل فوج دشمنان ایستاد و نام خود را بر صحیفه تاریخ تا ابد ماندگار کرد. نزدیک محرم که می‌شود شهرها و ساکنانشان با همه توان و عشق خود به پیشواز عزاداری حسینی می‌روند که آرزوی همه ایرانی‌ها زیارت مزارش است.

بوی محرم

نزدیک محرم که می‌شود، هیئتی‌های محله از  جوانان و نوجوانان گرفته تا میان سالان دست به دست هم می‌دهند که بار دیگر هیئتی که هر ساله هزاران نفر در ازای حضور در آن به حاجات دلشان می‌رسند را برپا کنند. یکی داربست‌ها را به هم جوش می‌دهد و دیگری پرده‌ها را نصب می‌کند و آن یکی به دنبال بر افراشتن پرچم‌ها است.

ناصر خسرو و گرمی بازار خرید و فروش طبل و سنج و زنجیر

اگر در هفته‌های اخیر مسیر میدان توپخانه را با ون های خطی به بازار بزرگ تهران طی کرده باشید ، حتماً با تجمع افرادی را دیده‌اید که برای خرید ادوات هیئت عزاداری امام حسین (ع) به مغازه‌های خیابان ناصرخسرو آمده‌اند. مردمی که از هفته‌های پیش از آغاز ماه محرم برای خرید و کرایه سنج و طبل و زنجیر و پرده‌های عزاداری هیئاتشان به این خیابان می‌آید تا کار هیئت را برای دقیقه 90 نگذارند.

یکی از ارکان همیشگی محرم و سایر مراسم‌های عزا و اعیاد مذهبی ما، ایستگاه‌های صلواتی هستند که در این ایام در خیابان‌ها برقرار می‌شوند. با شروع ماه محرم در اکثر معابر عمومی شهری، مکان‌هایی تحت عنوان ایستگاه‌های صلواتی با داربست و پارچه سیاه و میزهای بزرگ بر پا می‌شوند تا در شب‌های ماه محرم با چای و خرما و شیرینی و شیر پذیرای مهمانان ابا عبدالله الحسین (ع) باشند

ایستگاه‌های صلواتی؛ پای ثابت محرم

یکی از ارکان همیشگی محرم و سایر مراسم‌های عزا و اعیاد مذهبی ما، ایستگاه‌های صلواتی هستند که در این ایام در خیابان‌ها برقرار می‌شوند. با شروع ماه محرم در اکثر معابر عمومی شهری، مکان‌هایی تحت عنوان ایستگاه‌های صلواتی با داربست و پارچه سیاه و میزهای بزرگ بر پا می‌شوند تا در شب‌های ماه محرم با چای و خرما و شیرینی و شیر پذیرای مهمانان ابا عبدالله الحسین (ع) باشند. کسانی هم که هر سال نذر حضور در این ایستگاه‌ها و خدمت رسانی به عزاداران امام حسین را دارند پیش از شروع دهه محرم برنامه ریزی‌هایشان را انجام می‌دهند تا بتوانند دین خود را به سالار شهیدان ادا کنند.
محرم

نقاشی و گل آلود کردن خودرو

در دهه محرم هر کسی با توجه به سن و سال و قشری که به آن تعلق دارد سعی می‌کند، ارادت خود را به آقا نشان دهد و در این میان جوانان همواره بدعت گزار روش‌های نویی در عزاداری هستند.



 در این میان چند سالی است که پیش از آغاز ماه محرم جوانان خودرو های خود را به دست نقاش می‌سپارند تا نقوشی از واقعه کربلا و نام نامی امام حسین (ع) و یاران دلاورش را بر شیشه‌ی اتومبیلشان طراحی کنند تا از این طریق بتوانند احساس خود را نسبت به رشادت‌های امام حسین و یارانش در واقعه کربلا نشان دهند.

صدای نوحه

یکی از مۆلفه های دیگری که ماه محرم را از سایر ماه‌های سال متمایز می‌کند، صدای نوحه‌هایی است که روزها پیش از شروع این ماه از دستگاه‌های پخش خودروی های شهری به گوش می‌رسد. جوانانی که پیش از آغاز محرم سی دی‌های موجود در  خودروها را تغییر می‌دهند و دیگر جز نوای مداحی امام حسین صدای دیگری از دستگاه خودروشان بلند نمی‌شود.

در این طرح‌ها که با حضور مأموران پلیس در دهه اول محرم به اجرا در می‌آید عبور و مرور شهروندان و دسته‌های عزاداری تسهیل می‌شود. خوشبختانه هیچ‌گونه محدودیت ترافیکی نداریم و با همکاری هیئت‌های مذهبی، تردد دسته‌های عزاداری بدون مشکل انجام می‌شود

بودن یا نبودن علامت؛ مسئله این است

ممنوعیت علامت کشی در هیئت‌های مذهبی، ماجرایی است که سال‌های سال در اخبار پیش از شروع محرم به گوش می‌رسد اما در پایان ما باز هم با دسته جاتی روبرو می‌شویم که علامت کشی می‌کنند. مدت‌ها است که برخی بر این اعتقادند که علامت کشی روشی شده است که برخی با توسل بر آن قصد خودنمایی و عرض اندام دارند و به همین دلیل هم هست که مخالفت‌های بسیاری با این روند وجود دارد. در روزهای باقی مانده به محرم امسال تا به امروز کسی در خصوص علامت کشی  سخنی به میان نیاورده و احتمالاً امسال رویه سال‌های پیش ادامه خواهد یافت.



هر سال محرم بیانیه‌های مختلفی از سوی نیروی انتظامی و پلیس راهنمایی و رانندگی را هم به دنبال دارد. مانند ممنوعیت استفاده تمثال و رنگ کردن خودرو و صدا بالای نوحه و علامت کشی و این مسائل.

پلیس برای ماه محرم امسال هم تمهیداتی در نظر گرفته است و بر اساس این رئیس پلیس راهور تهران اعلام کرد

پلیس برنامه‌های ویژه‌ای برای ماه محرم به ویژه دهه اول در پایتخت در نظر گرفته است تا هیئت‌های مذهبی و شهروندان بتوانند عزاداری کنند و از اجر معنوی برخوردار شوند.

 سردار حسین رحیمی ادامه داده است که: در این طرح‌ها که با حضور مأموران پلیس در دهه اول محرم به اجرا در می‌آید عبور و مرور شهروندان و دسته‌های عزاداری تسهیل می‌شود. خوشبختانه هیچ‌گونه محدودیت ترافیکی نداریم و با همکاری هیئت‌های مذهبی، تردد دسته‌های عزاداری بدون مشکل انجام می‌شود. رئیس پلیس پایتخت از نظارت پلیس بر نصب داربست‌ها در سطح شهر خبر داد و تاکید کرده: اطلاعات لازم به مدیران هیئت‌ها داده شده است تا داربست‌ها را در مناطقی که موجب ایجاد  مشکل در ترافیک می‌شود، نصب نکنند. ضمن اینکه تذکرات لازم برای نصب داربست‌های ویژه بنر داده شده است.

در این میان مسئولان باید برخورد ملاطفت آمیز تر با جوانان داشته باشند و در مقابل روش‌های جدید که جوانان در ابراز ارادت به امام حسین (ع) در نظر می‌گیرند مانند رنگ کردن خودرو و پخش صدای نوحه از اتومبیل  و ...موضع گیری نکنند تا تمام اقشار بتوانند از برکات معنوی این روزها بهره مند شوند.

حـتی خـدا مـیان حسـینیهء غمـش

سوگند خورده است به ماه محرمش

شبهای قدر محترم و با فضیلت اند

امّـا نمی رسند به شبهای مـاتمش

امروز نه، غروب همان سال شصت و یک

مـا را گـره زدنـد به نخـهای پـرچمش

این دستمال گـریه پر از نـور می شود

وقتی به دست روضـهء خورشید می دمش

چشمی که از برای تو گریان نمی شود

باید حـواله داد به دست جـهنمش

منبع: تیبان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس