به گزارش مشرق به نقل از مهر، مراسم اختتامیه نوزدهمین دوره کتاب سال دانشجویی و سومین دوره کتاب سال قرآنی دانشجویی، ظهر امروز سهشنبه 23 آبان با حضور سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی اسماعیلی معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدحسین یادگاری رئیس سازمان جهاد دانشگاهی، محمد اللهیاری رئیس اداره کتاب ارشاد و دبیر بیستمین هفته کتاب و دیگر مسئولان جهاد دانشگاهی در پژوهشکده فرهنگ، هنر و معماری برگزار شد.
حسینی در این مراسم گفت: ما در فرهنگ و آیینی رشد کردهایم که معجزه مکتبش از جنس کتاب است. به این ترتیب میطلبد که مردم ما بیش از همه فرهنگ و آیینها با کتاب آشنا شوند. پیامبر (ص) میفرماید کسی که طالب دانش و علم باشد و در این راه قدم بردارد، گویی به سوی بهشت حرکت میکند. امام علی (ع) هم میفرماید گویاترین سخنگو، کتاب است. یا در جای دیگری میفرماید که کسی که با کتاب مانوس باشد، از آرامش دور نخواهد بود.
وزیر ارشاد گفت: با کتاب است که میتوانیم از آداب و رسوم و سنن خود پاسداری کنیم تا به نسلهای بعدی منتقل شود. همانطور که میدانیم علم مایه اقتدار و توانمندی است. با حرف و شعار هم نمیتوان این توانمندی را به دست آورد بلکه با عمل است که میتوان به دروازههای علم رسید. ما در دنیایی زندگی میکنیم که عدهای میخواهند علم را در انحصار خود داشته باشند.
وی ادامه داد: بحث آپارتاید علمی توهم نیست چون غربیها میدانند که اگر ما به علم روز دست پیدا کنیم، جامعهای خواهیم ساخت که در جهان الگو باشد. آنها میخواهند ما عقبمانده باشیم که این موضوع زیبنده ملت ایران نیست. دستیابی به علم هم راهی به جز کتاب ندارد. در این عرصه هم از دانشجویان و طلاب توقع بیشتری نسبت به دیگران وجود دارد. کار شب و روز دانشجو باید مطالعه باشد. توجه کنیم که اگر ملتی، پیشینه نداشته باشد، باید ناچارا تابع دیگران باشد و به قوانینی که برایش طرح میکنند، تن بدهد.
حسینی افزود: طبق سخنان رهبری باید نیروهای توانمند را کشف کنیم تا ترغیب شوند مسیر تهیه و تولید علم و مطالعه را ادامه بدهند. دانشجویان هم نباید فقط به کتابهای درسی اکتفا کنند بلکه باید دامنه موضوعات مطالعاتی خود را توسعه بدهند. یک نکته دیگر این است که متاسفانه در مقابل غربیها و دیگر کشورها که از چهرههای خود تجلیل کرده و آنها را معرفی میکنند، ما عملکرد خوبی نداریم. مثلا در دانشگاههای ما شخصیت آیتالله سید علی قاضی را نمیسناسند. برای خیلی از بزرگان هم که میخواهیم مراسم گرامیداشت و تقدیر برگزار کنیم، نمیآیند.
وزیر ارشاد گفت: غرب با تبلیغات و معرفی چهرههای خود، الگوسازی میکند و ما این انتقاد را به بزرگان خود داریم که چرا موافق برنامههای گرامیداشت و بزرگداشت نیستند. بارها هم به آنها اعلام کردهایم که این برنامهها منافاتی با اخلاص ایشان ندارد. اصلا در چنین برنامههایی بحث شخص مطرح نیست بلکه بحث اصلی علم است.