به گزارش مشرق، ˈسید حسین نقوی حسینیˈ در گفت و گو با ایرنا افزود: جلسه امروز این کمیسیون با حضور مسوولان و مدیران وزارت اطلاعات برگزار و آخرین تحولات امنیتی کشور بررسی شد.
وی با بیان این که در جلسه امروز این کمیسیون موضوع منافقان و وضعیت اسفبار آنها مورد بررسی قرار گرفت؛ اظهار داشت: منافقان پس از فروپاشی بنیه خود در عراق به مزدوران سرویس های اطلاعاتی دشمن به ویژه آمریکایی ها و صهیونیست ها تبدیل شده اند.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اضافه کرد: اگر چه تلاش های زیادی از سوی آمریکایی ها و صهیونیست ها صورت گرفت تا بخشی از آنان در کشورهای همسایه ایران مستقر شوند اما همسایگان ایران با شناختی که از سوابق و ماهیت تروریستی آنها دارند اجازه حضور به آنها نخواهند داد زیرا می دانند آنان در هر کشوری عامل ناامنی هستند.
وی افزود: کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در نشست امروز خود از اقدام به موقع، قاطع و آگاهانه ملت و دولت عراق قدردانی کرد.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس همچنین گفت: در نشست امروز این کمیسیون موادی از لایحه گذرنامه مورد بررسی قرار گرفت و 13 ماده از لایحه گذرنامه با اصلاحاتی به تصویب رسید.
نقوی حسینی افزود: در مواد مذکور آمده است که خروج از کشور یا ورود به کشور فقط با ارائه گذرنامه از مرزهای رسمی کشور ممکن خواهد بود.
نماینده مردم ورامین در مجلس شورای اسلامی با یادآوری این که در این لایحه، گذرنامه به سه نوع سیاسی، خدمت و عادی تقسیم شده است، اضافه کرد: در ماده 7 لایحه گذرنامه، شخصیت ها و مقاماتی که واجد شرایط گذرنامه سیاسی هستند، تعریف و تعیین شده است.
وی افزود: ماده 8 این لایحه نیز در مورد اشخاصی است که می توانند دارای گذرنامه خدمت باشند.
نقوی حسینی با بیان این که صدور گذرنامه سیاسی و خدمت به عهده وزارت امور خارجه است، گفت: مدت این نوع گذرنامه ها پنج سال است.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان این که صدور گذرنامه عادی مطابق ماده 11 لایحه به عهده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران است، اظهار داشت: در خارج از کشور ماموران کنسولی یا ماموران سیاسی عهده دار امور کنسولی، مسوولیت صدور گذرنامه را به عهده دارند.
وی ادامه داد: مطابق ماده 12 لایحه مذکور، اشخاصی که برای تحصیلات دانشگاهی عازم خارج از کشور می شوند با رعایت قانون خدمت وظیفه عمومی از طرف وزارت خانه های علوم، تحقیقات و فناوری و نیز بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جهت دریافت گذرنامه به نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران معرفی می شوند.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: این افراد از پرداخت وجوه مربوط به صدور گذرنامه معاف هستند.
نقوی حسینی با بیان اینکه ماده 13 لایحه گذرنامه مربوط به کسانی است که از داشتن گذرنامه محروم شده اند، گفت: لایحه گذرنامه دارای 37 ماده است که در نشست امروز، 13 ماده آن تصویب و ماده 14 نیز بررسی شد و تصمیم گیری در مورد ماده 14و بقیه مواد به جلسه بعدی موکول شد.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی همچنین تصویب ماده 8 قانون تاسیس سازمان اسناد ملی ایران در این کمیسیون را یادآور شد و گفت: در این ماده ستاد کل نیروی مسلح، نیروهای مسلح، وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و سازمان وابسته به آنان که ماهیت و ماموریت نظامی و امنیتی دارند از شمول مقررات قانون سازمان اسناد ملی ایران مستثنی شدند.