به گزارش مشرق به نقل از فارس، بعد از خبر انتشار انحلال بنياد ادبيات داستاني ايرانيان توسط معاون فرهنگي وزير ارشاد و عدم پاسخگويي آقاي دري و مجموعه معاونت فرهنگي به اين خبر، در واکنشي جالب درباره اين موضوع با روابط عمومي معاونت فرهنگي مصاحبه کرده و براي رسانهها ارسال کرده است. اين بيانيه که با ادبياتي نامناسب نگارش يافته نشان دهنده عدم سعهصدر معاون فرهنگي وزير ارشاد درباره اخبار حوزه تحت مسئوليتش است.
بهمن دري معاون امور فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي درباره انتشار خبر انحلال بنياد ادبيات داستاني گفت: گوبلز وزير تبليغات آدولف هيتلر معتقد بود که خبر دروغ هرچه بزرگتر و به اصطلاح شاخدار تر منتشر شود تأثير آن به مراتب بيشتر خواهد بود. گوبلز وقتي مورد اعتراض اطرافيان خود قرار ميگرفت مدعي ميشد دروغ هرچه بزرگتر باشد حتي اگر کسي باور نکند و تکذيب شود تأثيرش را بر جاي خواهد گذارد.
وي اضافه کرد: حالا برخي از آقايان از فرط بيکاري و بيمسؤوليتي (سهواً يا عمداً) و براساس حفظ منافع زودگذر شخصي، خبري را جعل ميکنند و آن خبر را از زواياي گوناگون بررسي و بزرگنمايي ميکنند و سپس پيشبيني هم ميکنند که خبر تکذيب ميشود و باقي قضايا.
درّي با اشاره به گستره رسانهها در عصر امروز و نخنما شدن شيوه ماکياولي گوبلز خاطرنشان کرد: دوستان غافل از اينکه ديگر اين شيوه ره به سر منزل مقصود نميبرد و نمونهاش همين خبر جعلي انحلال بنياد ادبيات داستاني است که خودشان خبر جعلي را ميسازند و منتشر ميکنند و بعد به مصداق «کي بود کي بود من نبودم» در اطراف و حول و حوش آن خبر مانور ميدهند و فرافکني ميکنند و دست به خبرسازي و تحليل ميزنند و به پيشگوييهاي نوسترداموسي هم متوسل ميشوند و از سوي ديگر رسانهها را بازيچه قرار ميدهند و هم به مدت هرچند کوتاه به بازي رسانهاي مشغول ميشوند به عبارتي «خودگويي و خود خندي، عجب مرد هنرمندي!»
معاون امور فرهنگي اضافه کرد: شهوت شهرت و ميل افراطي به مطرح شدن در رسانهها در اين ميان گريبان اين دوستان مطلقگرا و جزمانديش و مخالف تحولآفريني را گرفته است و چارهاي نيست که بايد به خاموشي و سکوت بسنده کرد و از شر شيطان و منيتها به خدا پناه برد.
وي در ادامه اين بيانيه در پاسخ به نگراني محسن پرويز درباره انحلال اين بنياد گفت: نميدانم افرادي که خود مسؤول فرهنگي بودند و پشتوانه چند صباحي مديريت فرهنگي را داشتهاند چرا در دام اين بازيها گرفتار شدند تا جايي که حتي موضعگيريهاي روشن و شفاف معاونت امور فرهنگي در دوره جديد درباره تحقق رهنمودهاي مقام معظم رهبري را آزاردهنده ناميدهاند.
بهمن درّي با تأکيد بر تکثر اين گونه بنيادها با مديريتي پويا افزود: بنده بهعنوان رييس هيأت امناء بنياد ادبيات داستاني معتقدم که اين نوع بنيادها و مؤسسات بايد متکثر هم شوند؛ اما با مديريتي توانمند و پويا.
معاون امور فرهنگي با اشاره به اينکه عرصه داستاننويسي نبايد در تيول يکي ـ دو نفر باشد و بايد بستر را براي نوآوري و ابداع و ابتکار فراهم کرد گفت: بايد فضا را براي داستاننويسان معتقد و متعهد و اخلاقمدار و فهيم و باهوش باز کرد و از تکرار مکررات در اين عرصه پرهيز کرد.
دري با بيان اين مطلب که؛ بايد کمتر حرف زد و بيشتر عمل کرد و با اشاره به مصداق «از تعارف کم کرده و بر مبلغ بيفزا» اضافه کرد: بنده معتقدم که با تقويت ادبيات داستاني در کشور ما حرفهاي زيادي براي گفتن در عرصه داخل و خارج و صحنههاي جهاني داريم
وي افزود: زماني که ده يا حتي صد اثر داستاني در سطح «دن آرام»، «جنايات و مکافات»، و يا «بينوايان» در يکي ـ دو سال آينده در کشورمان منتشر شد ميتوانيم بگوييم ما موفق بودهايم و خوب عمل کردهايم؛ نه اينکه ظرف را تهيه کنيم و آن را پر کنيم از هيچ.
بهمن دري با اشاره به اينکه هماکنون داستاننويساني داريم که بيهياهو فعاليت ميکنند و در رماننويسي از بهترينها هستند اما امکان نوشتن و يا فضاي نوشتن را کمتر مييابند و يا داستاننويساني داريم که از حيث قدرت تحليل و نيز شخصيت پردازي و فضاسازي داستاني از بهترين داستاننويسان معاصر آمريکا و اروپا چيزي کم ندارند و بايد به صورت جدي از آنها حمايت کنيم.
معاون امور فرهنگي همچنين از ايجاد فضا براي داستاننويسان ـ که داراي باورهاي اعتقادي و ارزشي مستحکمي هستند ـ خبر داد و گفت: در همين چهار ـ پنج ماه مسؤوليتم، حداقل با بيش از صد و پنجاه داستاننويس ديدار داشتهام و پاي درد و دلهايشان نشستهام. برخي از آنها دل پر دردي داشتند ما بايد فضا را براي اين داستاننويسان ـ که داراي باورهاي اعتقادي و ارزشي مستحکمي هستند ـ حمايت عملي داشته باشيم.
دري تأکيد کرد: به هرحال بنده بهعنوان کسي که رسانهها را ميشناسم و هم با رسانه کار کردهام و نيز بهعنوان کسي که با ظرائف و پيچيدگيهاي جنگ رواني و بازي با قدرت نرم آشنا هستم توصيه ميکنم به جاي بازي با افکار عمومي و وبلاگ نويسي و سايتبازي بيايند گوشهاي از کار را بگيرند و جبران مافات کنند و حداقل در حوزه داستان کودک فعاليت کنند، مشورت بدهند تا شايد مورد طمع بازيگردانهاي رسانهاي قرار نگيرند.
وي ضمن اظهار اميدواري براي انتشار بهترين داستانها در سالهاي آينده تأکيد کرد: معاونت امور فرهنگي هوشيارانه با سياستگذاري جدي و حمايت و نظارت در صدد است از همه ظرفيتهاي فرهنگي براي بهرهگيري از داستاننويسان درد آشنا و معتقد به ارزشهاي انقلابي استفاده کند و در اين راه نه صرفاً از بنياد که از مؤسسات وابسته به معاونت امور فرهنگي و ادارات کل آن و ساير بخشهاي خصوصي به نحو شايستهاي بهره خواهد برد.
وي در پايان همچنين از رسانههاي ارزشمدار خواست در دام کساني که صرفاً منافع شخصي خود را دنبال ميکنند گرفتار نشوند و فضاي رسانهاي خود را در اختيار هوچيگري قرار ندهند.
کد خبر 16995
تاریخ انتشار: ۷ آذر ۱۳۸۹ - ۱۶:۵۳
- ۰ نظر
- چاپ
بهمن دري معاون امور فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي به انتشار خبر انحلال بنياد ادبيات داستاني واکنش نشان داد.<BR>