به گزارش مشرق به نقل از مهر، قوام نوذري در بازديد از روستاي گاودانه درجمع مردم اين روستا افزود: براي نجات اهالي روستا و خدمات رساني بيشتر اين پيشنهاد را که به نظر منطقي و معقولانه مي رسد به اهالي روستاي گاودانه ارائه کرده ايم.
نوذري بيان کرد: هر تصميم، راه حل و راهکاري که مسئولان براي حل مشکلات اين روستا اتخاذ کنند با مشورت، همفکري و هم انديشي با اهالي روستا صورت خواهد گرفت.
گاودانه قابليت توسعه ندارد
وي اظهار داشت: برخي از مردم احداث پل ارتباطي را تنها مشکل اساسي خود عنوان کرده اند اما به نظر مي رسد اگر اين مشکل هم در اسرع وقت حل شود، اين روستا قابليت چنداني براي توسعه و خدمات رساني بيشتر با وجود شرايط حاکم بر خود نخواهد داشت.
استاندارکهگيلويه وبويراحمد تصريح کرد: هم اکنون برآوردي که کارشناسان و متوليان امور براي احداث پل ارتباطي و جاده دسترسي انجام داده اند، حدود 10 ميليارد ريال هزينه دربردارد که اگر مردم روستاي گاودانه همين اعتبار را در جايي و يا مکان مناسب ديگري با امکانات رفاهي بهتر هزينه کنند کاري عاقلانه و منطقي را انجام داده اند.
وي بيان داشت: با توجه به آماري که از طريق کميته امداد حضرت امام (ره) و برخي نهادها اعلام شده جمعيت اين روستا چيزي حدود 34 خانوار بيشتر نيست و با توجه به قانون برنامه چهارم توسعه مبني بر اينکه خدمت رساني براي روستاييان بالاي 50 خانوار صورت بگيرد، امکان خدمات دهي به اهالي اين روستا را براي ما محدود کرده است.
نوذري افزود: البته اين در حاليست که با وجود اين قانون، انواع خدمات شايسته به روستاهاي زير 50 خانوار نيز ارائه شده است.
استاندارکهگيلويه وبويراحمد گفت: لازم است که فرماندار کهگيلويه، نماينده مردم اين شهرستان در مجلس شوراي اسلامي و ساير مسئولان محلي با بررسي کارشناسي اين درخواست و پيشنهاد و در صورت اتفاق نظر خود مردم، کارشناسان و مسئولان محلي کار تجميع و عزيمت مردم به جايي مناسب تر را آغاز کنند تا اين معضل اساسي براي هميشه از روستاي گاودانه رخت بربندد.
نوذري به برخي خدمات دولت و نظام جمهوري اسلامي براي رفع مشکلات و تنگناهاي موجود در اين روستا اشاره کرد و افزود: دولت خدمات زيادي به ويژه در يکي دو سال گذشته در اين روستا انجام داده است.
مردم گاودانه تحت تاثير برخي رسانه ها قرار نگيرند
وي خدماتي از قبيل برق رساني، آب آشاميدني، راه ، مخابرات، مدرسه ابتدايي و ايجاد ايستگاه تلويزيوني را از مهمترين فعاليتهاي دولت در اين روستا عنوان کرد و افزود: انتظار مي رود که مردم روستاي گاودانه تحت تاثير برخي رسانه ها و افراد قرار نگيرند و با وجود يک مشکل کل خدمات نظام و دولت را زير سوال نبرند.
نوذري گفت: مطمئن باشيد اينگونه سياه نمايي ها به هيچ وجه به نفع نظام و مردم نخواهد بود.
وي بيان کرد: چنانچه اهالي روستاي گاودانه اقدام به ترک اين روستا کنند پل و جاده دسترسي احداث شده براي استفاده گردشگران و مردمي که براي تفريح به اين روستا عزيمت مي کنند، مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
گاودانه محل مناسبي براي زندگي کردن نيست
نماينده مردم شهرستانهاي کهگيلويه ، بهمئي و چرام در مجلس نيز در اين بازديد، با تاييد پيشنهاد استاندار خواهان همکاري و همراهي بيشتر مردم روستاي گاودانه براي رفع اين مشکل اساسي شد.
حجت الاسلام سيد علي محمد بزرگواري افزود: هم اکنون طرح مطالعاتي براي احداث پل توسط کارشناسان انجام شده و حتي اعتبار لازم نيز براي آن پيش بيني شده ولي به نظر مي رسد که اين روستا محل مناسبي براي ماندن و زندگي مردم نيست.
وي بيان کرد: شايد يکي از دلايل اصلي مخالفت مردم براي خروج از اين روستا زمينهاي کشاورزي آنان باشد که در اين راستا مردم وکشاورزان مي توانند با امکاناتي که براي آنها در نظر گرفته خواهد شد، امور کشاورزي خود را ادامه دهند.
در حالي مسئولان استان جابجايي روستا را مطرح مي کنند که هفته گذشته وزير جهاد کشاورزي دستور رسيدگي فوري به وضعيت ساکنان روستاي " گاودانه عليرضا" در استان کهگيلويه و بويراحمد و احداث پل پياده روي براي عبور آنها از رودخانه مارون را صادر کرد.
اعتبارساخت اين پل نيز توسط وزير تامين شده و مهندسان جهادي براي بررسي و شروع کار پروژه عازم اين روستا شده اند.
روستانشينان محروم در استان کهگيلويه و بويراحمد براي خروج از روستا مجبورند از رودخانه اي که بين جاده و محل زندگيشان واقع شده با "گرگر" عبور کنند. گرگر تا به حال انگشت دست اعضاي چندين خانواده روستايي را قطع کرده است.
استاندار کهگيلويه وبويراحمد گفت: جابجايي روستاي گاودانه که ساکنان آن با مشکل عبور از رودخانه مواجه هستند، مناسب ترين گزينه براي حل مشکلات است.