هفته‌نامه نيويورک ‌تايمز در گزارشي با انعکاس نقد حسن عباسي در مورد سريال 24 و شبکه فارسي1 از هک شدن سايت شبکه ماهواره‌اي فارسي وان توسط ارتش سايبري ايران خبرداد.

به گزارش سرويس جنگ نرم مشرق، به نقل از هفته‌نامه نيويورک تايمز، "دکستر فيلکينز" (DEXTER FILKINS) در مقاله‌اي باعنوان "شبکه تلويزيوني فارسي وان جذاب براي بينندگان اما تهديدي براي دولت ايران" از هک شدن 6 ساعته سايت فارسي وان خبر داد و آن را مبارزه دولت ايران با جنگ نرم فرهنگي دانست.
به ادعاي نويسنده مقاله، شبکه ماهواره‌اي فارسي زبان با پشتوانه مالي شرکت "نيوز" متعلق به "روپرت مورداک" (Rupert Murdoch) و يک خانواده سرشناس افغاني ‌در ظرف کمتر از يک سال به سرعت به يکي از محبوب‌ترين شبکه‌هاي تلويزيوني در ايران تبديل شده است.
 

نيويورک تايمز نيز در ادامه با اشاره به مصاحبه تلويزيوني آقاي حسن عباسي در خصوص جنگ نرم ، افزود:"حسن عباسي" (Hassan Abassi) رئيس مرکز بررسي هاي دکترينال و مطالعات استراتژيک وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامي در مصاحبه تلويزيوني خود عليه "جنگ نرم فرهنگي" غرب هشدار داده است. به اعتقاد آقاي عباسي، سريال آمريکايي "24" (که از شبکه فارسي 1 نيز درحال پخش است) قصد دارد تا از طريق ارائه تصويري نامناسب از مسلمانان به عنوان تروريست، نفرت از مسلمانان و ترس از اسلام را در سراسر جهان اشاعه دهند.
اما به اعتراف فيلکينز، دولت ايران ظرف هفته گذشته در راستاي تضعيف امواج کانال "فارسي‌ وان"(Farsi1) تلاش مضاعفي داشت به طوريکه  ارتش سايبري ايران، وب سايت اين شبکه ماهواره‌اي و برخي از سايت‌هاي وابسته به خانواده "محسني"(Mohseni) را هک نموده و هشداري مرموز را براي آنها ارسال کردند. در اين پيغام که به مدت 6 ساعت در روز پنج شنبه بر روي وب‌سايت قابل مشاهده بود، آمده است: "متحدان صهيونيسم بايد بدانند که روياي فروپاشي بنيان خانواده را با خود به گور خواهند برد."
هرچند به ادعاي نويسنده مقاله معناي اين پيغام چندان شفاف نيست اما رهبران محافظ‌کار ايران به اين مسئله اعتراض دارند که اينگونه برنامه‌ها ارزشهاي ملي ايران را از بين خواهد برد. به گمان وي، اقدام عليه شبکه فارسي وان، نشان دهنده ترس فزاينده رهبران ايران از هجوم برنامه‌هاي ماهواره اي به درون خانواده‌هاست.
وي همچنين افزود: حمله سايبري ايران آخرين تلاش براي بي‌اعتبار کردن اين ايستگاه تلويزيوني است که اولين بار در اوت سال 2009 بر روي آنتن رفت. امسال، مقامات ايراني سعي کردند تا با استفاده از اين کانال بر روي ماهواره پخش‌کننده پازاريت بياندازند. آنها در تلويزيون و روزنامه‌هاي خود، آقاي مورداک و "سعد محسني"(Saad Mohseni) رئيس شرکت "موبي"(Moby) را مورد حملات شديد قرار دادند. گفتني است که شرکت نيوز و گروه موبي هر يک نيمي از سهام شبکه فارسي وان را در اختيار دارند.
به ادعاي فيلکينز،‌ ظاهراً مقامات ايران از نفوذ آقاي مورداک به اين شبکه فارسي زبان بسيار در هراسند. مورداک نه فقط يک تاجر بلکه يک فعال سياسي نيز است. در افغانستان، خانواده محسني از زمان حمله نظامي آمريکا در سال 2001، مجموعه‌اي از ايستگاه‌هاي راديويي و تلويزيوني و سايت‌هاي موفق را در اختيار گرفته‌اند. بنا به ادعاي مقامات آمريکايي و نيز سخنگوي گروه موبي و شرکت نيوز، ‌شبکه فارسي وان هيچ بودجه‌اي از دولت دريافت نمي‌کند.
نويسنده در ادامه مقاله خود تصريح کرد: اگرچه طرح داستان فيلم‌ها اغلب شامل روابط عاشقانه و خيانت در روابط زناشويي است اما هيچ نوع تماس فيزيکي بين زن و مرد در برنامه‌هاي آن وجود ندارد. در فهرست برنامه‌هاي آن، چند برنامه آمريکايي نظير "24" ديده مي‌شود؛ که در اين فيلم نشان مي‌دهد يک مامور فدرال آمريکايي در بيشتر صحنه‌ها در حال مبارزه با تروريستهاي مسلمان است.
فيلکينز به نقل از "زيد محسني"(Zaid Mohseni)، مدير ارشد اجرايي شبکه فارسي وان و برادر سعد محسني مدعي شد: "اگر در فيلمنامه کلمات نامناسب باشد، ما آنرا ويرايش خواهيم کرد. به لحاظ بصري نيز اگر تصويري نامناسب باشد، آنرا حذف مي‌کنيم. مي‌دانيم که اکثر ببيندگان، برنامه‌هاي ما را در کنار خانواده تماشا مي‌کنند، پس نسبت به اين مسئله بسيار حساس هستيم." و البته از خطرات وجود سکس پنهان و يا عادي سازي خيانت در روابط زناشويي و تسهيل فروپاشي خانواده سخني به ميان نياورد.
با اينحال ، نويسنده مقاله اعتراف مي‌کند که شبکه فارسي وان خشم و غضب رهبران ايران را برانگيخته است زيرا که به اعتقاد آنها پخش برنامه‌هاي غربي در واقع نوعي شبيخون به ارزشهاي سنتي ايران است و فساد را در ميان مردم ايران اشاعه مي‌دهد.
دکستر فيلکينز به نقل از "محمد تقي رهبر" (Mohammad-Taghi Rahbar) از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي در گفتگو با سرويس خبري ايران – (IWNA) - نوشت: "برنامه‌هاي شبکه‌هاي ماهواره‌اي نظير فارسي وان پاکدامني و حرمت خانواده‌هاي ايراني را لکه‌دار نموده و جوانان را تشويق مي‌کنند تا روابط نامشروع داشته باشند، مشروبات الکي بنوشند و شيطان را بپرستند."
وي همچنين افزود:"اين شبکه با حمايت مالي صهيونيست‌ها اداره مي‌شود و توسط دشمنان ايران برنامه‌ريزي و مديريت مي‌گردد. آيا خانواده‌اي که شان و منزلتي براي خود قائل است به اعضاي خود اجازه مي‌دهد که شبکه فارسي وان را به تماشا بنشيند؟"
ايستگاه‌هاي تلويزيوني همچون فارسي وان که در دبي مستقر است، هيچ فرستنده راديويي در داخل خاک ايران ندارد. بسياري از کانالهاي فارسي زبان که در ايران پخش مي‌شوند، شبکه‌هاي خبري و سياسي مثل شبکه بي بي سي و صداي آمريکا هستند.
به اعتقاد نويسنده‌، حاميان شبکه فارسي وان به طور خاص بر سرگرمي خانواده‌ها تمرکز دارند و مي‌گويند که اين توانايي را دارند تا ميليونها بيننده را از جلوي برنامه‌هاي کسل‌کننده تلويزيون دولتي ايران و برنامه‌هاي صرفاً ‌خبري آن به طرف خود جلب نمايند.
آقاي محسني مي‌گويد که با يک محاسبه جزئي، شبکه فارسي وان توانسته است چند مليون بيننده را ظرف يک روز پاي دستگاه تلويزيون بنشاند. اگر اين ادعا صحت داشته باشد، ‌پس به احتمال زياد اين شبکه توانسته ببيندگان را از تماشاي برخي از شبکه‌هاي اصلي ايران دور کند.
وي همچنين منتشر کنندگان بيانيه‌هاي منفي در مورد فارسي وان را به داشتن انگيزه‌هاي مالي متهم کرد.
اما نويسنده مقاله به نقل از آقاي محسني افزود: "اگر مردم احساس کنند که ما در حال نابودي فرهنگ آنها هستيم، ديگر برنامه‌هاي ما را تماشا نخواهند کرد." وي همچنين خاطرنشان کرد: ارتش سايبري ايران که گروهي وابسته به سپاه پاسداران است، براي طرح‌ريزي حملات رايانه‌اي عليه دشمنان واقعي بنيان نهاده شده است. وب‌سايت ircarmy.com مي‌گويد که اين گروه "با هدف اعتراض به دخالت آمريکا و اسرائيل در امور داخلي و انتشار اخبار کذب" تاسيس شده است.
فيلکينز به نقل از "جفري کار"(Jeffrey Carr)، کارشناس هک رايانه‌اي و مولف کتاب"درون جنگ سايبري" گفت:"دولت ايران در گذشته ادعا کرده که به سايت سرورهاي آمريکا براي يافتن اسامي مخالفان ايران حمله مي‌کند." وي همچنين مدعي شد : "هکرهاي بسيار ماهر ايراني در حال تدارک حمله‌اي سنگين از طرف دولت متبوع خود هستند اما نه به صورت رسمي از طرف دولت." وي همچنين بدون ذکر هيچگونه دليل و يا مستندات خاصي ادامه مي دهد که اخيراً ارتش سايبري ايران حمله به سايت "بايدو" (Baidu)، موتور جستجوگر اينترنتي چين را در دستور کار خود قرارداده است.
"ويليام يونگ" (William Yong) با ارسال گزارش خود از تهران و "جان مارکوف"(John Markoff) از سان فرانسيسکو کمک شاياني به نگارش اين مقاله نموده‌اند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس