به گزارش گروه دفاع و امنيت مشرق، جامع ترين دستگاه شبيه ساز شناورهاي زير سطحي که به دست متخصصان جهاد خودکفايي و مديران صنعتي دانشگاههاي کشور و متخصصان دفاعي در مدت 2سال طراحي و ساخته شده است، به بهره برداري رسيد.
امير دريادار سياري افزود: ايران تنها کشور خاورميانه است که براي آموزش نيروها و ارزيابي عملکرد آنها بجاي استفاده از شناورهاي زيرسطحي اصلي از اين فناوري استفاده مي کند. استفاده از اين شبيه ساز از استهلاک شناورهاي زير سطحي جلوگيري و به فرماندهان در ارزيابي عملکرد کارکنان اين شناورها، توان ويژه اي مي دهد. منطقه يکم نيروي دريايي ارتش تنها يگان رزمي عملياتي منطقه خليج فارس است که از اين سامانه بهره مند شده است.
سياري گفت: اين شبيهساز داراي 3 درجه آزادي حرکت بوده و براي تمرينات قوس و صعود و همچنين کنترل صدمات زيردريايي بکار ميرود. 16 سناريو جهت اين شبيهساز طراحي و پس از اتمام در ناو تيپ زيرسطحي منطقه يکم نصب و راهاندازي شد.
وي همچنين با تاکيد بر اهميت شبيهسازها اظهار داشت: براي تجهيزات عمده از جمله هواپيما و زيرسطحيها، وجود شبيهساز امري واجب بوده و اميدواريم تا پايان سال شبيهسازهايي براي يگانهاي ديگر نيروي دريايي يعني کلاس غدير هم داشته باشيم.
امير دريادار فريبرز قادر پناه افزود: استفاده از اين شبيه ساز زير سطحي نقش مهمي در جلوگيري از مستهلک شدن يگانهاي اصلي هنگام آموزش دارد. دستگاه شبيه ساز شناورهاي زير سطحي با الگوگيري از محفظه کنترل زير دريايي کلاس طارق که يک زير دريايي کيلوکلاس است ساخته شده است.
وي اظهار داشت: در کنار اين دستگاه اتاق کنترل و فرماندهي وجود دارد که با استفاده از فن آوري هاي نوين موقعيتهاي ويژه و عملي براي کارکنان شناورهاي اصلي پديد مي آورد و به مديران و فرماندهان وهمچنين برنامه ريزان نيز امکان ارزيابي و برون رفت از موقعيتهاي ويژه مي دهد.
فرمانده نيروي دريايي ارتش گفت: ايران تنها کشور خاورميانه است که براي آموزش نيروها و ارزيابي عملکرد آنها بجاي استفاده از شناورهاي زيرسطحي اصلي از اين فناوري استفاده مي کند.