به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، علیاکبر جمالی تصریح کرد: متأسفانه سازمانها و ارگانهای ذیربط آن طور که در شأن نابینایان و کمبینایان است این حق را در برنامهها ندیدهاند و مسئولان باید نیازهای این قشر از افراد جامعه را در برنامهها ببینند.
وی با اشاره به مشکلات نابینایان، اظهار کرد: مسئله اشتغال یکی از مشکلاتی است که این مهم مرتفع نخواهد شد مگر اینکه مسئله آموزشهای مهارتی فنی و حرفهای در سازمانهای مردمنهاد برای این قشر برنامهریزی شود.
این مقام مسئول افزود: برنامهریزی در جهت آموزشهای مهارتی فنی و حرفهای در توان انجمن نابینایان نیست، چرا که این مهم به اعتبار فراوان نیاز دارد و این انجمن بودجهای در این حد و توان ندارد که انجمن نابینایان در توان خود خدمات زیادی را به این عده ارائه میدهد.
جمالی یادآور شد: طبق ماده 7 قانون حمایت از حقوق معلولین وظیفه آموزشهای مهارت فنی و حرفهای برعهده سازمان آموزش فنی و حرفهای است که باید به طور جدی در این خصوص قدم اساسی برداشته شود.
وی ادامه داد: انجمن نابینایان کشور درخصوص این مهم فقط میتواند ایده داده، همکاری کند و مسئله آموزش را پیگیری کند. با توجه به اینکه مسئله فرهنگی یکی دیگراز مشکلات نابینایان است.
مدیرعامل انجمن نابینایان کشور خاطرنشان کرد: تولید کتاب و موادمطالعاتی برای افراد نابینا و کمبینا از مقولههایی است که برای این عده هزینهبردار است که تهیه مواد مطالعاتی افراد نابینا وظیفه سایر ارگانها نیز میباشد.
مدیرعامل انجمن نابینایان کشور گفت: افراد نابینا قشری از افراد این جامعه هستند و در این جامعه حق زندگی، اشتغال، استفاده از خدمات بیمهای، اماکن ورزشی و کتابخانههای عمومی را دارند.