به گزارش مشرق به نقل از روابط عمومي استانداري تهران، کميته مواقع اضطرار آلودگي هواي شهر تهران به رياست استاندار استان تهران تشکيل و تصميمات به شرح ذيل را اتخاذ کردند.
1- فردا شنبه مورخ 89.9.6 تهران تعطيل نيست.
2- مجموعه ادارات، سازمانهاي دولتي و نهادهاي عمومي روزهاي شنبه و يکشنبه مورخ 6 و 7 آذر به منظور کاهش ترافيک عصر گاهي يک ساعت زودتر تعطيل خواهند شد. بانکها، مراکز آموزشي ودرماني مشمول اين بند از مصوبه نيستند.
3- تشديد برخورد با خودروهاي دودزا اعم از دولتي و شخصي و فاقد معاينه فني در روزهاي آتي توسط پليس راهنمايي و رانندگي تهران بزرگ.
4- تشديد برخورد با موتورسيکلت سواران متخلف به خصوص دودزا و آلودهکننده از سوي پليس راهنمايي و رانندگي در روزهاي آتي.
5- محدوده طرح ترافيک به محدوده زوج و فرد تعميم داده و از سوي پليس راهنمايي و رانندگي کنترل جدي خواهد شد.
6- همچنين براي کاهش ميزان تردد خودروها در هسته مرکزي شهر تهران فروش مجوز روزانه و هفتگي طرح ترافيک تا اطلاع ثانوني متوقف خواهد شد.
7- تشديد برخورد با واحدهاي صنعتي و خدماتي آلودهکننده و تعطيل برخي مراکز که اقدام مؤثر و عاجل براي کاهش آلودگي به عمل نياوردهاند از جمله کارخانجات آسفالت و کوره پزخانههاي غرب و جنوب تهران.
8- فعاليت تمام معادن منطقه فرحزاد و عبدلآباد تهران تا عادي شدن شرايط متوقف خواهد شد و اجازه استفاده از مواد ناريه در تمام معادن غرب استان تهران داده نخواهد شد.
9- تعطيلي تمام معادن شن و ماسه آبرفتي در غرب استان تهران از فردا تا عادي شدن شرايط.
10- توصيه اکيد براي استفاده از فيلتراسيون در کارخانجاتي که در اطراف تهران قرار داشته و از حجم فعاليت قابل توجه برخوردارند.
11- نيروگاههاي بعثت، شهيد منتظر قائم و ري تا اطلاع ثانوني صرفاً از سوخت گاز استفاده کرده و حق استفاده از مازوت را ندارند.
12-واحد بهداشت محيط و بهداشت حرفهايي دانشگاههاي علوم پزشکي به صورت ويژه در خصوص برخورد با واحدهاي آلودهکننده فعاليت خود را با هماهنگي محيط زيست تشديد خواهند کرد.
13- لغو تمرينات و مسابقات تيمهاي ورزشي استان تهران تا اطلاع ثانوي.
14- لغو ورزشهاي همگاني در پارکها و مجموعههاي ورزشي شهر تهران، ارتفاعات و در شهرهاي اقماري.
15- استفاده از حداکثر توان و ظرفيت حمل و نقل عمومي به خصوص مترو و اتوبوسراني و در شرکتهاي خصوصي تابعه.
16- نظارت بر عدم به کارگيري اتوبوسهاي دودزا و داراي نقص فني در اتوبوسراني و در شرکتهاي خصوصي تابعه.
17- جلوگيري از روشن بودن اتوبوسهاي متوقف در ترمينالها و جايگاههاي اتوبوسراني.
18- جلوگيري از روشن بودن اتوبوسهاي متوقف در ترمينالهاي شهري.
19- نظارت بر توقف و جلوگيري فعاليتهاي عمراني شهر تهران که مؤثر بر توليد آلودگي ميباشند از سوي شهرداري تهران.
20- افزايش ظرفيت و ساعات کار معاينه فني شهر تهران.
21- اورژانس تهران نسبت به استقرار 6 دستگاه اتوبوس - آمبولانس در ميادين آزادي، امام حسين (ع)، انقلاب، رسالت، تجريش و امام خميني (ره) - اقدام ميکنند.
22- توصيههاي مرتبط با آلودگي هوا به مردم، از طريق سازمان صداوسيماي جمهوري اسلامي ايران و ساير رسانههاي ارتباط جمعي انجام ميشود.
23- مشارکت عمومي و خودداري از هرگونه فعاليت که منجر به افزايش آلودگي هوا ميشود از جمله: روشن کردن آتش در معابر، سوزندان لاستيک، عمليات غيرکاري، عمراني و مانند آن در روزهاي آتي.
24- فعاليتهاي بدني بيماران قلبي و ريوي و مبتلا به آسم، به خصوص در فضاي باز کاهش يابد.
25- خودداري از خروج غير ضروري از منزل توسط شهروندان.
26- رعايت الگوي مصرف سوخت و دقت لازم در استفاده از وسايل حرارتي (آبگرمکن، بخاري و تأسيسات گرمايش) به منظور جلوگيري از افزايش بيرويه درجه حرارت در فضاهاي مسکوني، تجاري و اداري.
27- کاهش استفاده از وسايل نقليه شخصي و استفاده از وسايل همگاني و همپيمايي.
28- دقت در هنگام سوختگيري در جايگاهها و جلوگيري از سرريز شدن بنزين و ساير سوختها.
کميته مواقع اضطرار آلودگي هواي شهر تهران مستقر در استانداري تهران به رياست استاندار استان تهران تشکيل جلسه داد و تصميمات آنها اعلام شد.