فرمانده نيروي دريايي ارتش از تشکيل يگان‌هاي جديد سطحي و زيردريايي در اين نيرو به عنوان يکي از دستور کارها در آينده نزديک خبر داد.

به گزارش گروه دفاع و امنيت مشرق به نقل از فارس، امير حبيب‌الله سياري فرمانده نيروي دريايي ارتش در سخنان پيش از خطبه نماز جمعه تهران که به مناسبت 7 آذر روز نيروي دريايي ايراد کرد، ضمن تبريک به مناسبت تقارن عيد غدير با ايام هفته بسيج و نيز سالگرد پيروزي نيروي دريايي ارتش در عمليات مرواريد به عنوان مؤثرترين عمليات دريايي دفاع مقدس، گفت: اين عمليات همچنان مانند نگيني درخشان بر تارک نيروي دريايي ارتش مي‌درخشد.
سياري ضمن يادآوري روحيه ولايت‌مداري کارکنان نيروي دريايي و بزرگداشت حماسه‌هاي آنان در نخستين ماه‌هاي دفاع مقدس، تصريح کرد: رزمندگان ما در همان ابتداي جنگ، کاري‌ترين ضربه را به دشمن زده و نغمه سرخ شهادت را در آب‌هاي خليج هميشه فارس سروده و از حريم دريايي ايران با جان و دل دفاع کردند و خود در معراج ناوچه پيکان به شهادت رسيدند.
وي 7 آذر را يادآور حماسه‌اي بزرگ دانست که تنها 67 روز پس از شروع جنگ توسط رزمندگان نيروي دريايي خلق شد و افزود: اين بخش از دفاع مقدس که با خون پاک اين عزيزان گلگون گشت، امروز نيز پس از گذشت 30 سال همچنان زنده و الهام‌بخش بوده و بازخواني خاطره رشادت سربازان امام(ره) نشان مي‌دهد که اراده آنها بود که راهبرد دشمن را در عرصه دريا به چالش کشيد و به اين ترتيب پرونده نيروي دريايي ارتش عراق در همان ابتداي جنگ بسته شد.
فرمانده دريايي نيروي ارتش خاطرنشان کرد: پيش از آن نيز دليرمردان نيروي دريايي با حضور در جبهه‌هاي زميني مانند مقاومت 34 روزه خرمشهر در کنار ديگر رزمندگان به حفاظت از حريم جمهوري اسلامي پرداختند و بعد از آن در طول دفاع مقدس نيز شاهد محاصره دريايي و قطع خطوط مواصلاتي دشمن از سوي نيروي دريايي ارتش بوديم.
سياري با اشاره به نتايج بدست آمده از عمليات مرواريد، انهدام کامل قواي دريايي دشمن، انهدام دو پايانه نفتي البکر و الاميه در شمال خليج فارس، محاصره اقتصادي دشمن تا پايان دفاع مقدس، حفظ برتري جمهوري اسلامي ايران در شمال خليج فارس، تنگه‌ هرمز و درياي عمان، حفظ سيادت ايران بر آب‌هاي جنوب و نيز حفظ خطوط مواصلاتي خودي را از جمله دستاوردهاي اين عمليات دانست.
وي ادامه داد: اگر کمک‌هاي بي‌دريغ ابرقدرت‌هاي جهان به عراق نبود اين کشور به واسطه ضربه‌اي که در عمليات مرواريد خورد، نمي‌توانست بيش از 6 ماه به جنگ ادامه دهد و به واسطه عملکرد رزمندگان ما ديديم که در طول 8 سال دفاع مقدس حتي يک کشتي تجاري يا نفت‌کش نتوانست به بنادر عراق وارد و يا از آن خارج شود در حاليکه بيش از 90 درصد از تبادلات تجاري و نفتي در دنيا از طريق دريا صورت مي‌گيرد.
فرمانده نيروي دريايي ارتش خاطرنشان کرد: از طرف ديگر همانطور که رهبر معظم انقلاب در سال قبل فرمودند، نيروي دريايي توانست با حضور مقتدرانه به طور کامل از منافع نظام جمهوري اسلامي در عرصه دريا دفاع کند.
سياري با اشاره به بازتاب گسترده عمليات مرواريد در رسانه‌هاي خارجي، تصريح کرد: ابرقدرت‌ها فکر مي‌کردند پس از پيروزي انقلاب و اخراج مستشاران نظامي از ايران، ما قادر نخواهيم بود به تنهايي از فناوري‌هاي بالاي تجهيزات اين نيرو استفاده کنيم اما فرزندان امام(ره) ثابت کردند که در مدت کوتاه قادر به استفاده از اين تجهيزات و فناوري‌ها هستند.
وي همچنين با اشاره به کمک‌هاي تسليحاتي کشورهاي غربي و ارتجاع منطقه به عراق در طول دفاع مقدس، گفت: تنها در يک مورد بيش از 2 ميليارد دلار تجهيزات از اروپا براي کمک به عراق ارسال شد که نيروي دريايي ما توانست در تنگه هرمز از ورود آنها جلوگيري کند.
فرمانده نيروي دريايي ارتش افزود: به دليل نااميدي دشمن از کمک به عراق از طريق دريا آنها با استفاده از هواپيماهاي پيشرفته سعي در کمک به اين کشور کردند تا بتوانند به اقتصاد جمهوري اسلامي ايران ضربه بزنند.
سياري ادامه داد: در طول 8 سال دفاع مقدس بيش از 10 هزار کشتي تجاري و نفت‌کش ايراني توسط نيروي دريايي ارتش اسکورت شد که از اين ميان تنها 250 فروند مورد حمله موشکي دشمن قرار گرفتند که 200 فروند آنها نجات پيدا کرد و اين آمار در دنيا بي‌سابقه بوده و نشان‌دهند توان بالاي نيروي دريايي ماست که نگذاشت در طول دفاع مقدس حتي يک روز صادرات نفت از پايانه خارک قطع شود در حاليکه در بيش از دو هزار و 800 روز دفاع مقدس، دو هزار و 800 بار وضعيت اين منطقه قرمز اعلام شده بود.
وي در بخش ديگري از سخنان خود به وضعيت کنوني نيروي دريايي اشاره کرد و با اشاره به تدبير رهبر معظم انقلاب در 14 مهر 1388 که نيروي دريايي را يک نيروي راهبردي معرفي کرده بودند، اظهار داشت: ما براي تحقق اين تدبير رهبر معظم انقلاب به دنبال بهينه‌سازي همه يگان‌هاي سطحي، زيردريايي، پروازي و تجهيزات دريايي هستيم.
سياري با بيان اينکه ساخت يگان‌هاي سطحي و زير سطحي جديد در دستور کار ما قرار دارد به تلاش در جهت آموزش‌هاي مناسب، برگزاري رزمايش و تربيت نيروي انساني مؤمن، متعهد، متخصص، شهادت‌طلب و ولايت‌مدار اشاره کرد.
فرمانده نيروي دريايي ارتش با بيان اينکه اين نيرو به منظور حفظ و حراست از منافع جمهوري اسلامي نزديک به دو سال است که در شمال اقيانوس هند، خليج عدن و تنگه استراتژيک باب‌المندب حضور دارد، به اسکورت بيش از هزار فروند از کشتي‌هاي تجاري و نفت‌کش جمهوري اسلامي ايران در اين مناطق اشاره کرد و گفت: علاوه بر اين حرکت بزرگ، به اهتزاز در آوردن پرچم جمهوري اسلامي ايران در ميان بيش از 40 کشور جهان از ديگر افتخاراتي است که فرزندان ملت ايران در نيروي دريايي آن را آفريده‌اند.
وي با تأکيد بر اينکه امروز نيروي دريايي در کنار نيروهاي مسلح در تأمين نيازهاي دفاعي خود خودکفا است، افزود: بنابر تدبير رهبر معظم انقلاب و موقعيت جغرافيايي کشورمان که به عنوان يک کشور دريايي مطرح است ما براي آينده نيرو برنامه‌ريزي‌هاي متعددي کرده‌آيم تا بتوانيم به تدابير رهبر معظم انقلاب جامه‌ عمل بپوشانيم.
سياري افزود: هر چند تمامي اين مؤلفه‌هاي جغرافيايي در طول اين تاريخ بوده است اما به دليل بي‌لياقتي‌ حکمرانان کشور هيچ‌گاه به سمت سرمايه‌گذاري در عرصه دريايي نرفتيم اما امروز به برکت وجود رهبري حکيم و مدبر اين اقدام صورت گرفته است و ما اميدواريم به عنوان يک کشور قدرتمند دريايي بتوانيم جامه‌ عمل به تدابير حکيمانه فرمانده معظم کل قوا بپوشانيم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس