به گزارش مشرق، دکتر مصطفی قانعی در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه ایران قادر به تولید تیوبهای «سیتیاسکن» است، گفت: با حمایت وزارت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با همکاری صا ایران موفق به ساخت نمونه تیوبهای «سیتیاسکن» شدند.
وی افزود: این موفقیت نشان میدهد که در طول یک سال آینده با پیشبرد این صنعت و رسیدن به تولید صنعتی و انبوه نیاز کشور تامین شود.
قانعی تصریح کرد: برآوردها نشان میدهد که از این تیوبها سالانه 100 میلیون دلار واردات داریم.
وی با اشاره به اینکه اساس دستگاه «سیتی اسکن» تیوبهای آن است، تاکید کرد: با توجه به دستیابی به فناوری اصلیترین بخش این دستگاه، در صورت فراهم کردن فناوری سایر بخشها مانند پردازش تصویر و مباحث نرم افزاری سه بعدی میتوان در آینده اقدام به ساخت دستگاه «سیتیاسکن» کرد.
سیتی اسکن برای تصویربرداری از ساختارهای درونی بدن استفاده میشود. این اسکنر، اطلاعات آناتومیکی جزئی را با استفاده از اصول و قواعدی ایجاد میکند که انواع بافتها بسته به ترکیب، مقدار متفاوتی از X-Ray را جذب میکنند.
اجزای اصلی سیتیاسکنرها شامل یک تیوب اشعه ایکس و یک قوس از دتکتورهای نصب شده بر روی گانتری با دریچه دایرهای است.
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت با اعلام تولید نمونه اولیه تیوب «سیتیاسکن» در دانشگاه علوم پزشکی شیراز، دستیابی ایران به این فناوری را گام مهمی در ساخت بومی این دستگاه عنوان کرد.