به گزارش مشرق به نقل از فارس، رامین مهمانپرست در ادامه نشست هفتگی امروز (سهشنبه) با خبرنگاران در پاسخ به سؤالی در خصوص اظهارات نقل شده از وی در قزاقستان مبنی بر انعطاف ایران در مذاکرات هستهای، اظهار داشت: مواضع ما در بحث هستهای کاملاً روشن است و به کرات به صورت شفاف ارائه شده است. اینکه برخی رسانهها تلاش میکنند اظهارات مسئولان کشور ما را تحریف کرده و تیترهایی را براساس ذهنیت خود منتشر کنند، نشانگر سازماندهی ایجاد جنگ روانی علیه کشور ما است.
وی افزود: بارها اعلام کردهایم بحث بهرهمند شدن از دانش هستهای برای اهداف صلحآمیز حق همه کشورها است. اینکه چرخه سوخت در این کشورها برای اهداف صلحآمیز به کار گرفته شود، کاملاً مطابق با معاهده NPT و حقوق کشورهای عضو است و اینکه تا چه درصد غنیسازی صلحآمیز شناخته شود، را کارشناسان فنی کاملاً درک میکنند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی اضافه کرد: برخوردی که با ایران در بحث هستهای صورت میگیرد، سیاسی است؛ والا برخورد فنی و علمی آن کاملاً روشن است و هیچ ابهامی را باقی نمیگذارد. حتی درباره میزان غنیسازی قبلاً اعلام کردیم که برای سوخت رآکتور تحقیقاتی تهران، این سوخت باید در اختیار ما قرار داده شود و جزو حقوق ما است. همه شاهد بودند چه موانعی بر سر این کار ایجاد شد. شاید با این انگیزه دنبال میکردند که تحت فشار قرار دادن بیماران سرطانی در ایران و توقف فعالیت رآکتور تحقیقاتی تهران میتواند فشار مضاعفی به ملت ما وارد کند که البته دستاوردی برای آنها نداشت و برعکس تواناییهای جوانان کشور ما را نشان داد.
وی درباره سفر احمدینژاد به جمهوری آذربایجان برای شرکت در دوازدهمین اجلاس سران اکو در باکو نیز گفت: اکو با 10 عضو اهمیت زیادی برای کشورهای منطقه دارد و ظرفیتهای خیلی خوبی برای همکاریهای اقتصادی و فرهنگی به وجود آورده است. برگزاری این اجلاس در آذربایجان و دبیرکل جدید اکو از این کشور، میتواند فرصتی برای توسعه همکاریها ایجاد کند.
مهمانپرست روابط تهران و باکو را هم بسیار خوب خواند و افزود: این روابط در همه زمینهها قابلیت گسترش جدی دارد. ما مشترکات فراوانی با یکدیگر داریم. درباره اینکه برخی جریانها تلاش میکنند به ایجاد تنش یا اختلاف دامن بزنند، قطعاً ریشه اینگونه اقدامات در فتنهانگیزهایی است که دشمنان منطقه دنبال میکنند.
سخنگوی وزارت خارجه با بیان اینکه رژیم صهیونیستی تلاش میکند بین کشورهای منطقه و همسایه اختلاف ایجاد کند، اظهار داشت: هوش و درایت مسئولان منطقه جلوی این فتنهها را خواهد گرفت.
مهمانپرست ادامه داد: سفر احمدینژاد به آذربایجان زمینه همکاریهای دوجانبه را گستردهتر کرده و حجم مناسبات را بیشتر خواهد کرد.
به گزارش فارس، سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به این سؤال که در طرحی که از سوی ایران و سازمان ملل دنبال میشود، جایگاه بشار اسد چگونه پیشبینی شده؟ گفت: در مرحله اول باید اقدامات اساسی برای توقف درگیریها صورت گیرد و اینکه هر تحولی بخواهد در سوریه انجام شود باید با خواست و اراده ملت باشد و نه با تحمیل کشورهای مختلفی از بیرون یا درون منطقه.
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان افزود: بهترین کمکی که میتوانیم انجام دهیم، این است که زمینه مناسب را فراهم کنیم تا مردم در سوریه بتوانند انتخاب آزاد و مستقلی برای آینده کشورشان داشته باشند. اگر بخواهیم از بیرون از سوریه شرایطی را برای شروع این اصلاحات تحمیل کنیم، مشخصاً نشان میدهد در مسائل داخلی سوریه دخالت صورت میگیرد.
وی گفت: مشترکاتی که مورد توافق است این است که درگیریها متوقف و از ارسال سلاح جلوگیری شود. نباید انسانهای بیگناه کشته شوند و نباید شاهد مداخله کشورهای دیگر در سوریه باشیم.
مهمانپرست تأکید کرد: زمینه گفتوگوهای ملی بین نمایندگان مخالفان و دولت باید فراهم شود و در مذاکراتی که در کمیتهای که بین اینها تشکیل خواهد شد، میتوانند درباره مراحل انجام اصلاحات به توافق برسند که مشخصاً با زمانبندی مناسبی دنبال شود.
خبرنگاری با اشاره به انحلال پارلمان رژیم صهیونیستی نظر جمهوری اسلامی ایران را جویا شد که سخنگوی دستگاه دیپلماسی درا ین باره گفت: رژیم صهیونیستی آنقدر ارزش ندارد که وقت خود را برای آن تلف کنیم. این رژیم نامشروع چون مشروعیت و ریشه ندارد، بیش از این نیز نمیتوان از آن انتظار داشت.
وی ادامه داد: اهمیتی ندارد به افرادی بپردازیم که ماهیت جنگ طلبی و جنایتکاری دارند و دائما ملتها و کشورهای منطقه را تهدید میکنند و فقط برای حامیان خود هزینه ایجاد میکنند و به مشکل جدی برای سردمداران کشورهای غربی تبدیل شدهاند و خود آنها به فکر این هستند که برای این رژیم نامشروع فکر اساسی کنند.
خبرنگار دیگری هم با اشاره به اینکه شرکت بریتیش پترولیوم تولید و صدور نفت آذربایجان را متوقف کرده از مهمانپرست پرسید ایران چه کمکی در این زمینه میتواند به آذربایجان کند؟ که وی گفت: ما در روابطمان با همسایگان تلاش میکنیم از همه ظرفیتها استفاده کنیم. بارها نشان دادهایم که در شرایط سخت همسایگان همواره در کنار آنها بودهایم.
وی خاطرنشان کرد: نقش کشورهای بزرگ غربی در منطقه یا نقش مخربی برای ایجاد بیثباتی و ناامنی بوده یا حضورشان به منظور بهرهبرداری از منابع ملی کشورها به نفع آنها بوده و منافع کشورهای مختلف را زیر پا گذاشتهاند.
مهمانپرست افزود: ما در همه شرایط در کنار همسایگانمان هستیم و از همه ظرفیتها برای کمک به آنها و ایجاد ثبات و امنیت و توسعه بیشتر استفاده میکنیم.