به گزارش مشرق مهدی فرحی در مراسم افتتاحیه سومین نمایشگاه ملی توانمندیهای صنایع هوایی و فضایی ایران با بیان اینکه در بخش هوافضا به چهار حوزه هوایی، هوانوردی، فضایی و موشکی توجه ویژه داریم، افزود: صنعت هوافضای کشور سالانه بیش از50 هزار میلیارد تومان گردش مالی دارد و سالانه 500 نفر نیز در گرایشهای مختلف هوافضا فارغالتحصیل میشوند.
وی حمایتهای دولت و طرحهای تعریف شده در حوزه هوافضا را عاملی در تحرک بیشتر شرکتهای دانشبنیان فعال در عرصه هوافضا بیان کرد.
فرحی گفت: در سال 89 صد شرکت و پارسال 120 شرکت فناور در نمایشگاه ملی توانمندیهای صنایع هوایی و فضایی شرکت داشتند که امسال تعداد شرکتهای فناور بخش خصوصی، دولتی و دانشگاهی در این نمایشگاه به 186 شرکت رسید و کیفیت نمایشگاه نیز هم از نظر گسترش و ترویج و هم از نظر تجاریسازی و خصوصیسازی رو به رشد بوده است.
وی گسترش بازار هوافضا،آگاهی از توانمندیهای هوایی و فضایی و فرهنگسازی و آموزش عمومی هوافضا در سطح کشور را از اهداف برگزاری این نمایشگاه بیان کرد.
فرحی گفت: در مقایسه با سالهای قبل ، بخشهای بیشتری از نمایشگاه توانمندیهای صنایع هوایی و فضایی را به بخش خصوصی اختصاص داده ایم البته بخشهایی نیز به ارائه دستاوردهای دانشآموزی در عرصه هوافضا اختصاص داده شده است.
رئیس ستاد توسعه فناوری هوا فضا ادامه داد: در سه سال گذشته از 140 شرکت دانشبنیاد و نیز40 نشریه دانشگاهی فعال در عرصه هوافضا حمایت کردهایم البته تصویب سند جامع توسعه هوافضا که اخیرا محقق شد، گام بزرگی در عرصه حمایت از این صنعت است.
فرحی افزود: نگاه یکپارچه به حوزههای مختلف صنعت هوافضا، همافزایی بخش هوافضا و افزایش رشد و توسعه فنآوری در این حوزه از رویکرد سند جامع توسعه هوافضاست و در راهبردهای کلان آن بر حمایت از خصوصیسازی،توسعه و تسهیل زنجیره تامین قطعات،تسهیل فضای کسب و کار و حمایت هدفمند از فعالیتهای آموزش و پژوهشی تاسیس شده است.
رئیس ستاد توسعه فناوری هوافضا گفت: در عرصه هوافضای کشور 400 هزار نفر اشتغال دارند که اشتغال 100 هزار نفر از آنها مستقیم است.