کد خبر 161176
تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۳۹۱ - ۱۲:۲۰

بررسی ها از سود و زیان هفت ماه سهام 346 شرکت بورسی و فرابورسی نشان می دهد سهامداران 204 شرکت با بازدهی مثبت حداکثر 210 و 172 شرکت با زیان حداکثر 59 درصدی مواجه شده اند.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، بازار سهام 46 ساله ایران که متشکل از شرکت های بزرگ و کوچک بورسی و فرابورسی است در 7 ماه سال جاری نتوانسته به مانند سال 89 با رونق پایدار و قابل قبولی همراه شده و همه سهامداران را راضی کند، چرا که در نتیجه عوامل مختلف درون و برون سازمانی و عمدتا" پیش بینی نشده و دور از انتظار ،میانگین بازدهی آن (که از تفاوت ارقام اول و آخر دوره شاخص محاسبه می شود) به مانندسال گذشته همچنان فاصله زیادی با بازارهای رقیب حتی سپرده بانکی با بیش از 20 درصد سود دارد.

به این ترتیب در حالی میانگین سال گذشته بازدهی بورس حدود 9 درصد بود که درسال جاری و بعد از میانگین زیان حدود 14 درصدی تا نیمه اول مراد،به مدد اثر رشد دلار و به کف رسیدن بهای اکثر شرکت ها،متغیرهای اصلی معاملات مخصوصا"شاخص بورس با رکوردهای تازه 28 و 29 هزار واحدی به ثبت رسید،اما به رغم این رشد هنوز بسیاری از سهامداران حقیقی حتی حرفه ای ها نتوانسته اند زیان دوسال اخیر را جبران کرده و یا به سودآوری مناسبی برسند، چون اکثر این گروه به رغم بازدهی 100 و 70 و حتی 50 درصدی ارز، سکه و مسکن با زیان حداقل و حداکثر 10 تا 50 درصدی دست و پنجه نرم کرده اند.

*کاهش تعداد شرکت های منفی و افزایش مثبت ها

با این همه بررسی ها از 21 مرداد (زمان شروع حرکت صعودی قیمت سهام اکثر شرکت های بزرگ و بهبود وضعیت بازار و رشد شاخص) تا امروز نشان می دهد از تعداد سهام زیانده و منفی بورس و فرابورس و همچنین حداکثر درصد منفی شرکت ها کاسته و در عوض به تعداد شرکت های مثبت بازار اضافه شده است.

به طوریکه تحلیل های فارس از بازدهی سهام 381 شرکت بورسی و فرابورسی حاضر در تابلوی معاملات طی 7 ماه اخیر حکایت از آن دارد در برابر بازدهی مثبت حداکثر 210 درصدی 204 شرکت ،سهام 172 شرکت هم با زیان منفی 59 درصدی مواجه شده است، اما در سه ماه اخیر از تعداد شرکت های منفی و حداکثر درصد زیان آنها کاسته شده است،چرا که طی دوره 21 مرداد تا به امروز سهام 243 شرکت با سود حداکثر 163 درصدی و سهام 94 شرکت با زیان 34 درصدی به ثبت رسیده اند که نشان دهنده بهبود بازدهی سهام شرکت های بورسی و فرابورسی در سال جاری است اما هنوز رضایت خاطر عمده سهامداران فراهم نشده است.

*سود ده ترین سهام در 7 ماه اخیر

برپایه این گزارش،درحالی بازدهی سهام همه شرکت های بورسی و فرابورسی از محاسبه و تجمیع سه متغیر تفاوت قیمت سهم در هر دوره ،میزان سود تقسیمی در مجمع سالانه و افزایش سرمایه محاسبه می شود که از ابتدای سال به امروز ،دو شرکت پتروشیمی فارابی با 210 درصد و مگسال ( فعال در زمینه کشاورزی) به دلیل رشد قیمت هر سهم و افزایش سرمایه و تقسیم سود با 202 درصد بازدهی در صدر 381 شرکت بورسی و فرابورسی ایستاده اند.

شرکت های مارگاین، آلومینیوم ایران، پتروشیمی آبادان، پشم بافی توس، قند قزوین ،پتروشیمی های اصفهان و امیرکبیر هم با سوددهی سهام 171 تا 105 درصدی کارنامه بسیار موفق و قابل قبولی را در 7 ماه اخیر ارایه کرده اند.

سهام شرکت های صنعتی بهشهر،سیمان غرب، لاسیتک سهند، پالایشگاه بندرعباس، کالبر، ایران خودرو دیزل،پتروشیمی کرمانشاه، پالایشگاه شیراز،لاستیک بارز، فولادخوزستان، پتروشیمی شیراز و دو شرکت سیمانی داراب و غرب هم با سود 94 تا 52 درصدی توانسته اند سهامداران خود را راضی نگه دارند.

*زیان ده ترین سهام کدام شرکت ها بودند؟

برپایه این گزارش،در برابر این سهام سودده  و در میان 174 شرکتی که با زیان سهام همراه بوده اند، دو شرکت قند تربت جام و شیرین خراسان به دلیل افت بهای هر سهم از 760 به 311 تومان و 851 به 419 تومان، بیش از 59 و 51 درصد زیان دادند و در رتبه اول و دوم همه شرکت های منفی بورس و فرابورس قرار گرفتند.

شرکت فرابورسی آینده سازان بهشت پارس، سرمایه های گذاری ملت و سامان گستر اصفهان، داده پردازی، کاشی سعدی، پتروشیمی زنجان، کاشی تکسرام، گسترش تجارت و سرمایه ایرانیان،جوشکاب یزد، رهشاد سپاهان، ایرکا پارت صنعت و نفت پارس هم با زیان های 46 تا 31 درصدی سهام، موجب زیان هنگفتی برای سهامداران شدند.

*شرکت های بزرگ و نامدار چه دسته گلی به آب دادند؟

علاوه بر این وضعیت بازدهی سهام شرکت های نامدار و بزرگ بورس و فرابورس درحالی برای سرمایه گذاران اهمیت بالایی قرار دارد که به جز دو شرکت پالایشگاه بندر عباس و فولاد خوزستان با بازدهی مثبت 82 و 54 درصدی ، هیچ کدام از شرکت های بزرگ دیگر نتوانسته سهامداران خود را به سر منزل مقصود یعنی بازدهی حداقل 50 درصدی آن هم با در نظر گرفتن افزایش تورم و افت ارزش ریال برسانند و برخی هم با زیان همراه شده اند.

به این ترتیب بازدهی از اول سال تا به امروز سهام ذوب آهن 46 درصد، سرمایه گذاری امید 36 درصد، فولاد خراسان 34 درصد، پست بانک 33،پتروشیمی پردیس 29، ملی مس و گل گهر 28، نفت و گاز پارسیان 17، پتروشیمی مارون و پالایشگاه تبریز و گروه توسعه ملی (وبانک) هر کدام 16 درصد، بانک ملت ،فولاد مبارکه و کشتیرانی هر یک 15 درصد، بانک پارسیان 8، سرمایه گذاری ملی ایران 4، توسعه معادن روی ، مپنا و توسعه ملی هر کدام بیش از 3 درصد و بانک های صادرات و کارآفرین هم با حداقل سود یعنی 0.6 و 0.04 درصد بازدهی مثبت داشتند.

اما کار بزرگان بورس به اینجاها ختم نشد و با زیان دهی سهام سایر شرکت ها همراه شد. به این ترتیب سهام شرکت های پارس خودرو 19 درصد زیان ، مخابرات 15 ، بیمه دانا و بانک انصار 14، گروه بهمن 12 ، بانک پاسارگاد 11 درصد، همراه اول ، ایران خودرو و بانک اقتصاد نوین بین 7 تا 5 درصد، سرمایه گذاری سایپا، بانک تجارت، سرمایه گذاری غدیر، سایپا، بیمه آسیا، مپنا ، پالایشگاه اصفهان، سرمایه گذاری صنعت و معدن و بانک سینا هم با زیان سهام دو تا یک درصدی به ثبت رسیده اند.

جوابیه :

با سلام

احتراماً عطف به خبر منتشره از طریق آن سایت خبری مورخ 17/07/1391 با عنوان "سود و زیان بورس در 7 ماه اخیر" موارد زیر را جهت اطلاع‌رسانی به استحضار می رساند:

1. با در نظر گرفتن میزان سود خالص پیش بینی شده سال 1391 به مبلغ 10.154.490 میلیون ریال و درآمدهای پیش بینی شده سال مذکور به مبلغ 44.646.408 میلیون ریال ملاحظه می گردد که بانک پاسارگاد از لحاظ سودآوری و عایدی هر سهم در جایگاه والایی در بورس قرار دارد. ضمناً سود خالص بانک در سال 1390 این بانک، بالاترین رتبه را در مقایسه با سود خالص سایر بانک ها داشته است که بیانگر بیشترین درصد بهره وری از عوامل ایجاد درآمدها و بهترین تخصیص هزینه ها می باشد که در پیش بینی سود خالص سال 1391 نیز این امر مصداق دارد. لازم به ذکر است که بانک در پایان شش ماهه اول سال 1391 حدود 54 درصد از سود پیش بینی شده را پوشش داده است که این میزان پوشش سود در مقایسه با سایر بانک ها قابل تقدیر می باشد. ضمناً سود هر سهم طبق عملکرد شش ماهه حدود 200 ریال محاسبه گردیده است که پربازده بودن سهام بانک را نشان می دهد.

2. با در نظر گرفتن سود نقدی پرداخت شده مربوط به سال مالی 1390 و افزایش سرمایه انجام شده، ارزش سهام بانک پاسارگاد در تاریخ 18/07/1391 در مقایسه با ابتدای سال 1390 با توجه به روند منفی کل بازار سهام و کاهش شاخص بورس، عملکرد قابل توجیهی داشته است. سود تقسیمی (DPS) سال 1389 به ازای هر سهم 180 ریال و سود تقسیمی (DPS) سال 1390 به ازای هر سهم 230 ریال بوده است.

قیمت هر سهم بانک پاسارگاد در پایان سال 1389 مبلغ 2136 ریال به ازای هر سهم بوده است که با در نظر گرفتن 18 درصد افزایش سرمایه سال 1390 و همچنین پرداخت نقدی 130 ریال به ازای هر سهم بلافاصله بعد از برگزاری مجمع و همچنین افزایش سرمایه 10 درصدی آتی و با در نظر گرفتن قیمت هر سهم در تاریخ 18/07/1391 به مبلغ 1419 ریال، مجموع عایدات و ارزش یک سهم بانک طی دوره مذکور با توجه به روند بسیار منفی بازار سهام و کاهش شدید شاخص بورس بیانگر عملکرد مثبت و کمترین افت ارزش می باشد. به عبارتی با احتساب قیمت 1419 ریال و سود تقسیمی 130 ریال عایدی یک سهم معادل 1549 ریال می شود که با افزایش سرمایه ده درصدی بانک به 1704 ریال خواهد رسید.

3. بررسی معاملات سهام بانک پاسارگاد در بورس نشان دهنده سهم عمده این بانک از تعداد معاملات و حجم معاملات انجام شده می باشد به نحوی که بررسی دوره 25/05/1390 الی 18/07/1391 نشان دهنده سهم 28.6 درصدی بانک پاسارگاد از تعداد دفعات کل معاملات سهام بانک ها در بورس و همچنین سهم 34.1 درصدی حجم معاملات از کل معاملات سهام بانک ها در بورس و همچنین نشان دهنده سهم 29.2 درصدی ارزش معاملات سهام بانک پاسارگاد از کل ارزش معاملات سهام صنعت بانکداری در بورس می باشد. در تاریخ 18/07/1391 نسبت P/E بانک پاسارگاد 3.84 بوده که در شرایط فعلی بورس از نسبت خوبی برخوردار است.

توضیح این نکته ضروری است که هدف بانک ایجاد حداکثر ارزش برای سهامداران خود است به نحوی که مقایسه بازدهی سهام بانک پاسارگاد جهت سهامدارانی که در بلندمدت سهامدار این بانک بوده اند، نشان دهنده بازدهی بسیار بالا می باشد و مقاطع تاریخی کوتاه مدت و برش مقطعی از زمان که بازار سهام در منفی ترین وضعیت خود بوده است نمی تواند نشان دهنده بازدهی واقعی سهام بانک پاسارگاد باشد. همچنین لازم به ذکر است عمدتاً سود صنعت بانکداری در نیمه دوم سال بیشتر از نیمه اول محقق می گردد و نباید صرفاً نیمه اول سال ملاک مقایسه، تحلیل و ارزیابی باشد.

روابط عمومی بانک پاسارگاد

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس