به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، دكتر ذبيحي در مراسم راهاندازي همزمان نيروگاههاي خورشيدي در 17 دانشگاه و مركز پژوهشي كشور كه صبح امروز با حضور معاون علمي و فناوري رييس جمهور در پرديس دانشكدههاي فني دانشگاه تهران برگزار شد، اظهار كرد: با توجه به كاهش انرژيهاي فسيلي و افزايش آلايندههاي محيط زيست، نيازمند استفاده از انرژيهاي نو و تجديد پذير در كشور هستيم.
وي افزود: وزارت نيرو به عنوان متولي اصلي تامين انرژي مورد نياز كشور از دو دهه پيش، فعاليتهاي خود را در اين زمينه آغاز كرده است؛ اما رسيدن به شرايط مطلوب در استفاده از انرژيهاي تجديدپذير به جاي انرژيهاي فسيلي نيازمند همكاري ساير بخشها است.
قائم مقام وزير نيرو تصريح كرد: با توجه به ضرورت پايداري سيستم برق در كشور و مزيت انرژيهاي تجديدپذير در به كارگيري پراكنده و منطقهيي، استفاده از انرژيهاي نو بسيار براي كشور مفيد خواهد بود.
ذبيحي خاطرنشان كرد: متوسط روزهاي آفتابي كشور 300 روز است كه شش برابر كشورهاي اروپايي است؛ بنابراين بايد از اين ظرفيت خدادادي بيشترين استفاده را كرد چرا كه كشورهاي اروپايي درصدد استفاده از انرژي خورشيد از صحراهاي آفريقا براي تامين برق مورد نياز خود هستند.
در ادامه، دكتر توفيق، رييس كانون هماهنگي صنعت سلولهاي خورشيدي با بيان اين كه در حال حاضر 61 كانون هماهنگي دانش و صنعت در كشور فعال هستند، گفت: در اين كانونها ارتباط بين محقق و صنعتگر به عنوان دو عامل اصلي دانشگاه و صنعت برقرار ميشود. اين در حالي است كه در گذشته ادارههاي ارتباط دانشگاه و صنعت يا صنعت با دانشگاه به دنبال ارتباط بين دو وزارتخانه جهت تعامل بيشتر با يكديگر بوده است.
وي با بيان اين كه در حال حاضر 78 درصد انرژي مورد نياز دنيا از سوختهاي فسيلي تامين ميشود، گفت: 19 درصد انرژي مورد نياز هم از انرژيهاي تجديدپذير و 2.8 درصد ديگر از انرژي هستهيي تامين ميشود.
رييس پژوهشگاه مواد و انرژي در خصوص مزاياي انرژي خورشيدي نسبت به ساير انرژيهاي موجود در دنيا، خاطرنشان كرد: چنانچه سه روز تابش خورشيد در كل دنيا را بتوان جذب كرد معادل كل سوختهاي موجود در درون زمين است، همچنين پيشبيني ميشود اگر 40 روز انرژي خورشيد جذب و مصرف شود معادل مصرف يك قرن كل دنيا خواهد بود.
همچنين دكتر فرهنگي، مجري نيروگاه خورشيدي دانشگاه تهران با بيان اين كه ذخاير نفتي، انرژي مورد نياز 30 تا 40 سال آينده بشر را تامين خواهند كرد، گفت: از سوي ديگر ذخاير نفتي كه با فناوري پيشرفته و گران قابل دستيابي خواهند بود، مصرف يك نسل ديگر از بشر را تامين خواهند كرد كه اين ذخاير به طور عمده در قاره آمريكا قرار دارند؛ بنابراين ضرورت استفاده از انرژيهاي تجديدپذير نسبت به گذشته احساس ميشود.
وي در خصوص اهداف اجراي اين پروژه گفت: به دست آوردن شاخصهاي عملكردي براي نيروگاههاي خورشيدي شهر تهران، توليد دادههاي واقعي براي تحليلهاي اقتصادي و ايجاد ايستگاه آزمايشگاه براي پژوهش در زمينه انرژي خورشيدي از جمله اهداف راهاندازي نيروگاه خورشيدي در دانشگاه تهران است.
وي افزود: در اين راستا تا كنون مركز جمعآوري دادههاي هواشناسي براي تعيين ميزان تابش خورشيد و مركز نمايش و ثبت دادههاي نيروگاه 20 كيلو وات فتو ولتائيك دانشگاه تهران ايجاد شده است.
قائممقام وزير نيرو با اشاره به اين كه متوسط روزهاي آفتابي كشور 300 روز است بر ضرورت استفاده از انرژيهاي تجديدپذير به جاي انرژيهاي فسيلي تاكيد كرد.