وی یکی از جرائم شایع در محیط مجازی را کلاهبرداری از طریق ایمیل عنوان کرد و اظهار داشت: کارگاههای آموزشی در این زمینه در ششمین نمایشگاه رسانههای دیجیتال برگزار میشود تا بازدیدکنندگان روشهای پیشگیری از وقوع جرم را بیاموزند.
این مقام انتظامی گفت: محفوظ نگه داشتن آدرس ایمیل، کنترل ایمیلهای ارسالی از نظر صحت و اصالت و همچنینی کنترل IP های اشخاص فرستنده باید به کاربران آموزش داده شود تا در معرض تهدید قرار نگیرند.
نیک نفس ادامه داد: اغلب کلاهبرداریها از سوی بزهکاران فضای مجازی از طریق مهندسی اجتماعی و سوء استفاده از تمایل طبیعی افراد به اعتماد صورت میگیرد که از این طریق میتوانند با دسترسی به اطلاعات به اهداف مجرمانه خود دست یابند.
سرپرست معاونت تشخیص و پیشگیری پلیس فتا، ارسال لینکهای فیشینگ، فریب از طریق پیشنهاد شغل، ارائه پیشنهادات اغوا کننده برای انتقال وجه در مقابل به دست آوردن مبلغی هنگفت و فریب افراد مبنی بر برنده شدن در قرعه کشی از جمله روشهایی است که به صورت هدفمند و با انتخاب شخص قربانی و یا به صورت انبوه برای قربانیان ارسال میشود که اگر تعداد کمی از افراد نیز به این ایمیلها اعتماد کنند حجم وسیعی از افراد مورد سواستفاده و بزه قرار میگیرند.