* کار ما یک فیلم جنگی محسوب میشد
مهدویان در ادامه اظهار داشت: به جهت اینکه اتفاقات این فیلم در دورههای تاریخی دهههای 30، 40 و 50 میافتد، ما دردسرهای یک فیلم تاریخی را داشتیم؛ در عین حال یک فیلم جنگی نیز محسوب میشد و 5 تا 6 سکانس بسیار سنگین جنگی در آن وجود داشت. در چنین شرایطی ما حدود 250 دقیقه فیلم بازسازی را با فیلمبرداری به صورت 16 میلیمتری تولید کردیم.
* مستند شهید باقری به اندازه 3 فیلم سینمایی وقت گرفت
این کارگردان ادامه داد: در حقیقت این مستند به اندازه 3 فیلم سینمایی جدی و سخت از ما وقت و انرژی گرفت، البته عکسالعملهای مخاطبان تا آنجا که بنده دیدم خوب بوده و آنها این درام مستند را باور کردند.
* برای صداها تصویر ساختیم
مهدویان در ادامه توضیحات خود گفت: در قسمتهای بعدی هر چقدر جلوتر برویم، جزئیات بیشتری از کار معلوم میشود. به عنوان مثال یکی از کارهای جالبی که در این فیلم انجام دادیم، استفاده از صوتهای واقعی جنگ بود. مثلا از صدای واقعی شهید باقری و دیگر افراد استفاده کردیم و بازسازی نمایشی انجام دادیم. کاری، عکس دوبله یعنی برای صداها تصویر ساختیم.
* برای انتخاب 20 کاراکتر فیلم مشکل داشتیم
وی در پایان گفت: ما برای انتخاب 20 کاراکتر فیلم بسیار مشکل داشتیم؛ چرا که باید برای پیدا کردن بازیگر برای افراد سرشناس، کسانی که شهید شدند یا حتی کسانی که با آنها مصاحبه کرده بودیم، کسانی را انتخاب میکردیم که شباهت ظاهری زیادی به اصل کاراکترهای مورد نظر داشته باشند و این کار را مشکل میکرد.
مجموعه مستند «آخرین روزهای زمستان» با محوریت زندگی شهید باقری، به نویسندگی و کارگردانی محمدحسین مهدویان و تهیهکنندگی حبیبالله والینژاد از هفتم مهرماه روی آنتن سیما رفته است.
این مجموعه جمعهها ساعت 20 و تکرار آن روز سهشنبه ساعت 23 از شبکه یک سیما پخش میشود.
در این اثر، محسن رضایی، سردار رحیم صفوی، سرلشگر رشید، سرلشگر محمد باقری و دیگر اشخاص درباره بخشهای مهمی از زندگی و شخصیت شهید باقری در کنار اعضایی از خانواده وی سخن گفتهاند.