کد خبر 159868
تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۳۹۱ - ۱۳:۴۱

فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان این که ناوشکن جماران با شماره بدنه ˈ 76ˈ در جهان به ثبت رسیده است، گفت: هرچند ناوشکن‌هایی درکلاس جماران در دست ساخت است اما به هر کجای دنیا سفر کرده و به منابع بین‌المللی مراجعه کنید و ناوشکنی با این شماره مشاهده کنید، متوجه می‌شوید که ناو جماران است.

به گزارش مشرق به نقل از ایرنا، امیر حبیب‌الله سیاریˈ به برنامه‌های آینده این نیرو اشاره کرد و اظهارداشت: نیروی دریایی ارتش برنامه‌های خود را بر اساس زمانبندی تعیین شده دنبال می‌کند و حتی برنامه‌های دو سال آینده و بعد از آن را نیز پیش بینی کرده است که در زمان خود دستاوردهای جدید اطلاع رسانی می شود.

وی خاطرنشان کرد: نیروی دریایی ارتش ساخت ناوهای موشک انداز کلاس پیکان و کمان، ناوشکن کلاس جماران، زیردریایی‌های سبک و متوسط را بر اساس نیازهای خود در دست اقدام دارد که در ساخت آنها همگام با پیشرفت‌های نوین روز جلو می‌رویم.

پیشرفت نیروی دریایی ارتش در ساخت حوضچه‌های شناورها

فرمانده نیروی دریایی ارتش همچنین با تاکید بر پیشرفت این نیرو ارتش در ساخت حوضچه‌های شناورها گفت: کارخانه های نیروی دریایی ارتش یا همان ˈزادگاه ناوشکن جمارانˈ، محلی برای تعمیر و نگهداری ناوهای نیروی دریایی ارتش است که پیش از انقلاب اسلامی تحت کنترل مدیریتی بیگانگان بود.

امیردریادار سیاری افزود: پس از پیروزی انقلاب اسلامی موفق شدیم با استفاده از تاسیسات و کارگاه‌های موجود در این کارخانه ها، تمامی تعمیرات، نوسازی و نگهداری شناورها را بدون نیاز به مستشاران خارجی با موفقیت انجام دهیم و ناوشکن جماران نیز در این مکان ساخته شد.

وی تصریح کرد: ساخت و سازها و تعمیر و نگهداری‌ ناوهای جنگی ازجمله در حوزه خشکی، اسکله‌ها، سرسره‌ها و انواع و اقسام جرثقیل‌های پیشرفته‌ به دست متخصصان متعهد ایرانی انجام می‌شود.

مهندسین فنی در نیروی دریایی ارتش نقش بسیار مهمی دارند

فرمانده نیروی دریایی ارتش در ادامه نقش مهندسان را در نیروی دریایی بسیار حائز اهمیت دانست و یادآورشد: نیروی دریایی ارتش مهندسان فعالی در بخش‌های مختلف از جمله عمران و تاسیسات دارد که در زمینه طراحی، ساخت و نگهداری سازه‌های دریایی، اسکله، موج شکن و ساختمان‌های مورد نیاز نیرو فعالیت می‌کنند.

امیردریادار سیاری ادامه داد: مهندسان برق ومکانیک نیروی دریایی ارتش نیز در زمینه تعمیر، نگهداری و نوسازی ناوها و زیردریایی‌ها و وسایل پروازی این نیرو نقش بسیار تاثیرگذاری دارند.

وی خاطرنشان کرد: بخش بزرگی از کارکنان نیروی دریایی را مهندسان تشکیل می‌دهند که آنها همواره با علم و دانش خود موجب شده‌اند سطح تعمیر، نگهداری و نوسازی در این نیرو ارتقا یابد.

فرمانده نیروی دریایی ارتش یادآور شد: امروز به لطف خداوند همه مهندسان شاغل در نیروی دریایی ارتش که از دانشگاه علوم و فنون دریایی امام خمینی (ره) دانش آموخته و فارغ التحصیل می‌شوند، جماران‌ها را می‌سازند و تعمیر و نگهداری شناورهای سطحی، زیرسطحی و پروازی ما را در سطح بالایی انجام می‌دهند.

امیردریادار سیاری تاکید کرد که با همت و تلاش این مهندسان و متخصصان متعهد ایرانی، ناوهای این نیرو آماده و عازم ماموریت در آب‌های آزاد و بین‌المللی می‌شوند و ماموریت برخی ناوگروه‌های ما بیش از سه تا چهار ماه در بدترین شرایط آب و هوایی در اقیانوس هند با موفقیت انجام می‌شود.

ناوشکن ولایت، پیشرفته تر از جماران به ناوگان نیروی دریایی می پیوند

فرمانده نیروی دریایی ارتش با اشاره به توانمندی‌های متخصصان ایرانی درطراحی، ساخت، تعمیر و نگهداری‌انواع شناورهای سطحی و زیرسطحی،اظهارداشت:ناوشکن پیشرفته ولایت در سال جاری عملیاتی می شود.

امیردریادار سیاری افزود: این ناوشکن پیشرفته تر و مجهزتر از جماران که به عنوان ˈ ولایتˈ یاد می‌شود امیدواریم در سال جاری عملیاتی شود.

وی تصریح کرد: در زمان الحاق این ناوشکن به طور یقین اطلاع رسانی لازم در این زمینه به طور رسمی اعلام می‌شود.

وی همچنین گفت: هنگامی که از خارج ناوشکن‌ها به آنها نگاه می‌شود شاید به طور ظاهری تصور شود آنها همانند هم هستند، اما نیروی دریایی ارتش در نظر دارد از این به بعد ظاهر شناورهای طراحی و ساخته شده در این نیرو را نیز در مقایسه با ناوها و ناوشکن‌های گذشته، متفاوت‌تر کند.

فرمانده نیروی دریایی ارتش توضیح داد: این نیرو دارای ناوشکن‌هایی است که شکل آنها همانند همان 30 سال قبل است اما تجهیزات آنها کاملا تغییر کرده و به فناوری نوین و به روز مجهز شده اند.

امیردریادار سیاری افزود: نیروی دریایی ارتش در بهینه سازی و افزایش کارایی تجهیزات نیرو، این مسایل را رعایت کرده و اگر امروز به ناوشکن‌های سبلان، الوند یا البرز بنگریم، مشاهده می‌کنیم که شکل آنها همانند 25 یا 30 سال گذشته است اما تجهیزات نصب شده بر روی آن تغییر کرده است.

وی خاطرنشان کرد: تغییرات انجام شده در این ناوها یا ناوشکن‌ها عمدتا در بخش‌های راداری، سامانه‌های ارتباطی، جنگ افزارها، تسلیحات و امکانات تشخیصی، شنود و سامانه رانشی آنها است.

 جماران با شماره بدنه ˈ76ˈ در جهان به ثبت رسیده است

امیردریادار سیاری با بیان این که ناوشکن جماران با شماره بدنه ˈ 76ˈ در جهان به ثبت رسیده است، گفت: هرچند ناوشکن‌هایی درکلاس جماران در دست ساخت است اما به هر کجای دنیا سفر کرده و به منابع بین‌المللی مراجعه کنید و ناوشکنی با این شماره مشاهده کنید، متوجه می‌شوید که ناو جماران است.

وی با بیان این‌ که در کتاب‌ها و نشریات بین‌المللی نیز این شماره به نام ناوشکن جماران به ثبت رسیده است، اظهارامیدواری کرد که شماره‌های بعدی‌ این ناوشکن نیز تا پایان امسال یا اوایل سال آینده (1392) به یگان نیروی دریایی ارتش ملحق شود.

امیردریادار سیاری یادآور شد: ناوشکن بومیˈجمارانˈ که به دست توانمند متخصصان ایرانی ساخته شده، در سال 1388 به یگان نیروی دریایی ارتش ملحق شد و امروز با گذشت چند سال از الحاق آن، برخی تجهیزاتش متناسب با تحولات و فناوری‌های روز، بهینه شده و از تجهیزات پیشرفته در آن بهره گرفته شده است.

دامنه فعالیت نیروی دریایی ارتش فراتر از مرزهای ایران است

فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان این که نیروی دریایی ارتش باید با نگاه گسترده تری به موضوع تهدیدات بنگرد، خاطرنشان کرد: این موضوع به دلیل آن است که دامنه ماموریت نیروی دریایی ارتش فراتر از مرزهای ایران و یک عرصه بین‌المللی است ولی دامنه فعالیت سایر نیروها، داخلی است.

امیردریادار سیاری افزود: وقتی ناوگان ‌ایران 50 کیلومتر از مرزهای ساحلی دور ‌شود وارد آب های بین‌المللی می‌شود و وقتی در این منطقه حضور یافت باید متناسب با کشورهای دنیا حرف برای گفتن داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: اگر نیروی دریایی درجا بزند و به آنچه که امروز دارد اکتفا کند، دیگر قابلیت حضور در صحنه بین‌المللی را نخواهد داشت و به همین علت نیز نگاه نیروی دریایی باید فراتر از مرزهای داخلی باشد.

فرمانده نیروی دریایی ارتش افزود: این موضوع به طور خاص مورد توجه فرمانده معظم کل قوا قرار گرفته که می‌فرمایند ˈ نیروی دریایی در بسیاری از کشورهای دنیا از جمله کشورما ، یک نیروی راهبردی است و باید به چشم یک نیروی راهبردی به آن نگریسته شودˈ.

وی با تاکید بر این که قطعا نگاه نیروی دریایی‌ ارتش باید بسیار گسترده تر و فراتر از کشورهای دیگر باشد، گفت: عرصه ماموریت و نگاهی که امروز به نیروی دریایی وجود دارد راهبردی است و چگونگی تامین نیازمندی‌های کشور در شمال اقیانوس هند، نیازمند توانمندی‌های خاص خود است.

نیروی دریایی برای حضور راهبردی در دریاها برنامه دارد

فرمانده نیروی دریایی ارتش همچنین با تاکید بر ‌این که ‌این نیرو برای حضور گسترده، همانند همه سازمان‌های کشور برنامه پنج ساله، افق 1404 و حتی پس از افق 1404 نیز برنامه دارد، ادامه داد: برنامه نیروی دریایی ارتش بسیار گسترده است و منطبق با روز جلو می‌رود.

امیردریادار سیاری یادآور شد: نیروی دریایی در این مسیر با پیشرفت‌های بسیار خوبی داشته است و حتی جلوتر از برنامه‌های پیش بینی شده است.

وی افزود: قدرت، خلاقیت، ابتکار و تفکر مسوولان کشور باعث شده است که ما جلوتر از آن چیزی که فکر می‌کردیم، باشیم.

 اعزام زیردریایی یونس به دریای سرخ برای نشان دادن توانمندی ایران

فرمانده نیروی دریایی ارتش در ادامه به اعزام زیردریایی ˈ یونسˈ به دریای سرخ اشاره کرد و گفت: این اقدام با هدف نشان دادن توانمندی‌های نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران بود.

امیردریادار سیاری خاطرنشان کرد: زیردریایی‌های نیروی دریایی ارتش نیز همانند ناوهای جنگی ما در عرصه منطقه ماموریت دارند و کار خود را انجام می‌دهند اما اگر قرار شود که همانند یونس به ماموریتی اعزام شوند که تبلیغاتی انجام شود و توانمندی این نیرو را نشان دهیم حتما آن را اعلام می کنیم.

وی تاکید کرد: هم اینک نیز زیرسطحی های نیروی دریایی ارتش همانند سایر شناورهای سطحی در محل ماموریت خود فعالیت می کند اما در قالب ناوگروه هنوز به ماموریت برون مرزی اعزام نشده اند.

فرمانده نیروی دریایی ارتش یادآورشد: ناوگروه‌ نیروی دریایی ارتش هم اینک در خلیج عدن در حال ماموریت و تامین امنیت شناورهای تجاری و نفتکش ایران در خطوط مواصلاتی دریایی است.

امیردریادار سیاری اظهار داشت: ناوگروه‌ ایران در مقابله با دزدان دریایی نیازی به وجود زیرسطحی نمی‌بیند.

 نیروی دریایی ارتش به مقابله با دزدان دریایی ادامه می‌دهد

وی با بیان این که این نیرو برای تامین امنیت خطوط مواصلاتی شناورهای تجاری و نفتکش ایران به مقابله با دزدان دریایی ادامه می دهد، افزود: در این راستا از ابتدای امسال تاکنون سومین ناوگروه نیروی دریایی خود را به آب های آزاد و بین‌المللی اعزام کرده‌ایم.

فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان این که در فصل تابستان به دلیل شرایط بد جوی، دریا متلاطم است و دریانوردی بسختی انجام می شود، گفت: به همین دلیل تعداد حملات دزدان دریایی کم می‌شود اما برخوردهایی بین ناوگروه ایران با دزدان دریایی از ابتدای سال تاکنون داشتیم که از جمله می توان به دو حمله دزدان دریایی به دو کشتی تجاری ایران اشاره کرد.

دزدان دریایی از سوی برخی کشورها حمایت می شوند

فرمانده نیروی دریایی ارتش همچنین گفت: دزدان دریایی درجریان دو دزدی دریایی با 20 و 30 فروند قایق تندرو به شناورهای ایرانی حمله کردند، دزدی با این تعداد قایق‌ تندرو نشان دهنده آن است که دزدان دریایی از سوی برخی کشورها که به دنبال توجیه حضور خود در منطقه هستند، حمایت می شوند.

امیردریادار سیاری افزود: برخی کشورها که به دنبال توجیه حضور خود در منطقه هستند به دنبال ایجاد یک ناامنی کنترل شده‌‌ای در این منطقه هستند چرا که اگر قرار باشد سایر کشورها همانند جمهوری اسلامی ایران در منطقه حضورداشته باشند و با تروریسم مبارزه کنند، نباید دزدی دریایی را در منطقه شاهد باشیم.

وی خاطرنشان کرد: حمایت از دزدان دریایی به سود کشورهایی ‌است که می‌خواهند در این منطقه حضور داشته باشند و برای حضور دلیل می‌خواهند و دلیل آن را وجود این ناامنی‌ها عنوان می‌کنند.

 ادامه اعزام ناوگروه‌های به آب‌های آزاد ادامه می یابد

فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان این که از سال 87 اعزام ناوگروه ها شروع شده است، افزود: اعزام ناوگروه‌های ما به آب های آزاد بین المللی برای همیشه ادامه خواهد یافت و به دزدی دریایی ارتباطی ندارد.

امیردریادار سیاری تاکید کرد: دزدی دریایی یکی از ماموریت های جانبی است که بر عهده ناوگروه‌های نیروی دریایی ارتش واگذار می شود ولی حضور در دریاهای آزاد برای نشان دادن اقتدار کشور و به اهتزاز درآوردن پرچم مقدس جمهوری اسلامی ایران در آب های آزاد و بین‌المللی در بین کشورهای دنیا است.

وی افزود: نیروی دریایی ارتش در راستای تامین منافع جمهوری اسلامی ایران ازجمله مقابله با دزدی دریایی، هرجا لازم باشد ناوگروه های خود را اعزام می کند و امیدوار است که روز به روز هم جلوتر حضور داشته باشند چراکه تدبیر رهبرمعظم انقلاب آن است که دریاهای آزاد متعلق به همه کشورها است.

فرمانده نیروی دریایی ارتش به این بخش ازبیانات فرمانده معظم کل قوا اشاره کرد که ˈدریا برای هر کشوری یک فرصت بزرگ برای پیشرفت منافع و حفظ منافع ملی است، فواید دریا برای یک کشور و ملت فواید راهبردی است، فواید بزرگ و کلان استˈ.

امیردریادار سیاری خاطرنشان کرد: نیروی دریایی ارتش ایران اهل حضور است و بخش اعظم پیشرفت همه کشورهای دنیا مربوط به دریا است و ما به دنبال توسعه دریا محور کشور هستیم.

وی یادآور شد: ناوگروه‌های نیروی دریایی ارتش تا هرکجا که آب های آزاد وسعت دارد، حضور خواهد یافت و امیدوار هستیم بنابر نیاز ما در هر کجای دنیا که اسم آن دریای آزاد است حضور داشته باشیم و این حضور نیز بنابر نیاز خواهد بود.

شناورهای نیروی دریایی ارتش نیازی به تسلیحات خارجی ندارد

فرمانده نیروی دریایی ارتش همچنین یادآور شد: این نیرو در زمینه تولید انواع موشک‌های مورد نیاز خود از جمله موشک‌های ˈسطح به سطح ˈ و ˈ سطح به هوا ˈ نیازی به خارج ندارد.

امیردریادار سیاری افزود: با توجه به این که فناوری ها هر روز پیشرفته تر از گذشته می شوند نیروی دریایی ارتش نیز منطبق با فناوری نوین باید تجهیزات مورد نیاز خود اعم از موشک‌ها و اژدرها را بهبود بخشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس