به گزارش مشرق به نقل از روابط عمومی دیوان عدالت اداری حجتالاسلام محمدجعفر منتظری در جلسه هیئت عمومی اظهار داشت: کسی که در لباس رئیسجمهور نظام اسلامی سخنی میگوید، باید بسیار مراقب باشد، چرا که او نماینده نظامی است که امام راحل، بنیانگذار و رهبری معظم انقلاب، هدایتکننده و سکاندار آن است.
وی با اشاره به پاسخ احمدینژاد به سوال خبرنگار روزنامه نیویورک تایمز و اظهار تمایلش برای گفتوگو با آمریکا افزود: ابراز تمایل رئیس جمهور کشورمان برای گفتوگو و مذاکره با آمریکا مایه تاسف و نگرانی برای ماست که اینگونه سرفراز در مقابله با امریکا ایستادگی کردهایم.
رئیس دیوان عدالت اداری اضافه کرد: اولاً به موجب قانون اساسی تعیین سیاستهای کلی نظام به عهده رهبری است و ایشان در تعیین این سیاستها آنجایی که لازم باشد از مردم در قالب مجلس شورای اسلامی، مجمع تشخیص مصلحت نظام یا مشاورانشان مشورت میگیرند.
منتظری ادامه داد: رهبری معظم انقلاب با استدلالهای قوی و منطقی همانند سلف صالحش امام بزرگوار که در مقابل آمریکا خروشیدند، در این ارتباط مسایل را به طور روشن تبیین فرمودهاند.
وی در ارتباط با واکنش آمریکائیها در مواجهه با این اظهار نظر رئیسجمهور نیز گفت: البته آنها نیز شاید از این جهت که میدانند بحث گفتوگو با امریکا از اختیارات رئیس جمهور نیست و او به موجب قانون اساسی نمیتواند چنین سیاستی را تعیین کند، نسبت به این اظهارات بیاعتنایی کردند، اما تأسف ما از این است که طرح این موضوع در صورت ضرورت باید با تمهید مقدماتی با نظر رهبری و مسئولان عالی کشور انجام میشد تا با این بیاعتنایی که موجب نوعی سرشکستگی است، مواجه نمیشد.
منتظری در ادامه نسبت به بخش دیگری از اظهارات رئیس جمهور واکنش نشان داد و با انتقاد از سخن وی درباره حرکت زشت دنیای غرب نسبت به حریم رسول الله(ص)، اظهار داشت: رئیس جمهور در مصاحبه خود با پایگاه خبری المانیتور گفته است، «من اعتقاد ندارم که دولت آمریکا پشت این کردار زشت و توهینآمیز بوده است»! آیا چنین سخنی، زاویه گرفتن با آنچه که رهبری معظم فرموده اند، نیست؟ مقام معظم رهبری بعد از این حادثه دلخراش در جملهای منطقی، عاقلانه و حکیمانه فرمودند که «اولین متهم این قضیه اسرائیل و آمریکاست». البته ایشان صراحتا نفرمودند که آمریکا و اسرائیل این حرکت را انجام دادند. بعد از این جریان قرائن و دلایلی را ملاحظه کردیم مبنی بر اینکه آمریکا بسترساز این جریان و راضی به این عمل بوده است.
رئیس دیوان عدالت اداری در ادامه این سوال را مطرح کرد که چگونه است، رئیس جمهور آمریکا در مجمعی که بسیاری از کشورهای اسلامی نیز در آن حضور داشته و عضو آن مجمع هستند، راضی نمیشود، جملهای دال بر محکومیت این اقدام بیان کند و در عین حال طلبکارانه میگوید کشورهای اسلامی باید جلو حرکتهای ضدآمریکایی را بگیرند؟
وی ادامه داد: آیا حق نبود که رئیس جمهور آمریکا در کنار این جمله در محکومیت این اقدام نیز سخنی میگفت و توهین به مقدسات به یک میلیارد و نیم مسلمان را محکوم میکرد؟ آیا نگفتن این جمله دلالت نمیکند بر اینکه حداقل آمریکا راضی به این عمل و بسترساز آن بوده است؟ آیا در ادامه این کشور نمیتوانست این فیلم موهن را از شبکه اینترنت بردارد؟ حال آنکه همچنان با کمال وقاحت و بیشرمی میگویند که این مغایر با آزادی بیان است! همه عالم میدانند که این حرفها دروغ و برخواسته از حقد و کینهای است که آنها نسبت به اسلام و مسلمانان دارند.
منتظری در ادامه گفت: چطور قبل از اینکه انقلاب اسلامی به ثمر بنشیند، بیداری اسلامی بخشی از دنیای اسلام را بگیرد و حکام سرسپرده آمریکایی را سرنگون کند، چنین تقابلهایی را با اسلام و مسلمین نداشتند اما امروز شاهدیم که آمریکا، فرانسه و اسرائیل هر یک به نوعی تحرکاتی را انجام میدهند.
وی گفت: آنچه که اینان از آن وحشت و واهمه دارند، اسلام و بیداری اسلامی است. البته همانطور که امام سجاد(ع) فرمودند، «خدایی را شکر که دشمنان ما را از حمقاء قرار داد»، چرا اگر حماقت اینان نبود، چنین کاری نمیکردند. همین اقدام آنان موجب بیداری بیشتر مسلمانان شد و مسلمانان بهتر و بیشتر از گذشته دشمنان خود را شناختند.
رئیس دیوان عدالت اداری در ادامه هجوم به سفارتخانههای آمریکا، آتش زدن پرچم آن کشور و زیر پا قرار دادن آن توسط توده مسلمانان را نشانه دشمنشناسی آنان دانست و اضافه کرد: متأسفانه در حالی که آنان میدانند که محور این دشمنی آمریکاست، رئیس جمهور ما میگوید که من اعتقاد ندارم دولت آمریکا پشت این حرکت زشت و توهینآمیز بوده است!
وی در ادامه اظهار امیدواری کرد که خداوند به ما بصیرتی عنایت فرماید که اینها را درک کنیم و حتی اگر سیاست و مصلحت اقتضا میکند سخنی بگوییم، مراقب باشیم که این سخن برای عدهای از مسلمانان دردآور نباشد.
منتظری در پایان با اشاره به حدیثی از امام صادق(ع) به نقل از کتاب اصول کافی در این ارتباط گفت: امام صادق(ع) فرمودند، «کسی که عامل ظلم است و کسانی که به او در ستمش کمک میکنند و همچنین کسانی که راضی به آن هستند، همه آنها در این ظلم سهیم و شریکند».