به گزارش مشرق به نقل از مهر، محسن کاظمینی در نشست سازمان بسیج شهرداری تهران که به مناسبت گرامیداشت هفته دفاع مقدس در فرهنگسرای اندیشه برگزار شد با بیان اینکه دوران دفاع مقدس از 31 شهریور 59 آغاز می شود و تا زمان پذیرفتن قطعنامه ادامه دارد، گفت: این دوران به چند مقطع تقسیم می شود. اولین مقطع اینکه صدام با 12 لشگر و 5 یگان مستقل؛ حمله سراسری را از محورهای مختلف به خصوص جنوب و در محورهای شلمچه، زید، طلاییه، فکه، عین خوش، و قسمتهای بالای مهران و سومار تا کردستان آغاز کرد و پیش بینی کرده بود که ظرف چند روز خوزستان را فتح می کند و هفته بعد در دروازه تهران حاضر می شود و نظام اسلامی را ساقط می کند و کشور را به تصرف خود در می آورد.
فرمانده سپاه حضرت محمد رسول الله(ص) گفت: اما این طور نشد و تاریخ نشان داد که مقاومت 35 روزه شهید جهان آرا و دوستانش، صدامیان را در همه جبهه ها متوقف کرد. اگر مقاومت جهان آرا نبود حداقل جلگه خوزستان در تصرف دشمن قرار می گرفت و خوزستان که 19 شهر دارد در کنترل صدام می رفت، اما دیدیم که آبادان یک سال در محاصره عراق بود اما هرگز نتوانستند آبادان را اشغال کنند.
وی افزود: بنا بر این اولین درس انقلاب اسلامی را جهان آرا و دوستانش به جهانیان دادند که با مقاومت می توان افتخار آفرید و تاریخ این افتخار آفرینی را ثبت کرد.
کاظمینی مقطع دوم دفاع مقدس را تا زمان ترک بنی صدر و برکناری وی دانست و گفت: بنی صدر در خرداد سال 60 از کشور فرار کرد اما تا شهریور سال 60 هیچ عملیاتی علیه تهاجم عراق و برای رهایی شهرهای اشغال شده صورت نگرفت تا آنکه در 5 مهر ماه سال 60 عملیات ثامن الائمه برای شکستن حصر آبادان اجرا شد و به دنبال آن عملیات طریق القدس برای آزادی بستان ، عملیات فتح المبین که منطقه 2500 کیلومتری شوش و دشت عباس را آزاد کرد، عملیات بیت المقدس با وسعت 5 هزار کیلومتر که خرمشهر و جاده خرمشهر به اهواز را آزاد کرد و تا مرزهای اصلی کشورمان پیش رفتیم. یعنی حدود 8 ماه طول کشید تا دشمن را از خوزستان بیرون کردیم اما در مناطق دیگر دشمن همواره حضور داشت.
وی خاطرنشان کرد: بعد از عملیات بیت المقدس، کشورهایی که در برابر تهاجم صدام به ایران سکوت کرده بودند، به تلاش افتادند تا جنگ را به پایان برسانند. این کشورها متوجه قدرت حزب الله در ارتش و سپاه شده بودند و اگر این روند ادامه داشته باشد به ضررشان است.
فرمانده سپاه حضرت محمد رسول الله(ص) افزود: مقطع بعدی این بود که سعی کردیم در مناطقی که توانایی داریم وارد خاک دشمن شویم و آنها را به تسخیر خودمان در آوریم. در نتیجه عملیات هایی مانند والفجر مقدماتی، والفجر 4، عملیات خیبر و عملیات بدر که در منطقه جزیره مجنون بود، والفجر 8 که شهر فاو را تسخیر کردیم، به مرحله اجرا در آمد.
وی با تاکید بر اهمیت عملیات والفجر 8 یادآور شد: در این عملیات توانستیم در شب تاریک از رودخانه ای به عرض 1400 متر عبور کنیم و پیشروی داشته باشیم که این عملیات در تاریخ بشر بی نظیر بود. این در حالی بود که عقبه ای هم نداشتیم و پس از گذشت چند ماه باتلاش شبانه روزی و جهادی، توانستیم پل متحرکی روی رودخانه بزنیم تا دو طرف را به هم وصل کنیم.
وی با اشاره به عملیات کربلای 5 توضیح داد: در این عملیات تصرفاتی نداشتیم اما توانستیم موتور جنگی دشمن را زمین گیر کنیم، زیرا بیش از 80 لشگر و تیپ صدامیان را از 10 تا 100 درصد منهدم کردیم.
کاظمینی با یادآوری اینکه تا عملیات کربلای 5 سازمان ملل 6 قطعنامه علیه ایران صادر کرد گفت: در هیچ یک از این قطعنامه ها، راهکاری نبود تا ما را به حقمان برساند و بتواند دشمن را از خاک ما بیرون کند، متجاوز شناخته شود و غرامت ایران نیز داده شود.
وی افزود: قطعنامه اول با شماره 479 در مهر سال 59 علیه ایران صادر شد و در ادامه قطعنامه 514 در تیرماه سال 61 ، قطعنامه 522 در مهرماه سال 61، قطعنامه 540 در آبان ماه سال 62 ، قطعنامه 582 در اسفند ماه سال 64 ، قطعنامه 588 در 19 مهر ماه سال 65 و در نهایت قطعنامه 598 در تیر ماه سال 66 علیه ایران صادر شد.
وی با یادآوری اینکه قطعنامه 598 را در 26 تیر ماه سال 67 پذیرفتیم گفت: شاید این سوال پیش بیاید که چرا این قطعنامه را در آن زمان قطعی کردند؟ در این رابطه 3 موضوع قابل بحث است. اول اینکه قطع نامه های قبلی از موضع نظامی بود و ایران را تهدید میکرد که اگر فلان کار را انجام بدهد به فلان روش نظامی با ایران برخورد شود. دوم اینکه پیروزی بزرگ ایران در جبهه های جنگ، شرایطی را برای ایران ایجاد کرده بود.
کاظمینی ادامه داد: ایران در عملیات هایی همچون والفجر و خیبر و عملیات کربلای 5 و آن آتشی که روی دشمن ریخت، باعث شده بود تا در مرحله پیروزی قرار گیرد و احتمال شکست صدام وجود داشت. همچنین آمریکا و شوروی به توافق رسیده بودند که جنگ صدام با ایران باید به پایان برسد. در نتیجه شاهد فشارهایی هم بودیم که نمونه آن جنگ نفت کشها در خلیج فارس بود که به اوج خودش رسیده بود.
وی با یادآوری اینکه در سال 66 که قطعنامه 598 به تصویب مجمع عمومی سازمان ملل رسید گفت: دبیر کل سازمان ملل در شهریور سال 66 ابتدا به ایران آمد و سپس به عراق رفت تا هر دو کشور را به پذیرفتن قطعنامه راضی کند.
فرمانده سپاه حضرت محمد رسول الله(ص) با اشاره به حضور رییس جمهور وقت( آیت الله خامنه ای) در اجلاس عمومی سازمان ملل متحد گفت: ایشان با حضور در سازمان ملل متحد، به تشریح وضعیت جنگ پرداختند و دخالتهای آمریکایی ها و کشورهای دیگر در خلیج فارس و حمایت از صدام را مطرح کردند و آن سخنرانی ماندگار، باعث شد تا همه کشورها تلاش کنند تا ایران قطعنامه 598 را بپذیرد.
وی با اشاره به نامه هایی که نخست وزیر وقت، هاشمی رفسنجانی و محسن رضایی به امام خمینی(ره) نوشته بودند و این نامه ها در تاریخ ثبت شده است گفت: باتوجه به همه این جوانب، امام بنا بر اظهارات خودشان جام زهر را نوشیدند و قطعنامه را در 26 تیرماه سال 67 پذیرفتند و آنرا به طور رسمی اعلام کردند.
فرمانده سپاه حضرت محمد رسول الله(ص) با تاکید بر اینکه پذیرفتن قطعنامه از سوی امام، مقطع بسیار تلخی برای رزمندگان بود گفت: رزمندگان می پرسیدند که چرا این اتفاق افتاد و چون از عقبه کار اطلاع نداشتند نسبت به پذیرفتن قطعنامه معترض بودند.
وی تاکید کرد: چون امام خمینی (ره) رهبر نظام بودند و به ایشان ایمان داشتیم، تصمیم امام را پذیرفتیم.
کاظمینی با تاکید بر اینکه امام خمینی(ره) با اخلاق ترین مردم در روی کره زمین بعد از ائمه بودند، گفت: اما با تمام وجود آن نامه را در پذیرفتن قطعنامه نوشت و در وصیت نامه شان نیز مطالبی داشتند که همه اینها باعث شد تا خداوند عزت را به ایرانیان بدهد.
فرمانده سپاه حضرت محمد رسول الله(ص) با تاکید بر اینکه امروز جنگ سختی پیش رو داریم گفت: جنگ امروز با جنگ نرم است و اگر همان فرهنگ ایثار و خودباوری را باز هم پیاده کنیم، حتما به پیروزی می رسیم.
کاظمینی در پایان تاکید کرد: یک قدم به پیروزی نهایی بیشتر نمانده و اگر این قدم را برداریم موفقیت نهایی را خواهیم داشت.
فرمانده سپاه حضرت محمد رسول الله(ص) با تاکید بر اینکه امروز جنگ سختی پیش رو داریم گفت: جنگ امروز جنگ نرم است و اگر همان فرهنگ ایثار و خودباوری را باز هم پیاده کنیم، حتما به پیروزی می رسیم.