کد خبر 157752
تاریخ انتشار: ۵ مهر ۱۳۹۱ - ۱۱:۱۹

میزان باروری زنان از سال 1355 تا سال 1390 كاهش چشمگیری داشته و در صورت ادامه روند كاهش جمعیت، این مسئله به یک بحران اجتماعی، اقتصادی امنیتی و سیاسی تبدیل خواهد شد.

به گزارش مشرق به نقل از دیدبان، فرض کنید تمام امکاناتی که در شهرتان وجود دارد بعد از چند سال به دلیل کم شدن جمعیت شهر، بین افراد کمتری تقسیم شود، به نظر این روند می تواند شرایط را برای زندگی بهتر مهیا کند. اما ماجرا به این راحتی ها هم نیست. برخی از کارشناسان معتقدند در چنین وضعیتی جامعه و شهر شما دچار چالش های جدیدتری خواهد شد و شرایط را بدتر از قبل خواهد کرد. در ادامه برخی از چالشهای کاهش جمعیت و مسایل مرتبط دیگر را بررسی خواهیم کرد.

در اثركاهش باروري جمعيت در سن كار كاهش يافته، و كشورها براي تأمين نيروي كار خود سياست هاي مهاجرپذيري را در پيش مي‌گيرند، مهاجران وارده شده به هر كشور ساختار فرهنگي و اجتماعي آن را دچار تغييرات اساسي مي كند.

آمار نشان می دهد میزان باروری زنان از سال 1355 تا سال 1390 كاهش چشمگیری داشته و در صورت ادامه روند كاهش جمعیت، این مسئله به یک بحران اجتماعی، اقتصادی امنیتی و سیاسی تبدیل خواهد شد.
 
اميد به زندگي:
 یک شاخص آماری است که نشان می دهد متوسط طول عمر در یک جامعه چقدر است و یا به عبارت دیگر هر عضو آن جامعه چند سال می تواند توقع طول عمر داشته باشد.
 
نرخ باروري كل:
منظور از نرخ باروري كل تعيين تعداد فرزنداني است كه جانشين والدين شوند. اگر اين شاخص در حد 1/2 بچه يا كمتر باشد به معني كاهش تدريجي جمعيت و نهايتاً انقراض نسلي است.
 
نرخ رشد جمعيت:
نرخ رشد جمعیت اکنون ۱.۳ درصد است که کاهش رشد جمعیت جدی و سریع اتفاق افتاده و اگر با این روند پیش برویم در آینده با مشکلات جدي مواجه خواهيم شد.
 
هرم جمعيت:
هرم سني كشور در حال گذر است يعني گذر از يك ساختار سني كاملاً جوان به ساختاري سالخورده (کوچک شدن قاعده هرم) با توجه به پیشبینیهای صورت گرفته، میتوان گفت که وضعیت جمعیتی جمهوری اسلامی ایران در 50 سال آینده در وضعیت مطلوبی نخواهد بود و به سمت کاهش جمعیت پیش خواهیم رفت. ضمن آن که جمعیت جوان و فعال کشور نیز به شدت کاهش خواهد یافت. افزایش جمعیت سالمند نیز ضمن عدم توانمندی اقتصادی، نیازمند خدمات بیشتر بخش جوان جمعیت خواهد بود.
 
دلايل موافقان و مخالفان افزايش جمعيت
 
موافقان
- نيروي انساني منشا قدرت است.
- رشد جمعيت سفارش دين و کنترل جمعيت توطئه غرب است.
- جمعیت زیاد، عامل توسعه اقتصادي است.
- جلوگيري از روند پير شدن جمعيت ميکند.
- وقتی نیمی ازجمعیت یک کشور سالخورده باشد نیمه جوان جمعیت باید انرژی خود را صرف نگهداری و خدمات رسانی به نیمه سالخورده کنند و این بزرگترین چالش اقتصادی است.
 
مخالفان
- فراهم نبودن زيرساختها (آموزشي، بهداشتي، رفاهي و...)
- مبهم بودن آينده شغلي نسل آينده
- شرايط نامناسب معيشتي و اقتصادي خانوادهها (والدين)
- فراهم نبودن زندگي توام با رفاه براي نسل آينده
- نبود پشتوانه کارشناسي براي افزايش جمعيت
- به دلايل فرهنگي رشد جمعيت بيشتر در فقرا رخ خواهد داد و سبب وخامت وضع آنها خواهدشد



 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ۱۲:۴۷ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۵
    0 0
    خدا رحمت کنه علامه طهرانی رو که 20 سال پیش همچین روزی رو میدیدند و کتابی هم در این زمینه نوشتند به اسم: "کاهش جمعیت ضربه ای سهمگین بر پیکر مسلمین" که توطئه دشمنان رو بطور کامل بیان میکنند. اون موقع ایشون به عدم درک صحیح از جامعه و نگاه منفی به همه چیز متهم شدند اما گذشت سالها، دید خدایی این بزرگوار رو اثبات کرد.
  • ۱۲:۴۹ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۵
    0 0
    خدا لعنت کنه بانیان این طرح اسراییلی کنترل موالید یا همون نسل کشی جدید رو.
  • مهرداد ۱۴:۴۴ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۵
    0 0
    کاهش جمعیت یا واقعیتی که در همه جا هست.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس