کد خبر 15647
تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۸۹ - ۱۰:۴۱

برخي تماشاگراني که با تورهاي ورزشي براي تماشاي رقابتهاي ورزشکاران ايران به گوانگجو آمده اند، بدون داشتن بليت پشت درهاي سالن‌ها مي مانند و به دليل کلاه برداري تورها قادر به تماشاي رقابتها نيستند.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، از لباسي که به تن و پرچمي که در دست دارد و بگو مگويي که با ولنتير در ورودي سالن انجام مي‎دهد مشخص است که يکي از هواداران ايراني است که مي‎خواهد ديدار ورزشکار هموطنش را تماشا کند اما اين اجازه به او داده نمي‎شود چون بليت ندارد!

اهل اصفهان است. تنها دليل اينکه اين روزها در گوانگجو به سر مي‎برد اين است که بازي‎هاي آسيايي 2010 در جريان است و او به چين آمده تا از نزديک تماشاگر رقابت ورزشکاران ايراني در اين رويداد بزرگ باشد. اما يک ساعت، دو ساعت ... انتظار، انتظار ....، اين دومين روز است که پشت در ورودي سالن مانده به اين اميد که شايد يکي از تماشاگران ايراني حاضر در سالن شود.

خودش را احمد معرفي مي‎کند و مي‎گويد که همراه با همسرش براي ديدن شانزدهمين دوره بازي‎هاي آسيايي و رقابت ورزشکاران ايراني در اين رويداد به گوانگجو آمده است. احمد گفت: "چون خودم هم اهل ورزش هستم ذوق و شوق زيادي براي ديدن اين بازي‎ها دارم. در ايران هم براي ديدن بسياري از مهم به سالن مي‎روم. برايم رشته و تيم مهم نيست. ديدن يک بازي پرهيجان را دوست دارم. براي اين بازي‎ها هم واقعا دوست دارم در سالن باشم. به خصوص وقتي ايراني‌ها پيروز مي‎شوند و پرچم ايران به اهتزاز در مي‌آيد".

" تو هم که هنوز اينجا هستي، هر چي اصرار کردم اجازه نداد برم داخل. بليت هم که پيدا نمي‏شه. موندن اينجا فايده‎اي نداره. بيا از حالا به فکر بليت بازي روز بعد باشيم...." .

اين حرف‎هاي يک ايراني ديگر بود که نفس نفس زنان به طرف احمد مي‎آمد. اردلان دوست و همسفر او بود. او هم که چشمان منتظرش مانند دوستش رنگ نااميدي گرفته بود در پاسخ به اين سوال که "شما هم مشکل ورود به سالن داريد"؟ گفت: "اي خانم، چند روز است در گوانگجو هستيم اما يا بازي‎ها را نديديم يا اينکه از تلويزيون ديديم. کاري که در ايران هم مي‎توانستيم انجام دهيم".

اين دو تماشاگر ايراني و تماشاگراني مانند او در حالي حسرت به دل از حضور در سالن بازي‎ها هستند که پيش از آغاز بازي‌هاي آسيايي گفته شده بود که اين بار تماشاگران ايراني مشکلي بابت حضور در سالن‎ها نخواهند داشت چون براي سازماندهي آنها برنامه ريزي شده است. محسن خدايي، نماينده کميته ملي المپييک در چين که مسئوليت رسيدگي به امور هواداران را هم دارد در اين زمينه و مشکلات پيش آمده توضيح داد.

وي اظهارداشت: برنامه سازماندهي هوادارن مربوط به ايراني‎هاي مقيم چين است. تا حالا آنها بدون دردسر وارد سالن شده‎اند. افرادي که براي حضور در سالن مشکل پيدا کرده‎اند کساني هستند که در قالب توريسم‎هاي ورزشي به چين آمده‎اند اما اينجا بدون بليت رها شده‎اند.

خدايي در اين زمينه توضيحات کاملي داد و گفت: توريسم‎هاي ورزشي که به چين آمده‌اند موظف به تهيه بليت براي اعضاي کاروان خود هستند اما سر بسيار از آنها (اعضاي توريسم‎هاي ورزشي) کلاه گذاشته‎اند چون برايشان بليتي تهيه نشده است. آن وقت اين موضوع به اسم کميته ملي المپيک تمام مي‌شود. در حاليکه تهيه بليت براي توريسم‎هاي ورزشي وظيفه ما نيست.

نماينده کميته ملي المپيک در چين با تاکيد بر اينکه بليت بازي‌ها از کميته برگزارکننده بازي‎هاي خريداري مي‎شود، تصريح کرد: قيمت بليت‌ها براي رشته‌هاي مختلف فرق دارد اما در مجموع گران نيستند. ما به دستور دبيرکل کميته ملي المپيک (افشارزاده) اين بليت‎ها را به صورت رايگان از کميته برگزارکننده بازي‌ها براي ايراني‌هاي مقيم چين تهيه مي‎کنيم. حتي براي انتقال آنها به سالن بازي‎ها هم به طور رايگان اتوبوس در اختيارشان قرار مي‎دهيم. تا حالا 27 هزار يوآن فقط هزينه اتوبوس‎ها شده است.

" اين امکان وجود نداشت که تهيه بليت براي توريسم‎هاي ورزشي هم توسط شما انجام شود؟"

خدايي يادآور شد: در مجموع که حجم بليت‎ها محدود است چون شهردار گوانگجو درصد قابل توجهي از بليت‎ها را از کميته برگزارکننده بازي‌ها گرفته و در اختيار مردم عادي اين شهر قرار داده است. اما بازهم تهيه بليت غيرممکن نيست به شرطي که از قبل هماهنگ شده بود.

مسئول رسيدگي به امور هواداران در جريان بازي‎هاي آسيايي ضمن تاکيد بر اينکه تهيه بليت براي توريسم‎هاي ورزشي بر عهده ما نيست، ادامه داد: با اين حال اگر از قبل هماهنگ شده بود براي آنها هم بليت تهيه مي‎شد. همين چند روز پيش 200 بليت داشتيم و 500 بليت هم از بازار آزاد گرفتيم تا در اختيار توريسم‌هاي ورزشي قرار دهيم. اما در کل کساني که با توريسم‎هاي ورزشي به گوانگجو آمده‌اند شاکي هستند چون مي‎گويند سرشان کلاه گذاشته‎اند.

نماينده کميته ملي المپيک در بخشي از صحبت‌هاي خود با يادآوري اينکه گوانگجو شهري تجاري به حساب مي‌آيد، گفت: البته ناگفته نماند که خيلي از ايراني‌ها به قصد بيزينس همراه با توريسم‌هاي ورزشي به گوانگجو آمده‌اند. به همين دليل است که حجم تماشاگران در ديدارهاي شب بيشتر از روز است! اما در کل تعداد شاکيان توريسم‌هاي ورزشي و کساني که مي‎گويند سرمان کلاه رفته، کم نيست.

ورزشکاران ايران تا به امروز که وارد نهمين روز شانزدهمين دوره بازي هاي آسيايي شده ايم، يکي پس از ديگري رقابت‌هاي خود با حريفانشان را برگزار کرده‎اند در حاليکه کمتر باري از سوي "جمعيت قابل توجه" تماشاگران ايراني مورد تشويق قرار گرفته‌اند. به جز در رشته‎هاي تيمي که بازهم تعداد تماشاگران آنها نسبت به آنچه گفته مي‌شد، قابل توجه نيست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس