به گزارش گروه دفاع و امنيت مشرق، ييفتاح شاپير مدير طرح توازن نظامي در موسسه مطالعات امنيت ملي دانشگاه تل آويو به هاآرتص گفت: روسيه تلاش دارد به عنوان قدرتي جهاني عرض اندام کند و در چارچوب اين تلاش، فروش هاي تسليحاتي خود را به لبنان و سوريه افزايش داده است. مسکو قصد دارد موشک زمين به درياي ياکونت به سوريه بفروشد که بخشي از سامانه موشکي باستيون است.
"موشک ياکونت 300کيلومتر برد دارد و اگر اين موشک در اختيار حزب الله قرار گيرد مي تواند عاملي تاثير گذار باشد. اين موشک هاي مافوق صوت و هدايت شونده با رادار هستند و زماني که به هدف خود نزديک مي شوند توانايي هاي ناوبري بيشتري نيز دارند و زمان اندکي را براي نشان دادن واکنش باقي مي گذارند. "
به اعتقاد وي، اين سامانه پيشرفته موشکي، آزادي عملياتي نيروي دريايي اسرائيل را در درياي مديترانه محدود مي کند و حزب الله را قادر مي سازد تا به کشتي هاي جنگي در بنادري مانند حيفا حمله کند.
شاپير با اشاره به فروش هواپيماهاي بدون سرنشين به روسيه در سال هاي اخير گفت: در عين حال روسيه قصد ندارد ارتش خود را با سلاح هاي اسرائيلي تجهيز کند. روسيه مي خواهد فناوري هواپيماهاي بدون سرنشين را کپي و آنرا بازتوليد کند و بزرگترين نگراني من اين است که در آينده شاهد باشيم اين فناوري هواپيماهاي بدون سرنشين در اختيار دشمنان قرار گيرد.
مدير طرح توازن نظامي در موسسه مطالعات امنيت ملي دانشگاه تل آويو يادآور شد: اين فناوري ممکن است در اختيار حزب الله قرار گيرد و اوضاع تغيير کند. من شخصا معتقدم فروش هواپيماهاي بدون سرنشين به روسيه فکر خوبي نبود.
کد خبر 15643
تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۸۹ - ۱۰:۵۱
- ۰ نظر
- چاپ
"فناوري مربوط به هواپيماهاي بدون سرنشين اسرائيلي ممکن است در اختيار حزب الله قرار گيرد و اوضاع تغيير کند. "