کد خبر 155561
تاریخ انتشار: ۲۸ شهریور ۱۳۹۱ - ۱۹:۵۲

در جلسه مشترک فراکسیون اشتغال و تولید مجلس شورای اسلامی با وزیر کار، نمایندگان راهکاری خود را برای افزایش تولید در کشور و مقابله با بیکاری مطرح کردند.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، جلسه‌ حسین شیخ‌الاسلامی وزیر کار،رفاه و تامین اجتماعی و معاونین و مدیران کل این وزارتخانه با هیئت رئیسه فراکسیون اشتغال مجلس شورای اسلامی برگزار شد.

در این جسله که با حضور کاتب، سلیمانی، اسماعیل‌نیا، زمانیان، سلطانی، باقری، بنایی، منظری توکلی در محل دفتر وزیر کار و رفاه اجتماعی تشکیل شد، نمایندگان مجلس راهکارهای خود را برای تولید و مقابله با بیکاری مطرح کردند.

در آغاز جلسه، غلامرضا کاتب نماینده مردم گرمسار و  رئیس فراکسیون اشتغال مجلس شورای اسلامی، ضمن تقدیر و تشکر از تشکیل جلسه، به بیان دغدغه‌های نمایندگان در خصوص اشتغال و تولید در کشور پرداخت و  اعلام کرد: با توجه به اینکه بخشی از بدنه اشتغال آسیب جدی دیده است و با توجه به شرایط کشور باید اولویت را به حفظ اشتغال داد.

وی افزود: وام‌های زودبازده در شهرستان‌ها به کندی پیش می‌رود و باعث کندی چرخه تولید شده است که نیازمند رفع موانع است. واحدهای تولیدی گرفتار سرمایه در گردشند، در دریافت تسهیلات از بانک‌ها با مشکلات زیادی مواجه هستند و قانون وثیقه هم برای تولیدی‌ها مشکل‌آفرین شده است که باید راهکارهایی را در رفع موانع پیشنهاد داد.

کاتب خاطرنشان کرد: بحث مالیات واحدهای تولیدی که با معوقه روبرو هستند، در بعضی مواقع باعث تعطیلی و جریمه‌های سنگین برای تولیدکنندگان می‌شود که نیازمند بازبینی قوانین است. در کشور ظرفیت‌های خالی برای تولید و اشتغال وجود دارد اما سعی شود که به ظرفیت‌های خالی افزوده نشود و باید با تزریق پول به تولیدی‌ها و کارخانه‌ها شغل حفظ شود.

وی پیشنهاد کرد که تیم مشترکی از مجلس و دولت به عنوان کارگروه تشکیل و در مورد تغییر قانون کار تشکیل شود.

تشکیل جلسه با تشکل‌های تولیدی در جهت کمک به اشتغال، استفاده از ظرفیت‌های قانونی بودجه سال 1391 و تشکیل کارگروه در استان‌ها و شهرستان‌ها جهت برنامه‌ریزی گسترده از جمله راهکارهای کاتب برای مقابله با بیکاری بود.

محمد اسماعیل‌نیا  نماینده کاشمر نیز تشکیل کارگروه جهت تغییر بیمه روستائیان در خصوص ارائه آمار را مطرح کرد و گفت: اکثر قوانین موجود تکراری است که باید اصلاح شود.

حجت‌الاسلام محمد باقری نماینده مردم بناب در مجلس شورای اسلامی در این جلسه گفت:  امور مربوط به اشتغال و تولید  در کشور اکثرا به صورت جزیره‌ای پیش می‌رود که نیازمند تحول بزرگ است.

در ادامه امیرعباس سلطانی نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: با توجه به اینکه نقدینگی وجود ندارد تامین مواد اولیه برای تولیدکنندگان با مشکلات زیادی مواجه شده که نیازمند پیگیری و رفع مشکل است.

وی  همچنین ارائه تسهیلات کم‌بهره برای اشتغالزایی و تولیدکنندگان ضعیف که می‌تواند مشکلات امروز کشور را حل کند و ارائه بسته حمایتی در راستای هدفمندی یارانه‌ها به واحدهای صنعتی را پیشنهاد کرد.

سید سعید زمانیان نماینده شهرکرد در مجلس شورای اسلامی هم طی سخنانی در این جلسه گفت: با توجه به سند چشم‌انداز ، پیشرفت نیازمند این است که برنامه محور پیش برویم.

وی افزود: باید حتما در خصوص حفظ اشتغال برنامه‌هایی داشته باشیم و این نیازمند مطالعه قوی در خصوص پتانسیل استان‌ها است که هر استان با توجه به شرایط خود، تولیدات خود را داشته باشد.

زمانیان خاطر نشان کرد: در کشور ما متاسفانه مدرک‌گرایی جای حرفه‌آموزی را گرفته که نیازمند توجه بیشتر مسئولین است.

وی با تاکید بر اصلاحات در قانون کار، خواستار ایجاد فرصت‌های شغلی در خارج از کشور شد.

علیرضا منظری توکلی نماینده مردم بافت در مجلس شورای اسلامی، برنامه‌ریزی دقیق جهت مبارزه با بیکاری، استفاده از تجارب دیگر کشورها، اعزام نیروی کار به خارج از کشور را به عنوان راهکار برای مقابله با بیکاری مطرح کرد.

محمد سلیمانی نماینده مردم تهران در ادامه این جلسه، راه‌اندازی طرح دید برای تعاونی‌ها را لازم دانست و گفت: با توجه به اینکه  این موضوع در حوزه وزارت کار و تامین اجتماعی نیز هست، می‌توان از نظر مالی و حل مشکلات از وزارت کار استفاده کرد.

وی با تاکید بر نظارت و دخالت در خصوص نظام تربیت نیروی انسانی، تصریح کرد: با توجه به آمارهای اعلام شده در خصوص اشتغال نیازمند این هستیم که اعتماد بوجود بیاید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس