کد خبر 15551
تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۸۹ - ۱۵:۰۹

براساس فرهنگ ديني و ايراني، والدين تأثير زيادي در ذهن و خاطر فرزندان دارند و به همين جهت همراهي کردن خانواده پشتوانه محسوب شده و حضور اين عامل، موجب دلگرمي جوانان و برخورداري آنها از اطمينان به خود و جرأت عمل و آرامش و سکون مي‌شود.

به گزارش مشرق به نقل از برنا ، ازدواج از سنت هاي رسول گرامي اسلام حضرت محمد مصطفي (ص) است. اسلام با توجه به شرايط جسماني و عاطفي زن و مرد قوانين و سنت هايي را قرار داده تا زندگي موفق و با نشاطي را تجربه کنند. خداوند در قرآن، قوانين را موجب آساني و برکت زندگي مردم مي داند و مي فرمايد: "خداوند، راحتي شما را مي خواهد، نه زحمت شما را."1
يکي از اين قوانين مربوط به کسب اجازه دختر به هنگام ازدواج از پدر است. اذن پدر در ازدواج، صرفا به جهت احترام نيست، بلکه رضايت و اجازه پدر نوعي حمايت از دختر در تصميم گيري براي زندگي آينده‌اش است.
از ديدگاه روان شناختي تأثير موافقت و مخالفت والدين در ازدواج موفق به جايگاه والدين در نزد فرزندان بستگي دارد. براساس فرهنگ ديني و ايراني، والدين تأثير زيادي در ذهن و خاطر فرزندان دارند و به همين جهت همراهي کردن خانواده پشتوانه محسوب شده و حضور اين عامل موجب دلگرمي جوانان و برخورداري آنها از اطمينان به خود و جرأت عمل و آرامش و سکون مي شود.
همچنين راه بهره مندي از پشتوانه اي محکم و تجارب آنها و دلسوزي و نيک انديشي آنان را هموار مي کند و مصلحت انديشي دلسوزانه و حتي پشتوانه اي اقتصادي فراروي جوانان مي گذارد. 2
رضايت و اجازه از پدر دختر به معناي ناديده گرفتن نظر دختر نيست. اسلام به هر دو جنبه نگاه کرده و در ازدواج رضايت پدر دختر را در کنار رضايت دختر اصل شرط مي داند، در ازدواج حضرت فاطمه زهرا (س) پيامبر اکرم (ص) علاوه بر رضايت خود رضايت يگانه دخترش را نيز مهم مي داند و مي فرمايد: "اي علي قبل از تو مردان ديگري نيز به خواستگاري فاطمه آمدند. هر گاه من با خود فاطمه اين مطلب را در ميان مي نهادم روي موافق نشان نمي داد، و اکنون بگذار تا اين سخن را نيز با خود او در ميان بگذارم."3
همچنين رهبر فرزانه انقلاب ازدواجي را که در آن دختر رضايت ندارد و به اجبار به خانه شوهر مي رود را زشت مي دانند و اين نوع ازدواج را خلاف اسلام مي دانند و مي فرمايند:"در برخي مناطق اراده و خواست زنان در مسائل مربوط به ازدواج نديده گرفته مي شود، اينها همه بر خلاف اسلام است." 4
حکم فقهي اين مسأله را خبرنگار خبرگزاري برنا از مراجع اعزام تقليد سؤال نمود که مي توانيد سؤال و جواب را در ادامه بخوانيد.
آيا دختري که درآمد دارد و مستقل است براي ازدواج، نياز به اجازه پدرش دارد؟
رهبر فرزانه انقلاب اسلامي حضرت آيت الله العظمي خامنه اي(مدظله العالي): به هر حال در ازدواج دختر باکره بنابر احتياط واجب بايد با اجازه پدر يا جد پدري او باشد و بدون آن بنا بر احتياط واجب عقد، صحيح نيست.
حضرت آيت الله مکارم شيرازي: در مورد ازدواج دختر باکره، اين کار بدون کسب اجاز? ولىّ دختر جايز نيست و منظور از باکره دخترى است که قبلا شوهر نکرده است، خواه عضو بکارت موجود باشد، يا نه.
حضرت آيت الله سيستاني: دخترى که به حدّ بلوغ رسيده و رشيده است، يعنى مصلحت خود را تشخيص مى‏ دهد، اگر بخواهد شوهر کند، چنانچه باکره باشد و متصدى امور زندگانى خويش نباشد، بايد از پدر، يا جدّ پدرى خود اجازه بگيرد، بلکه ـ بنابر احتياط واجب ـ اگر خود متصدى امور زندگانى خويش باشد نيز بايد اجازه بگيرد و اجازه مادر و برادر لازم نيست.
همچنين يک تن از مجتهدين و استادان حوزه عليمه اين چنين پاسخ داده اند:
آيت الله علوي گرگاني: دختر اگر باکره باشد براي ازدواج بايد از پدر خود اجازه کسب نمايد و لو اينکه از نظر معيشتي محتاج پدر نباشد و مستقل باشد.
1- قرآن، سوره بقره، آيه 185
2- پرسش و پاسخ هاي دانشجويي، محمدرضا احمدي
3- زهرا (س) برترين بانوي جهان، آيت الله مکارم شيرازي
4- بيانات رهبر فرزانه انقلاب در جمع مردم اروميه در استاديوم تختي، 27/6/1375

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس