کد خبر 153157
تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۳۹۱ - ۱۲:۳۹

دولت کانادا به رهبری ˈاستفان هارپرˈ که افراطی شناخته می شود در اقدامی که از سوی بسیاری از کارشناسان سیاسی، شتابزده و غیرمنطقی ارزیابی شد، اقدام به قطع روابط سیاسی با جمهوری اسلامی ایران کرد

به گزارش مشرق به نقل از ایرنا، دولت هارپر که پیش تر اقدامات متعدد و غیردیپلماتیکی علیه دولت و ملت ایران و جامعه ایرانی مقیم کانادا انجام داده است که بستن بخش روادید سفارت این کشور در تهران، مسدود نمودن حسابهای ایرانیان مقیم کانادا و منع انتقال پول برای دانشجویان ایرانی به این کشور بخشی از این اقدامات بوده است.

دولت کانادا همچنین با رایزنی های گسترده که مورد حمایت رژیم صهیونیستی و آمریکا نیز قرار گرفت، تلاش های زیادی برای برگزار نشدن یا محدود کردن دامنه حضور مقامات کشورهای مختلف در شانزدهمین اجلاس سران کشورهای عضو جنبش غیرمتعهدها در ایران انجام داد که با حضور بیش از 120هیات بلندپایه و شمار زیادی از سران کشورها و شخصیت های بین المللی در تهران با شکست روبرو شد.



تعطیلی سفارت کانادا در تهران را می توان در ادامه سیاست های ضد ایرانی هارپر و واکنش شتابان نسبت به شکست کامل دولت این کشور در قبال برگزاری موفق اجلاس سران غیر متعهدها در تهران ارزیابی کرد.

دولت حاکم بر کانادا نیز در این اقدام تنها مورد حمایت مقامات رژیم صهیونیستیقرار گرفت در حالیکه بسیاری به تقبیح این اقدام پرداخته یا سکوت کردند.

کانادا در حالی حمایت جمهوری اسلامی ایران از مردم سوریه و فعالیت های هسته ای صلح آمیز تهران را عامل این اقدام عنوان کرده که این موارد بارها نیز از زبان مقامات رژیم صهیونیستی تکرار شده است.

از نگاه کارشناسی، اگر یکی از دلایل این قطع رابطه، حمایت ایران از مردم سوریه است، چرا کانادا در مقابل رویکرد کشورهای همپیمان خود مانند آمریکا، انگلیس و برخی سران عرب که با تسلیح شورشیان سوری و خارجی و اعزام آنان به سوریه برخلاف توافقنامه بین المللی ژنو مبنی بر توقف فوری خشونت ها و مذاکره عمل می کنند، موضع گیری نمی کند.

پرسش دیگر این است که اگر فعالیت های صلح آمیز هسته ای جمهوری اسلامی ایران ،‌تهدید است چرا این دولت نسبت به زرادخانه اتمی و عظیم اثبات شده رژیم صهیونیستی با دهها کلاهک، نپیوستن این رژیم به معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای، نقض حقوق فلسطینیان و همچنین حمایت آشکار مقامات رژیم صهیونیستی از تروریسم دولتی سکوت اختیار کرده است.

از سوی دیگر، دولت کانادا نیز باید به این واقعیت پی ببرد که اتخاذ سیاست های دوگانه درباره مسایل جهانی برای بانی آن یعنی ایالات متحده آمریکا جنجال و رسوایی ایجاد کرده است که پیروی از آن نمی تواند برای اوتاوا مفید باشد.

همچنین همانگونه که کارشناسان سیاسی ابراز کرده اند، اقدام اخیر دولت افراطی کانادا، شتابزده و غیر اصولی بود و شاید بتوان بهترین تعبیر برای این اقدام را در سخنان مدیر سابق تلویزیون ملی کانادا (سی بی اس ) پیدا کرد که با انتقاد از اوتاوا، اظهار داشت :ˈبه نظر می رسد کانادا وزیر امور خارجه جدیدی پیدا کرده که نام این وزیر خارجه بنیامین نتانیاهو (نخست وزیر رژیم صهیونیستی ) است.ˈ

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس