به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، دبورا پلانكت، از آژانس امنيت ملي ايالات متحده آمريكا كه مسئوليت حفاظت از شبكههاي كامپيوتري دولت آمريكا را بر عهده دارد پيشبيني كرده است كه كنگره اين كشور طي سال آينده ميلادي قانون امنيت سايبري را كه مدت زيادي بود به حال تعليق درآمده بود، تصويب خواهد كرد.
نمايندگان مجلس آمريكا طي تابستان امسال از حل كردن مناقشات موجود بر سر قوانين مربوط به امنيت سايبري در شركتهاي خصوصي عاجز بودند.
پلانكت كه رئيس هيات مديره بخش اطلاعاتي آژانس امنيت ملي آمريكا است در سخنراني خود در يك دانشگاه به حضار گفت: ما در حال بررسي منابع خود و عوامل ايجاد چنين رفتارهاي اخلالگر و مخرب هستيم.
پلانكت در يك مجمع در يكي از نهادهاي پلي تكنيك دانشگاه نيويورك گفت: برخي از عوامل اخلال در امنيت سايبري ملي به نظر ميرسد كه هيچ قيد و بندي نداشته باشند.
مقامات دولت اوباما و كنگره آمريكا خواستار تشديد اقدامات امنيت سايبري هستند و دولت چين و روسيه را به هك كردن شبكههاي كامپيوتري ايالات متحده آمريكا با هدف سودجويي اقتصادي، جاسوسي و ساير انگيزهها متهم ميكنند.
اين در حالي است كه موضع آمريكا براي اعتراض به حملات سايبري ساير كشورها به دليل افشا شدن حملات سايبري خود آمريكا و اسرائيل عليه تاسيسات هستهاي ايران تضعيف شده است.
مقامات آمريكا به طور علني تلاش خود را براي هك كردن شبكههاي تاسيسات هستهاي ايران تاييد نكردهاند و تقريبا ميتوان گفت كه هيچ وقت از قابليتهاي تهاجمي خود لب به سخن نخواهند گشود.
وقتي از پلانكت در رابطه با اينكه تهديد اعمال شده از سوي چين و روسيه تا چه حد براي آمريكا خطرناك است، وي گفت: بسيار بزرگ، من نميدانم چطور آن را توصيف كنم.
اظهارات پلانكت به عنوان يكي از اعضاي آژانس امنيت ملي ايالات متحده آمريكا، بازتابكننده افزايش نگرانيهاي مقامات آمريكايي، نمايندگان مجلس و روساي سازمانهاي آمريكايي در رابطه با امنيت سايبري اين كشور است.
شركت سيمنتك، سازنده نرمافزارهايي امنيتي در روز جمعه اعلام كرد كه يك گروه هكر كه به شركت گوگل حمله كرده، تا بدين لحظه صدها حملات سايبري صورت داده و تمركز عمده آن بر روي شركتهاي دفاعي و گروههاي حقوق بشري است.
كارشناسان امنيت سايبري عموما معتقدند كه حملات صورت گرفته به گوگل از سوي چين منشا گرفته شده است. اين در حالي است كه مقامات چيني تكذيب كردهاند كه كشورشان منشا حملات سايبري عليه آمريكا است.
شركت سيمنتك همچنين اعلام كرد كه اين گروه كه به گوگل حمله كرده، از تكنيكي استفاده ميكند كه به مهاجمان سايبري اين اجازه را ميدهد تا به سيستمهايي با امنيت سايبري بسيار بالا نيز نفوذ كنند. اين بدين معني است كه اين گروه يك گروه هكر بسيار قدرتمند بوده كه يا توسط يك كشور حمايت ميشوند يا اينكه خود مستقيما از سوي يك كشور هستند.
پلانكت اعلام كرد: اين روند همچنان ادامه دارد و ما بايد فكري براي آن بكنيم تا بدتر نشود چرا كه من معتقدم اگر تصميمي در اين باره اتخاذ نكنيم اوضاع بدتر خواهد شد.
نمايندگان مجلس آمريكا در ماه اوت از تصويب قوانين سايبري كه به شركتها و دولت اجازه ميدهد تا به اشتراك اطلاعات مربوط به هك كردن و ايجاد استانداردهايي براي بالا بردن امنيت سايبري بپردازند، خودداري كردند.
يكي از مقامات ارشد امنيت سايبري آمريكا اعلام كرد، كشورهاي ديگر به طور فزآيندهاي حملات سايبري خود را بدون اينكه هيچ قيد و بندي براي آن قائل باشند، در آمريكا افزايش دادهاند.