تحقیقات نشان می دهد، کشورهایی که در زمینه تولید ناخالص داخلی در رده های بال قرار دارند، بیشترین میزان کسب مدال را در المپیک دارند.

به گزارش خبرنگار ورزشی مشرق، وقتی صحبت از تولید ناخالص داخلی می شود، این تعریف را می شنویم که در برگیرنده ارزش مجموع کالاها و خدماتی است که طی یک دوران معین، معمولاً یک سال، در یک کشور تولید می‌شود. در این تعریف منظور از کالاها و خدمات نهایی، کالا و خدماتی است که در انتهای زنجیر تولید قرار گرفته‌اند و خود آنها برای تولید و خدمات دیگر خریداری نمی‌شوند.

اما چگونه این مفهوم را به دست می آورند. محاسبه با نگرش مصرف به این شکل است که تولید ناخالص داخلی = مصرف خصوصی + سرمایه‌گذاری + مصارف دولتی + (صادرات - واردات). نتیجه این می شود که می توان بر این اساس، درباره اقتصاد یک کشور نظر دارد؛ اگرچه این مفهوم، فقط یک معیار است.

* نسبت تولید ناخالص داخلی و مدال های المپیک

اما این شاخص اقتصادی تاثیری یا نسبتی با مدال آوری در المپیک نیز دارد؟ بررسی چند دوره اخیر این رویداد بزرگ ورزشی نشان می دهد که این دو در ارتباط مستقیمی با یکدیگر هستند. در حقیقت با کشورهایی که در این زمینه در رتبه ای قابل توجه هستند، صدرنشین مدال آوران المپیک نام گرفته اند.

در تمام دوره های المپیک می توان شاهد بود که قدرت های اقتصادی، برندگان این عرصه رقابتی هستند. چین، االات متحده امریکا، آلمان، روسیه و ژاپن به عنوان قطب های اقتصادی جهان، همواره بالاترین رده های این رقابت بین المللی ورزش را از آن خود کرده اند. سایر کشورهایی هم هستند که می توانند مدال هایی را کسب کنند؛ اما قابل مقایسه با این کشورها نیستند.

* یک آمار تکان دهنده

از 958 مدال اهدایی در المپیک، شگفت آور به نظر نمی رسد که بیشترین مدال های طلا میان 10 کشور صدرنشین در امار تولید ناخالص ملی تقسیم می شود. فقط دو کشور از این فهرست، در این رقابت ورزشی نیستند؛ هند و برزیل. البته، کشورهای ثروتمند زیادی هستند که از توان اقتصادی بالایی برخوردارند یا جمعیت قابل توجهی دارند؛ اما در این جدول نیستند. در حقیقت، این شاخص اقتصادی است که رابطه جالب توجهی با مدال آوری در المپیک دارد.

* یک شناگر برابر تمام کشورهای عربی!

برای این موضوع می توان کشورهای عرب را نام برد که با وجود ثروت و دارایی هنگفتی که دارند، سهمی در موفقیت های المپیک ندارند. جمعیتی قریب به 300 میلیون عرب و درآمد هنگفت نفتی و تجار که دارند، نتوانسته اند در جدول مدال ها باشند. آنها فقط هفت مدال را به صورت میانگین به خود اختصاص داده اند. این در حالی است که مایکل فلپس به تنهایی بیش از این تعداد مدال را برای کشورش به ارنغان آرده است.

البته، به سوای ارتباط موجود میان تولید ناخالص داخلی و میزان مدال آوری، کشورهای کوچکی هستند که در یک رشته سرآمد هستند؛ مانند بلاروس در وزنه برداری، کوبا در بوکس، ایران در کشتی و جامائیکا در دوومیدانی. البته، اینها استثنا و در تک رشته هستند که موجب می شو راهی به 10 مدال آور برتر المپیک نداشته باشند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس