کد خبر 150926
تاریخ انتشار: ۱۲ شهریور ۱۳۹۱ - ۱۱:۲۷

يك دانشمند علوم اعصاب دانشگاه نيويورك موفق به ابداع شيوه‌اي شده كه بتوان مغز يك خوچكه هندي جوان را براي يك روز كامل كاري در يك مخزن پر از مايعات به شكل زنده نگهداري كرد.

به گزارش مشرق به نقل از ايسنا، دانشمندان تاكنون توانسته‌اند مغز سگها، گربه‌ها و ميمونها را براي مدت كوتاه به شيوه‌هاي مختلف در خارج از بدن اين حيوانات به شكل زنده نگهداري كنند اما موفق‌ترين آماده‌سازي كل مغز يك پستاندار در اوايل دهه 1980 انجام شده بود.

دكتر رودولفو ليناس از مركز پزشكي لانگون دانشگاه نيويورك و همكارانش براي انجام اين كار، حيوان را بيهوش و سينه آن را باز كرده و با تزريق سالين سرد به آئورت صعودي، مغز را خنك كردند.



محققان پس از استخراج مغز از جمجمه، آنرا به انتهاي يك مخزن با نخ بسته و اطراف آنرا با مهره‌هاي شيشه‌اي پر كردند تا در اطراف نچرخد. آنها با تزريق مستقيم محلولي از قند، الكتروليتها و اكسيژن محلول به يكي از شريانهاي ستون فقرات توانستند مغز را زنده نگه دارند.

خوكچه‌هاي هندي يك حيوان مناسب براي اين آماده‌سازي محسوب مي‌شوند چرا كه شريانهاي ستون فقرات آنها قابل دسترسي بوده و از مغز كوچكي برخوردارند.

آماده‌سازي ليناس به محققان اجازه داد تا با الكترود به آن ضربه زده، دارو به آن تزريق كرده يا آن را از هر جنبه و زاويه با تمام مدارهاي سالم اين عضو مطالعه كنند.

اگرچه در حال حاضر، تنها تعداد انگشت‌شماري از آزمايشگاهها هنوز از اين رويكرد استفاده مي‌كنند و بسياري از فيزيولوژيستها آزمايشات خود را بر روي حيوانات كامل يا قطعاتي از بافت مغزي زنده در ظروف آزمايشگاهي انجام مي‌دهند.

دليل اين امر به گفته دانشمندان آن است كه آماده‌سازي به عنوان يك سيستم مدل براي مطالعه مغز كار بسيار سخت و پرهزينه‌اي است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس