کد خبر 150728
تاریخ انتشار: ۱۱ شهریور ۱۳۹۱ - ۱۵:۵۴

«کانتر پانچ» می‌نویسد: اکنون پرسش افکار عمومی کانادا این است که آیا آنان در جنگ با ایران هستند؟ اگر نیستند، این همه اقدام دشمنانه برای چیست و آیا اصلا دولت کانادا می‌داند برای چه آمریکا با ایران دشمنی می‌کند؟

به گزارش مشرق به نقل از تابناک، در هفته‌های گذشته، زمین‌لرزه‌هایی شمال غربی ایران را لرزاند. در این میان، اما جامعه ایرانیان کانادا نگران این بودند که چگونه می‌توان با وجود تحریم‌هایی که دولت کانادا علیه ایران اعمال کرده است، کمک‌های خویش را به هم‌وطنان زلزله‌زده خود برسانند؛ نگرانی بسیار بجا و منطقی، چرا که پیشتر دولت کانادا، حساب بسیاری از ایرانیان کانادایی را بسته بود و اجازه نقل و انتقال پول از ایران و به ایران را لغو کرده بود؛ آن هم بنا به همراهی با تحریم‌های آمریکا و غرب.

پایگاه اینترنتی «کانتر پانچ»، در مطلبی آورده است: اکنون پرسشی برای شهروندان کانادایی و ایرانیان کانادایی مطرح است مبنی بر این که آیا کانادا در حال حاضر دشمنی با ایران دارد که چنین قوانینی را علیه ایران و ایرانیان وضع کرده است؟

این در حالی است که اعمال تحریم، نوعی جنگ سطح پایین است که آمریکا و اسرائیل علیه برخی کشور‌ها آغاز می‌کنند؛ افزون بر این، برخی دانشمندان کشوری چون ایران، ترور شده‌اند، کامپیوترهای این کشور در معرض حملات ویروسی قرار گرفته‌اند و میلیون‌ها دلار در اختیار مخالفان دولت این کشور قرار گرفته تا این کشور زیان ببیند.

بنا بر این گزارش، مقامات کانادایی اما فرا‌تر از اعمال تحریم‌ها در جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران مشارکت کرده‌اند و در برهه‌های گوناگون، سخنان نامناسبی را درباره مقامات ایرانی به کار برده‌اند، به گونه‌‌ای که در هفته‌های اخیر، وزیر خارجه کانادا، تلاش بسیاری کرد که مانع سفر ‌بان کی مون به ایران شود، ولی نتوانست.

در ماه مارس نیز وزیر دفاع این کشور، رسما خود را به تبلیغات آمریکایی و اسرائیلی علیه ایران چسباند. «پیتر مک کی» در آن زمان گفت که نیروهای نظامی این کشور برای حمله به ایران آمادگی دارند.

وی همچنین افزود: هرچند ما به دنبال راهکار دیپلماتیک هستیم، نیروهای ما در اوج آمادگی هستند.

افزون بر همه اینها و در ادامه چنین راهی، کانادا نیروهای نظامی خود در افغانستان و هرات ـ در همسایگی ایران ـ را افزایش داد و نیز کشتی‌های جنگی خود را به آب‌های نزدیک ایران فرستاد؛ همه اینها، یعنی نزدیکی بیش از پیش دولت هارپر به آمریکا و اسرائیل.

البته ناگفته نماند که گاه حتی این دولت محافظه‌کار کاناداست که از آمریکا و اسرائیل نیز پیشی می‌گیرد؛ مثلا در سال ۲۰۰۸ نیروی دریایی آنان، اقدامات تحریک آمیزی را در خلیج فارس برای تحریک نیروهای نظامی ایران انجام داد.

همه این‌ها در حالی است که حتی زمانی که سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا می‌گویند شواهدی نیست که ایران به دنبال ساخت سلاح هسته‌ای است، نخست‌وزیر کانادا به شبکه «سی‌.بی.‌اس» آمریکا می‌گوید که بی‌گمان ایران به دنبال ساخت سلاح هسته‌ای است و آنان هیچ شکی در استفاده از سلاح هسته‌ای نخواهند داشت.

نکته جالب این که دولت هارپر تا کنون به همه درخواست‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از اسرائیل برای تحت نظر قرار دادن تأسیسات هسته‌ای خود در بازرسی بازرسان آژانس، رأی ممتنع داده و هیچ نگرانی در این باره حس نکرده است، در حالی که اسرائیل نزدیک صد کلاهک هسته‌ای دارد!

همچنین در سال ۲۰۰۹ مشخص شد که کانادا، یکی از سه کشوری است که با بازرسی از تأسیسات هسته‌ای اسرائیل مخالف است.

و در پایان باید یادآور شد، واقعیت این است که اسرائیل و آمریکا از قدرت هسته‌ای ایران نمی‌ترسند، بلکه آنان از نفوذ منطقه‌ای ایران می‌ترسند؛ اما جای شگفتی است که دولت کانادا، در جنگ‌طلبی علیه ایران، از آمریکا و اسرائیل نیز پیشی گرفته است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس